• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Bliskie Okolice Londynu v
« Wstecz 1 2 3
16 marca, Castiel i Brenna

16 marca, Castiel i Brenna
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
13.11.2022, 13:54  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.11.2022, 14:03 przez Brenna Longbottom.)  
Brenna przypatrywała się Castielowi z przymrużonymi oczyma, jakby zastanawiała się, czy mówił poważnie, czy tylko sobie z niej żartował. Ale jak mogłaby uprzeć się takiej pokusie? W najgorszym razie poogląda książki, które tu trzymał – a w uwielbieniu wobec ksiąg niemalże dorównywała Krukonom.
- Myślę, że zdołam ją przekonać. Jeżeli nie zadziałają argumenty w rodzaju „tylko ty będziesz miała na sobie spodnie, więc zobaczysz, że staniesz się centrum zainteresowania”, to w końcu ustąpi tylko po to, żebym dała jej spokój – oświadczyła, zsuwając się z krzesła, aby usiąść na środku pokoju i zacząć faktycznie przeglądać porozkładane tu i ówdzie książki. Zerkała na tytuły i przy okazji faktycznie sprawdzała, czy któraś z nich nie okaże się trudna do dotknięcia.
- Nie wypada oskarżać o takie rzeczy gości – powiedziała, na moment zwracając ku niemu spojrzenie. Ano, musiała czasem wykazać się dyplomacją. Poza tym Brenna naprawdę nie chciała wierzyć w złe intencje. – Ale niech ci będzie, biorę to pod uwagę. Nie tyle nawet chodzi o wpływy, co… mój dziadek ma swoich wrogów, a niektórzy nie są zachwyceni popularnością mojego brata. Chociaż w przypadku sukienki naprawdę spodziewałam się raczej głupiego dowcipu, nie chęci zaszkodzenia nam. I po prawdzie, raz się zdarzyło, że przeklęty przedmiot przekazał mój własny wujek… wcale nie chciał nam zaszkodzić, ale nie zdawał sobie sprawy z tego, co kupił.
Do tej pory wprawdzie przypadek z broszą o wujka był najbardziej niebezpiecznym, jaki się im przydarzył, Longbottom wolała jednak dmuchać na zimne. Byli też oczywiście śmierciożercy. Ale o tym, że o ich potencjalnych poczynaniach i knuciach Brenna myślała nieomal nieustannie, że nawet planując ten bal robiła wszystko, by upewnić się, że goście nie staną się obiektem ataku, nie rozmawiała z nikim. Nie tylko z przyjaciółmi, ale tez bratem, najbliższą jej osobą, i z matką.
Zamarła, z jedną z książek w ręku, kiedy zauważyła, że Castiel rzucił jakieś zaklęcie. Już nie przeglądała radośnie jego księgozbioru, a obserwowała jego poczynania, z nową czujnością. Wolną dłonią jakoś odruchowo sięgnęła po różdżkę: nie, nie z powodu Castiela, jej wzrok był utkwiony w naszyjniku. Najwyraźniej z powodu jego poczynań zaczęła się spodziewać, że z kryształków zaraz wyjdzie jakiś demon z wielkimi zębami.
Demona nie było, ale coś się stało.
Poderwała się z miejsca, dopadając Flinta. Książka została upuszczona, a sama Brenna schwyciła go za nadgarstek, nie dotykając samej dłoni, za to szepcąc nad nią jedno z podstawowych zaklęć rozpraszających. Na wszelki wypadek.
– Nic ci nie jest? Trzeba uzdrowiciela? – spytała jednym tchem, pochylając się i upewniając, czy na ręku nie zostały żadne rany. Albo czy o zgrozo, nie uschła, podobno niektóre klątwy tak działały. Wyrzuty sumienia chyba by ją zabiły, bo sama mu ten naszyjnik tutaj przyniosła. Ślad po oparzeniu nie był taki zły, ale i tak paskudny. – Do licha, wiedziałam, że coś z nim jest nie tak… I nie, nikt go nie nosił, nie pozwoliłam go nawet dotykać, badałam go sama.
O tym, że gdyby nie zdołała znaleźć klątwołamacza, który zechciałby zajrzeć na przedmiot, zapewne i owszem, założyłaby naszyjnik, by się upewnić na sobie, czy kogoś innego nie zabije, wolała nie wspominać.
– Będę musiała złożyć wizytę panu Hunchinsowi – mruknęła, prostując się. O tak, ofiarodawca będzie miał wielkie, wielkie kłopoty, jeśli nie udowodni, że nic nie wiedział o tej klątwie… i to nie tyleż z wkurzoną Brenną, co z Brygadzistką.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (3514), Castiel Flint (3598)

Wiadomości w tym wątku
16 marca, Castiel i Brenna - przez Brenna Longbottom - 11.11.2022, 12:43
RE: 16 marca, Castiel i Brenna - przez Castiel Flint - 11.11.2022, 13:19
RE: 16 marca, Castiel i Brenna - przez Brenna Longbottom - 13.11.2022, 11:36
RE: 16 marca, Castiel i Brenna - przez Castiel Flint - 13.11.2022, 12:33
RE: 16 marca, Castiel i Brenna - przez Brenna Longbottom - 13.11.2022, 13:06
RE: 16 marca, Castiel i Brenna - przez Castiel Flint - 13.11.2022, 13:36
RE: 16 marca, Castiel i Brenna - przez Brenna Longbottom - 13.11.2022, 13:54
RE: 16 marca, Castiel i Brenna - przez Castiel Flint - 13.11.2022, 14:31
RE: 16 marca, Castiel i Brenna - przez Brenna Longbottom - 13.11.2022, 15:21
RE: 16 marca, Castiel i Brenna - przez Castiel Flint - 13.11.2022, 15:41
RE: 16 marca, Castiel i Brenna - przez Brenna Longbottom - 13.11.2022, 17:03