• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 Dalej »
15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni

15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
14.11.2022, 14:41  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.11.2022, 19:25 przez Nora Figg.)  

Pierwszą osobą, która pojawiła się na miejscu był Erik. Dostał od Nory bojowe zadanie, wykorzystała go - bo miała pewność, że jej nie odmówi. Jak zawsze. Wczoraj już widziała próbkę jego możliwości, kostium kota, który udało jej się zorganizować wyglądał na nim fantastycznie - jakby został dokładnie na niego uszyty. Ona to miała oko do dopasowywania kostiumów. Niesamowicie była z siebie dumna. - Wystarczy, że jesteś Erik, daj się ponieść, a myślę, że reszta przyjdzie sama.- Powiedziała jeszcze do przyjaciela.

Punktualnie - jak zawsze pojawiła się Brenna, nie przybyła jednak sama, a z obstawą, co niesamowicie ucieszyło pannę Figg. - Witaj Brenn, dobrze Cię widzieć, cieszy mnie, że nie przyszłaś tutaj sama! - Kolejne osoby do wykarmienia, a na tym jej najbardziej zależało. Znała kuzynkę Longbottomów - Witaj Mav, no zgadnij czyj?- Oczywiście, że nie Erika. Na pewno sam by nie wpadł na to, aby przebrać się za wyrośniętego kota. Coraz bardziej była jednak zadowolona ze swojego pomysłu, gdy widziała reakcje przybyłych gości. - Miło mi Cię poznać. - uścisnęła rękę Idzie, której to nie kojarzyła jeszcze. - Nora Figg, właścicielka tego przybytku - Wypadało się chyba przedstawić. - Trochę czasu zeszło, ale mam nadzieję, że było warto.

Kolejną osobą, która pojawiła się w środku była Serpahina Prewett. Nora nie znała tej kobiet. Podeszła do niej, aby uścisnąć jej dłoń i się przywitać, a nóż widelec przydadzą jej się nowe znajomości. - Nora Figg, ale nie trzeba było!- Odparła, kiedy tamta wręczyła jej torbę. Jak na razie nie zamierzała zajrzeć do środka. Odeszła na moment od towarzystwa, kiedy zobaczyła kolejną osobę, która przekroczyła drzwi. To Selwynówna, z którą w czasach nauki w Hogwarcie była naprawdę blisko. Nie spodziewała się, że ją tutaj dzisiaj zobaczy. Przytuliła wiec dobrą znajomą na przywitanie. - Alice, kopę lat, dawno Cię nie widziałam, bardzo mi miło, że tu przyszłać.- Naprawdę ucieszyła się z widoku kobiety. Może te plakaty wcale nie był takim głupim pomysłem, jeśli ściągną tu choć połowę jej znajomych z Hogwartu to będzie naprawdę wspaniałe rozpoczęcie działalności. Alice sięgnęła po ciastko z wróżbą, kiedy je przełamała ukazał jej się napis „Zagubiony pieniądz można odnaleźć, zagubione chwile - nigdy” Co zrobi z tą wróżbą? To już sprawa panny Selwyn.

