• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 Dalej »
[29 czerwca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory

[29 czerwca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
19.10.2023, 18:43  ✶  

Czy rzeczywiście był tak szybki jak przecinak? Mógłby się nad tym zastanawiać jeszcze kilka chwil ale Victoria miała ewidentnie inny plan, zwłaszcza kiedy sprzedała mu ciekawostkę, które przecież uwielbiał. Sęk w tym, że to przeważnie robił Sauriel ale Lestrange jako przyszła pani Rookwood może już zaczęła ćwiczyć? - Hmm... Dziwne trochę. I te burki rzeczywiście dobiegają w trzy sekundy? - zapytał z zainteresowaniem. Ci mugole to rzeczywiście byli dziwni i nieopanowani, zwłaszcza że uczyli swoje psy takich rzeczy - Ciekawe że swoim żoną każą się ścigać z psami... - skwitował, nie rozumiejąc jak bardzo muszą nienawidzić swoich małżonek aby taki los im zgotować.

Stanley pamiętał przecież libacje, której poddali się 26 czerwca ale wszystko wskazywało, że jego serdeczny przyjaciel nadal ma doła, co nie podobało się Borginowi ale nie mógł tego zamanifestować tupnięciem nóżką i obrażeniem się na Sauriela - chociaż bardzo chciał. A Atreus, jak to on, zaczął gadać. Za dużo gadać. To nie było przecież tak, że ogórki były sadzone od zawsze - nic z tych rzeczy! Bulstrode był po prostu świadkiem wszystkich pozostałych prób zasadzenia czegokolwiek, zaczynając od rzeżuchy przez pietruszkę, a na daliach kończąc. Jak się można domyślić, żadna z prób nie przyniosła zamierzonego sukcesu, a ogórki były ostatnią próba przed załamaniem nerwowym tego młodego rolnika. W końcu gdyby to było coś poważniejszego to już dawno zaangażowałby w to Rookwooda, a tak to tylko marnował czas Atreusowi. O Tośku nie było co wspominać bo jego pociąg i zainteresowanie do tej sztuki byłby tylko widoczny gdyby znalazła się z nimi jakaś ładna i urocza dama. Nie to żeby takiej z nimi nie było, ale zasady były proste i wszystkim dobrze znane - polizane, zaklepane... czy coś takiego. Po prostu Victoria była partnerką Sauriela, młodszy Borgin mógłby się nie powstrzymać, wszak był strasznym kobieciarzem.

- No cóż.... - westchnął na słowa wampierza - To prawda. Mój starszy to Mulciber i w sumie to nigdy go nie było - przyznał ze wzruszeniem ramionami. Co innego miał im powiedzieć, niż prawdę? A w zasadzie to tylko ją powtarzał, ponieważ Sauriel sam postanowił rozwikłać zagadkę tego nazwiska - Ale nie zebraliśmy się tutaj aby o nim gadać, a w dużo poważniejszej sprawie - stwierdził, machając ręką, że ten temat ojca to nic wielkiego i w sumie to już się do tego przyzwyczaił.

Wziął łyka i odetchnął z ulgą. To był naprawdę dobry alkohol... w sumie zawsze tak twierdził. Przy każdej możliwej okazji - Umm.... no tak - uśmiechnął się bardzo ładnie do Victorii. Ogórkowidząca... wyczuła, że nie mam pojęcia... - To akurat zrobiłem. Umyłem bo mi ciotka kazała... - przerwał, odprowadzając wzrokiem Sauriela. Kaj Ty tam leziesz? Nie długo musiał nad tym myśleć, wszak zaraz poleciała soczysta kurwa - w coś zarył tym swoim łbem - Miednicę? - spojrzał z szokiem na Atreusa. No ale nikt nie mówił, że będzie odpytka z biologii... Wiedziałem, że zbyt ochoczo się wszyscy zgodzili na to. Chcą mnie zniszczyć Wdał się w pojedynek na oczy z Bulstrodem, unosząc brew do góry - Mie-dni-cę...? - powtórzył powoli aby upewnić się, że dobrze usłyszał. Oczywiście,  że dobrze usłyszał. Po prostu kupował sobie trochę czasu aby móc coś wykombinować - A Ty nie masz? - zapytał, nie wiedząc co powinien w tym momencie zrobić. Czego ten Auror nie rozumiał? Grali dzisiaj do jednej bramki, a on zadawał trudne pytania.

Nie odpowiedział na pytanie przyjaciela, ponieważ przeniósł wzrok na Rookwooda, który wrócił z nożem... Ale po co wziął tam ogórka? - Sauriel? Nic Ci się nie stało? - zamrugał kilkukrotnie. No chyba nie chciał tutaj zrobić jakiejś rzezi przy pomocy noża... I ogórka? Bo o ile Stanley rozumiał śmierć od ostrza, tak od tego zielonego stwora... Merlinie nie - Dobrze... weźmy się do pracy. Victorio na stole masz święta ksiege jakbyś chciała zerknąć, chociaż domyślam się,  że wiesz co trzeba robić - przyznał, opierając się o blat niczym nad jakimś stołem dowódczym. Borgin zamienił się w słuch i był gotowy przyjąć rozkazy od pani generał.

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Atreus Bulstrode (2483), Sauriel Rookwood (3556), Stanley Andrew Borgin (4208), Victoria Lestrange (3196)

Wiadomości w tym wątku
[29 czerwca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Stanley Andrew Borgin - 04.10.2023, 23:40
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Victoria Lestrange - 06.10.2023, 23:22
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Sauriel Rookwood - 08.10.2023, 17:22
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Atreus Bulstrode - 10.10.2023, 22:02
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Stanley Andrew Borgin - 10.10.2023, 23:50
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Victoria Lestrange - 11.10.2023, 12:57
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Sauriel Rookwood - 11.10.2023, 16:04
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Atreus Bulstrode - 15.10.2023, 02:13
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Stanley Andrew Borgin - 19.10.2023, 18:43
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Victoria Lestrange - 20.10.2023, 20:04
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Sauriel Rookwood - 26.10.2023, 13:34
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Atreus Bulstrode - 02.11.2023, 03:31
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Stanley Andrew Borgin - 04.11.2023, 01:42
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Victoria Lestrange - 04.11.2023, 14:34
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Sauriel Rookwood - 04.11.2023, 20:45
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Atreus Bulstrode - 14.11.2023, 07:43
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Stanley Andrew Borgin - 14.11.2023, 22:45
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Victoria Lestrange - 15.11.2023, 21:28
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Sauriel Rookwood - 16.11.2023, 17:22
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Atreus Bulstrode - 17.11.2023, 05:40
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Stanley Andrew Borgin - 18.11.2023, 23:12
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Victoria Lestrange - 19.11.2023, 15:17
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Sauriel Rookwood - 21.11.2023, 01:03
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Atreus Bulstrode - 29.11.2023, 05:51
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Stanley Andrew Borgin - 04.12.2023, 21:18
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Victoria Lestrange - 04.12.2023, 23:56
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Sauriel Rookwood - 05.12.2023, 13:49
RE: [3 lipca 1972] Ogórkow mam dwa wory, więc zrobię z nich przetwory - przez Atreus Bulstrode - 11.12.2023, 06:42

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa