• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 Dalej »
[02.07.72] Cześć, twój dostawca to przestępca

[02.07.72] Cześć, twój dostawca to przestępca
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
05.11.2023, 21:10  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.01.2024, 20:46 przez Morgana le Fay.)  
adnotacja moderatora
Rozliczono - Olivia Quirke - osiągnięcie Piszę, więc jestem
Rozliczono - Brenna Longbottom - osiągnięcie Badacz Tajemnic III

Brenna odwiedzała Pękatą Fiolkę dość rzadko – gdy potrzebowała zamówień „oficjalnych”, najczęściej wpadała do Aveliny, a kiedy robiła jakieś „nieoficjalne”, pukała do drzwi Nory. Sklep na Pokątnej nie był jej jednak obcy, podobnie jak pracująca w nim Olivia. Głównie dlatego wtarabaniła się do środka i już od progu zawołała:
– Cześć, Olivia! – zatrzasnęła za sobą drzwi, a potem dość bezceremonialnie wyciągnęła różdżkę. Nie, oczywiście, że nie wycelowała jej w rudowłosą kobietę, za to zablokowała wejście, kiedy tylko dostrzegła, że w środku chwilowo nie ma innych klientów. – Przepraszam, ale musimy pogadać, i to mam na myśli takie pogadać, że lepiej, żeby wasi klienci nie słyszeli, o czym gadamy, bo mnie mój szef urwie głowę, jakby zaczęły się rozchodzić plotki i wszystko dementorzy wzięli, a wam jeszcze reputacja się zepsuje? – rzuciła, uśmiechając się do niej przepraszająco. Tak żeby ta przypadkiem nie pomyślała, że Brenna Longbottom, Detektyw Brygady Uderzeniowej, postanowiła zmienić ścieżkę kariery o sto osiemdziesiąt stopni, mianowicie na taką przestępczą. I zacząć napadać na przypadkowych sprzedawców na ulicy Pokątnej. A mówiła jak zwykle dużo - bo Brenna należała do tych najbardziej rozgadanych istot pod słońcem.
Kolejne machnięcie różdżki, by wyczarować na drzwiach tabliczkę z napisem „Chwilowo zamknięte, zapraszamy na dziesięć minut”. A potem Brenna znów odwróciła się do Olivii.
Była ubrana po cywilnemu, chociaż w tej chwili pracowała. Strój Brygadzisty jednak poza patrolami i oficjalnymi przesłuchaniami wzbudzał nieco za dużo zainteresowania, a Brenna nie chciała, aby ktokolwiek zauważył, że ktoś z BUM wpakował się do Pękatej Fiolki. Brązowe włosy, ścięte tuż nad ramionami, wiły się wokół sympatycznej, chociaż dość przeciętnej twarzy o wielkich, ciemnych oczach. Można by podejrzewać, że Brenna się tego dnia nie uczesała, ale jej fryzura rzadko przedstawiała się lepiej – wrodziła się tu w Potterów, którzy nie bez powodów stworzyli Ulizannę, a w dodatku miała tendencję do poruszania się wszędzie jeżeli nie biegiem, to krokiem bardzo energicznym, a to zwiększało stopień rozczochrania.
– Chcę porozmawiać o waszym dostawcy, Theodorze Kansingtonie. Służbowo o nim porozmawiać. I eee… przepraszam, że tak tu wpadłam i w ogóle, ale trochę to pilne, i mówiąc trochę mam na myśli bardzo pilne, tak diablo pilne wręcz, a pomyślałam, że chyba będziesz wolała tak niż dostać kartkę z „Brygada Uderzeniowa zaprasza na przesłuchanie, tak w trybie natychmiastowym, dziękujemy”, a dla mnie też wygodniej załatwić to prędko, zamiast bawić się w sowy i wyznaczanie dat spotkań  – dodała.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2379), Olivia Quirke (1879)

Wiadomości w tym wątku
[02.07.72] Cześć, twój dostawca to przestępca - przez Brenna Longbottom - 05.11.2023, 21:10
RE: [02.07.72] Cześć, twój dostawca to przestępca - przez Olivia Quirke - 05.11.2023, 22:31
RE: [02.07.72] Cześć, twój dostawca to przestępca - przez Brenna Longbottom - 05.11.2023, 22:45
RE: [02.07.72] Cześć, twój dostawca to przestępca - przez Olivia Quirke - 05.11.2023, 23:01
RE: [02.07.72] Cześć, twój dostawca to przestępca - przez Brenna Longbottom - 05.11.2023, 23:17
RE: [02.07.72] Cześć, twój dostawca to przestępca - przez Olivia Quirke - 05.11.2023, 23:29
RE: [02.07.72] Cześć, twój dostawca to przestępca - przez Brenna Longbottom - 05.11.2023, 23:46
RE: [02.07.72] Cześć, twój dostawca to przestępca - przez Olivia Quirke - 06.11.2023, 11:04
RE: [02.07.72] Cześć, twój dostawca to przestępca - przez Brenna Longbottom - 06.11.2023, 16:37
RE: [02.07.72] Cześć, twój dostawca to przestępca - przez Olivia Quirke - 06.11.2023, 19:53
RE: [02.07.72] Cześć, twój dostawca to przestępca - przez Brenna Longbottom - 06.11.2023, 20:08
RE: [02.07.72] Cześć, twój dostawca to przestępca - przez Olivia Quirke - 06.11.2023, 20:15

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa