• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 … 16 Dalej »
[19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia

[19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia
Córka koleżanki twojej starej
Powinni wynaleźć kamizelki ochronne na duszę, nie tylko na ciało.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Wytwórca eliksirów
Rude proste włosy, obcięte za ramiona, rozwiane. Piegowaty nos. Niebieskie oczy. Drobna, raczej szczupła, wiecznie roześmiana, rozgadana. Niska, mierząca zaledwie 160 cm wzrostu.

Olivia Quirke
11.11.2023, 19:05  ✶  
Olivia nie przepadała za siecią fiuu - co prawda nie była to teleportacja, jednak kręcenie się wokół kominków i przymus trzymania łokci jak najbliżej ciała był niezwykle niekomfortowy zarówno dla jej błędnika, jak i żołądka. Dlatego też gdy dotarła na Pumpkin Hill, Olivia wybiegła z kominka i padła na trawę, by oddać treść żołądkową na niewinną zieleń. Czasem potrafiła to kontrolować, ale częściej jednak rzygała jak kot na dywanie - dlatego gdy mogła, wybierała miotłę. A do teleportacji nie podejdzie absolutnie nigdy.

Gdy Leon dotarł na miejsce, ona już zdążyła się ogarnąć - wytrzeć usta, przejść gdzieś na bok i wypić kilka łyków wody, a także wrzucić do ust miętówkę. Zawsze gdy korzystała z sieci fiuu to brała ze sobą całą paczkę, tak na wszelki wypadek.
- Leon! - Olivia rozrzuciła ręce na boki i podbiegła do kolegi, by zaraz zamknąć go w serdecznym uścisku. Lubiła go, wydawał się być tak samo zainteresowany zwierzętami, co ona. Kochał je, tak jak i ona, i mimo że poza tym nie mieli za dużo punktów wspólnych, to lubiła jego towarzystwo. Wiedziała, że jest chory i nie może się przemęczać - ale to jej nie przeszkadzało. Co prawda lubiła spędzać czas aktywnie, ale gdy tylko mogła, to lubiła po prostu siedzieć obok niego i albo czytać, albo z nim rozmawiać. Jej to wystarczało.

Pomna tego, że nie powinna przeginać ze ściskaniem - bo co prawda Leon nie był ze szkła, ale nigdy nic nie wiadomo - wypuściła chłopaka z objęć i roześmiała się.
- Myślę, że na pewno - pokiwała na niego ręką, żeby ruszył za nią. Dom znajdował się kawałek dalej i był niezbyt duży - ot, normalny angielski domek. Jedyną rzeczą, która go wyróżniała, to dobudowany budynek, w którym znajdowała się hodowla, oraz całkiem spory, ogrodzony teren. Olivia ruszyła powoli, nie chcąc nadwyrężać Leona za bardzo. - Pufki są bardzo towarzyskie, ale słyszałam, że lubią jeść... No wiesz. Gluty z nosa.
Powiedziała konspiracyjnym szeptem, zasłaniając sobie usta tak, jakby damie nie wypadało mówić o takich rzeczach.
- Jestem ciekawa, czy to prawda, wiesz? Mam tyle pytań! I koniecznie muszę jakiegoś dotknąć, są takie puchate... - trajkotała dalej, co i rusz obracając się na kolegę. Nie patrzyła przed siebie siłą rzeczy, nic więc dziwnego, że wpadła na mężczyznę, który właśnie wychodził z domu.
- Och, ty musisz być córką Magnusa! Jestem Alan, Magnus pisał że przyjdziesz z kolegą - mężczyzna wyciągnął rękę do Olivii i Leona. Mógł mieć z trzydzieści kilka lat. Miał gładko ogoloną twarz i roześmiane, brązowe oczy. Od jego koszulki i spodni bił dziwny zapach trocin i czegoś jeszcze, trudnego do określenia. - Przepraszam za mój wygląd, ale właśnie jeden próbował napić się wody z sedesu.
Faktycznie - gdy teraz mu się przyjrzeli, mężczyzna miał całą mokrą koszulkę.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Leon Bletchley (2088), Olivia Quirke (2324)

Wiadomości w tym wątku
[19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Olivia Quirke - 05.11.2023, 18:34
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Leon Bletchley - 11.11.2023, 04:24
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Olivia Quirke - 11.11.2023, 19:05
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Leon Bletchley - 20.11.2023, 23:56
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Olivia Quirke - 21.11.2023, 11:20
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Leon Bletchley - 25.11.2023, 23:23
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Olivia Quirke - 26.11.2023, 10:12
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Leon Bletchley - 05.01.2024, 20:54
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Olivia Quirke - 18.01.2024, 09:58
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Leon Bletchley - 23.01.2024, 15:48
RE: [19.07.1959] Tylko mnie tul | Leon, Olivia - przez Olivia Quirke - 24.01.2024, 10:42

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa