• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 8 Dalej »
Tristan Ward

Tristan Ward
Czarodziej
Życie to sztuka, którą uprawia niewielu. Większość tylko wegetuje.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
Złotnik / Kowal
Wysoki brunet, mierzący 193 cm o zielonych oczach. Ubierający się jak zwyczajni mugole, nie rzucając się w oczy. Szczupły, z dobrze zbudowaną sylwetką.

Tristan Ward
06.11.2023, 01:39  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.04.2026, 21:27 przez Tristan Ward.)  

Tristan Adam Sebastian Ward

[Obrazek: imgproxy.php?id=FINMgwp.png]

Mugolak, młody i obiecujący, jednakże już były auror, którego wymarzona kariera została przerwana przez tragiczne wydarzenia w przeszłości. Ze względu na mugolski status krwi, jego dom rodzinny został zaatakowany przez śmierciożerców. Zginęli w nim jego rodzice, a on sam ledwo przeżył. Ucierpiał fizycznie i psychicznie. Stracił zdolność mowy.

Pracownik księgarni Esy Floresy na pokątnej. Dorabiający kowal i złotnik, szlifujący swoje zdolności nauczone przez ojca, aby w przyszłości założyć własny sklep z wyrobami. Zdecydował się pójść w ślady ojca, skoro wewnętrznie nie da rady wrócić do dawnej pracy aurora.

Wciąż zmaga się z traumą przeszłości. Miewa koszmary co noc z tamtych wydarzeń, stąd problemy ze snem. Jest pod opieką uzdrowiciela i psychologa. Dzięki pracy i pomocy swojej wspaniałej przyjaciółce, jest wstanie jeszcze funkcjonować i nie myśleć o przeszłości.

Wspomnienia - Przeszłość
Zaczepki - Skąd możesz mnie znać

Poznajmy się bliżej

W lustrze Ain Eingarp widzę siebie, jako aurora, nadal pracującego w Ministerstwie Magii. Marzenie, które zostało przerwane. I bardzo możliwe, że na długo do tego nie wrócę.

Bogin przyjmuje przy mnie formę Śmierciożercy. Szczególnie ta charakterystyczna trójka, która dokonała morderstwa na moich rodzicach, pozbawiając mnie zmysłu mowy. Pozostawiając liczne rany na ciele i umyśle.

Amortencja pachnie mi drzewem Sandałowym. Uspokajające, medytujące. Ogólnie lubię przebywać w otoczeniu leśnych drzew. Sandał jest z kolei jednym w wielu wyjątków.

Moje ulubione zaklęcie to lumos. Nie znoszę ciemności. Spowodowane lękiem, że kiedyś spotkam tych śmierciożerców, co zechcą odebrać mi wzrok.

Mój patronus przyjmuje formę wilka. Z jakiegoś powodu jest mi bliższy pod względem prowadzenia stada. Że ich cechą jest troska o swoją rodzinę. Wyjątkowe zwierzęta.

Wróżbiarstwo to dla mnie bardzo magiczna dziedzina. Jako mugol wychowywany w ich społeczności, traktowane było jako coś ezoterycznego. Zwyczajny zawód. Od strony świata czarodziei zrozumiałem, że to jednak ma głębsze znaczenie i nie jest oszustwem. Część wróżb na prawdę się sprawdza.

Czarna magia? Cóż to bardzo niebezpieczna dziedzina magii. Doświadczyłem jej osobiście. Nikomu innemu nie życzę tego samego. Okropieństwo. Uznaję, iż zakazanie jej używania jest rozsądnym podejściem.

Za swoje największe osiągnięcie uważam zostanie aurorem. Niestety nie dane mi kontynuować zawodu. Zrezygnowałem z pracy. Również uzdrowiciele i psycholodzy, nie dopuszczali mnie do wykonywania takiego zawodu, z powodu utrzymującej się traumy psychicznej.

Stoję po stronie swojej, a przede wszystkim tej którą kocham i dobra tego świata.

Moje serce należy do osoby, która pomogła mi w trudnych chwilach. Dziewczyny o dobrym sercu, która zaakceptowała mnie takiego jakim jestem. Stała się moją miłością i bratnią duszą - Olivia Quirke.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Tristan Ward - przez Tristan Ward - 01.11.2023, 01:51
RE: Tristan Ward - przez Królowa Maeve - 06.11.2023, 01:39
RE: Tristan Ward - przez Królowa Maeve - 06.11.2023, 01:39
RE: Tristan Ward - przez Tristan Ward - 06.11.2023, 01:39
RE: Tristan Ward - przez Tristan Ward - 07.11.2023, 10:08
RE: Tristan Ward - przez Tristan Ward - 07.11.2023, 10:09
RE: Tristan Ward - przez Tristan Ward - 07.11.2023, 10:10
RE: Tristan Ward - przez Tristan Ward - 06.03.2025, 12:16

• Pokaż wersję do druku