Stała w okolicy drzwi, kiedy do cukierni weszła Cecily tuż za nią stos paczek, i ktoś jeszcze, kogo nie mogła dostrzec zza tego całego cygańskiego taboru, który ze sobą przynieśli jednak domyśliła się, że był to Silly. To musiał być on, prawda? - Cecily, czyś Ty do reszty oszalała? Tyle tego, czy przyniosłaś tu połowę swojego domu? Znaczy Silas przyniósł? Merlin Cię opuścił.- Uśmiechnęła się do kobiety. Humor miała wyśmienity, gdyż właściwie to pojawili się tutaj wszyscy najbliżsi jej sercu. - Oczywiście, stawiaj gdzie popadnie.- Powiedziała jeszcze do Silly'ego, a gdy uwolnił się od tych wszystkich fantów, mogła go na spokojnie uścisnąć na przywitanie. - Ty to się z nią masz...- Szepnęła mu jeszcze po cichu, żeby Cecily nie usłyszała. - Powiem tak, mam nadzieję, że będzie dokładnie tak jak mówisz, bo nie zamierzam szybko zwinąć interesu, także przekazujcie dalej, że to cudowne miejsce już działa.- Liczyła, że przepowiednia Cresswella się spełni. - Kotek, cudowny kotek, my lubimy wszystko, co związane z kotkami!- Odparła z entuzjazmem do Cecily, podeszła bliżej, aby obejrzeć dokładnie ten podarunek. - Postawmy go na ladzie!- Nie zwlekając zbyt długo, postawiła prezent w miejscu, które wydawało się być do tego idealne. - Piękne kwiaty, na pewno znajdziemy dla nich miejsce!- Czy Erik już wczoraj nie wspominał, że ma tutaj zbyt wiele bibelotów? No, ale kto by się tam tym przejmował.

Salem spacerował sobie między gośćmi - Witam panienkę Longbottom. - odparł do Brenny, gdy ta się z nim przywitała. - Widzę, że na panienki znajomości zawsze można liczyć.- Dodał jeszcze, zadowolony z tego, że przyprowadziła swoich znajomych. No i wtedy, wtedy kocur został zauważony przez Silasa. Nie zdążył nawet mrugnąć, kiedy mężczyzna zaczął go miziać. Nie powinien tak publicznie, wśród tych ludzi, ale było to takie przyjemne. - Jestem najlepszym mruczkiem na świecie. Ja mam mięciutki brzuszek!- Powiedział, a może wymruczał gadający kocur. - Och, jak przyjemnie, niech pan nie przestaje.- Kot wyglądał na bardzo zadowolonego!

- Dobrze, teraz może czas na specjały.- Nora podeszła do baru i sięgnęła po tacę, na której znajdował się cały stos pączków. Przeszła z tacą obok wszystkich gości, aby każdy mógł sobie wybrać jednego pączka. - Smacznego!- Była ciekawa, czy spodobają im się efekty spowodowane przez magiczne pyszności, z drugiej jednak strony potrzebowali jakichś atrakcji, musiała sobie jakoś przyciągnąć klientów.

Prośba ode mnie na rzut k10, żeby zobaczyć, jaki pączek się komu trafił
Jednak nie k10, wybieracie liczby 1-10, żeby się nie powtarzały, 1, 3, już zajęte
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Alice Selwyn (607), Bard Beedle (856), Brenna Longbottom (1898), Cecily Lupin (465), Erik Longbottom (1993), Ida Moody (500), Mavelle Bones (980), Nora Figg (2188), Seraphina Prewett (393)

Wiadomości w tym wątku
15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Nora Figg - 31.10.2022, 22:48
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Brenna Longbottom - 31.10.2022, 23:03
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Erik Longbottom - 31.10.2022, 23:26
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Mavelle Bones - 01.11.2022, 22:17
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Seraphina Prewett - 02.11.2022, 13:41
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Alice Selwyn - 02.11.2022, 23:25
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Ida Moody - 04.11.2022, 22:25
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Bard Beedle - 12.11.2022, 13:10
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Cecily Lupin - 14.11.2022, 01:42
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Nora Figg - 14.11.2022, 14:41
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Brenna Longbottom - 14.11.2022, 15:18
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Erik Longbottom - 14.11.2022, 19:01
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Mavelle Bones - 18.11.2022, 01:08
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Alice Selwyn - 22.11.2022, 00:57
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Bard Beedle - 23.11.2022, 22:16
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Nora Figg - 21.12.2022, 23:03
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Brenna Longbottom - 22.12.2022, 17:51
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Erik Longbottom - 23.12.2022, 00:15
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Mavelle Bones - 25.12.2022, 15:05
RE: 15.03 Nora Nory, Wielkie otwarcie klubokawiarni - przez Nora Figg - 24.02.2023, 12:23

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa