• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wyspy Brytyjskie Szkocja Hogsmeade i Hogwart [07.06.72, Hogsmeade] Pilna sprawa - Vespera & Ulysses

[07.06.72, Hogsmeade] Pilna sprawa - Vespera & Ulysses
Czarna Wdowa
— Get on your knees —
Beg me to stop
krew
genetyka
zawód
Vespera jest drobną kobietą, chudą i zgrabną. Ma metr sześćdziesiąt centymetrów, a waży zaledwie pięćdziesiąt dwa kilo. Wygląda na osobę, która przy pierwszym podmuchu wiatru poleci razem z nim i zniknie na wieki. Ma duże, tajemnicze, brązowe oczy, które patrzą na rozmówcę pewnie oraz zagadkowo. Usta są pełne, a kąciki lekko uniesione w zadziornym, flirtującym uśmiechu. Twarz jest mała i owalna. Włosy ciemne, ścięte na boba okalające drobną twarz w uroczy sposób. Kobieta ubiera się modnie i kobieco. Często swoim ubiorem przyciąga wzrok mężczyzn, co jest celowym zabiegiem, ponieważ Vespera dobrze czuje się jak ludzie na nią patrzą.

Vespera Rookwood
06.11.2023, 18:16  ✶  

Czuła się tak jakby uderzyła Ulyssesa w twarz tą informacją. Całe ich życie było cholernie skomplikowane, bo brali pod uwagę zdanie swojego ojca, wystawiali je na piedestał, a oprócz tego jeszcze skomplikowała życie swojego brata, tylko dlatego, że dała się ponieść. Zawsze chciała być osobą rozsądną, myśleć dwa razy nim coś zrobiła, ale nie była w stanie. Działała czasami pod wpływem chwili i możliwe, że miała to po ich ojcu. Ulysses często się wahał, czasami wręcz nie potrafił ruszyć swoich emocji i pod nimi zadziałać. Nie wiedziała, co go łączyło z Eunice, nigdy o to nie pytała, a nawet nie miała szansy zapytać jak czuje się z tym, że ma zostać jej mężem. Teraz to wszystko się jeszcze bardziej pokomplikuje.

Uśmiechnęła się blado na pytanie Ulyssesa. Pamiętała jego słowa i nie chciała go w tej kwestii zawieść.

– Tak – odpowiedziała krótko i spojrzała na swoje dłonie. – Nie chciałam, aby to tak wyglądało. Nie planowałam tego robić tak szybko. Chciałam… poczekać… wiesz… – westchnęła ciężko. Nie planowała w ogóle brać ślubu w takich okolicznościach. Perseus był dla niej ważny, przyjemnie jej się spędzało z nim czas bo był inny, inteligentny i spokojny. Przeciwieństwo mężczyzn, których miała w swoim otoczeniu wcześniej. No i zawsze na niego spoglądała, gdy dane było jej się z nim widzieć na bankietach i innych ważnych spotkaniach. Zawsze jednak stało im coś na przeszkodzie, aby się poznać. – Jest dla mnie ważny – nie powiedziała, że go kocha, bo sama miała zbyt duży mętlik w głowie, aby myśleć tymi kategoriami. Był ważny, ale była nadal ostrożna. Sama nie była święta, a małżeństwo Perseusa i Eunice było nadal owiane tajemnicą, której raczej Vespera za szybko nie chciała rozwiązywać.

Gdy wspomniał o tej kobiecie znowu na niego spojrzała. Czuła się winna tej sytuacji, ale też nie wyobrażała sobie tej sytuacji. Nie poszłaby z Perseusem na jego ślub, a on nie zjawiłby się zapewne z Eunice na jej własnym. Byłoby zbyt dziwnie, zbyt niezręcznie, aby ta sytuacja miała miejsce.

– Przepraszam Ulysses – szepnęła. –  Naprawdę nie chciałam robić ci takich problemów. Najbardziej jednak obawiam się ojca. Nie wiem jak mam zareagować, gdy będzie wściekły – z nerwów potrząsała nogą pod stolikiem.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Ulysses Rookwood (1638), Vespera Rookwood (1638)

Wiadomości w tym wątku
[07.06.72, Hogsmeade] Pilna sprawa - Vespera & Ulysses - przez Ulysses Rookwood - 01.09.2023, 02:33
RE: [07.06.72, Hogsmeade] Pilna sprawa - Vespera & Ulysses - przez Vespera Rookwood - 03.09.2023, 22:34
RE: [07.06.72, Hogsmeade] Pilna sprawa - Vespera & Ulysses - przez Ulysses Rookwood - 05.09.2023, 01:52
RE: [07.06.72, Hogsmeade] Pilna sprawa - Vespera & Ulysses - przez Vespera Rookwood - 27.09.2023, 20:22
RE: [07.06.72, Hogsmeade] Pilna sprawa - Vespera & Ulysses - przez Ulysses Rookwood - 05.11.2023, 00:19
RE: [07.06.72, Hogsmeade] Pilna sprawa - Vespera & Ulysses - przez Vespera Rookwood - 05.11.2023, 22:52
RE: [07.06.72, Hogsmeade] Pilna sprawa - Vespera & Ulysses - przez Ulysses Rookwood - 06.11.2023, 01:11
RE: [07.06.72, Hogsmeade] Pilna sprawa - Vespera & Ulysses - przez Vespera Rookwood - 06.11.2023, 18:16
RE: [07.06.72, Hogsmeade] Pilna sprawa - Vespera & Ulysses - przez Ulysses Rookwood - 08.11.2023, 00:39
RE: [07.06.72, Hogsmeade] Pilna sprawa - Vespera & Ulysses - przez Vespera Rookwood - 11.11.2023, 21:46

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa