• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[10.06.72] Wypoczynek na łonie natury

[10.06.72] Wypoczynek na łonie natury
Lew Salonowy
Seeking to be whole
Driven by passion
krew
genetyka
zawód
Philip to mierzący 173 cm wzrostu wysportowany mężczyzna. Niebieskooki blondyn, którego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach i promienny uśmiech. Jego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach oraz promienny uśmiech. Przywiązuje dużą uwagę do swojego wizerunku, dopasowując swój ubiór do każdej sytuacji. Roztacza wokół siebie aurę niezachwianej pewności siebie.

Philip Nott
11.11.2023, 22:43  ✶  

Elaine zadała mu bardzo istotne pytanie. Odpowiedź na nie nie będzie stanowić dla niego problemu. Dobrze znał tamtą procedurę, choć oczywiście nie miał pewności czy ona nie uległa zmianie. Nie od dzisiaj było wiadomo, że wszelkie prawne kwestie i podatki poza swoimi oczywistymi funkcjami istnieją po to aby spędzać sen z powiek wszystkim czarodziejom. W tym mu. Szczęśliwy ten, kto nie musi załatwiać spraw urzędowych i płacić podatków. Z tymi ostatnimi w jego przypadku to nawet nie była kwestia związana z finansami, tylko z koniecznością pamiętania o ich uiszczeniu.

— Ja musiałem przystąpić do testu. Kwestia przygotowania się do niego, więc nie wydaje się to skomplikowany proces. O ile tego nie zmienili od czasu, w którym sam dopełniałem tych formalności. — Wytłumaczył to jak najlepiej potrafił. Może kiedyś ta wiedza się przysłuży, jeśli sama zdecyduje na posiadanie takiego zwierzaka. Po odpowiedniej tresurze da się nad nimi zapanować. Psidwaki, w przeciwieństwie do psów, są wszystkożerne.

— Uwielbiam chodzić do cyrku i bardzo chętnie obejrzę wasze występy, skoro akurat jesteście w tych stronach. Jeśli chciałabyś to zmienić to dobrym źródłem informacji o Quidditchu jest książka "Quidditch Przez Wieki". Jakbyś chciała iść na mecz Quidditcha to napisz pod ten adres i powołaj się na mnie, otrzymasz bilet. Nie będzie to loża honorowa, będziesz mieć zagwarantowane miejsce na trybunach. Tak, tam są mecze. Wywodzę się z rodziny o sportowych tradycjach i zaszczepiono mi tego bakcyla na długo przed rozpoczęciem nauki w Hogwarcie. — Przyznał z uśmiechem. Zdecydowanie nie może przegapić tego rodzaju widowiska. Wskazał Elaine ciekawą pozycję, z którą zapoznanie się przybliżyłoby jej ten szlachetny sport. Nie wiedział tylko, czy potrafi czytać i pisać, skoro nie chodziła do Hogwartu. Nie wiedział, czy tego ją nauczono w cyrku.

Sięgnął po swój notes, w którym po otwarciu napisał wiecznym piórem adres. Wręczył dziewczynie wyrwaną z notesu kartkę. Jako zawodnik Quidditcha z rodziny posiadającej sportowe tradycje posiadał dostęp do puli biletów. Chętnie z tego korzystał, wysyłając bilety osobom które chciał zobaczyć w loży honorowej, ale zwykłe również mógł przekazywać komu uznał za stosowne. Dla całego personelu cyrku nie przekaże biletów przez to, że ich nie poznał osobiście. Nie było to dalekie od prawdy, choć Quidditch stał się jego pasją znacznie wcześniej.

Bardzo się miło rozmawiało, jednak każda rozmowa musi kiedyś dobiec końca. Nie zrezygnuje ze swoich planów na ten dzień. Potrzebował tego. Może w niedalekiej przyszłości jeszcze porozmawiają, zwłaszcza że zamierzał wybrać się do cyrku Bellów. Może wtedy się dowie, czy sięgnęła po poleconą przez niego książkę.

— Na mnie też już pora. Mi również było miło cię poznać. Nie mógłbym tego przegapić. Wybiorę się do Little Hangleton. Do widzenia. — Stwierdził z uśmiechem. Do Little Hangleton nie miał daleko i chociaż było to miasto owiane złą sławą to cyrk Bellów mógł troszeczkę ocieplić wizerunek tej miejscowości. Po pożegnaniu się z Elaine zabrał swoje wszystkie rzeczy i podążył w kierunku leśnej polany, na której chciał się rozłożyć z książką, przekąskami. Zamierzał też się bawić z psami.

Koniec sesji
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Philip Nott (1856), The Little Fox (1564)

Wiadomości w tym wątku
[10.06.72] Wypoczynek na łonie natury - przez Philip Nott - 24.09.2023, 00:19
RE: [10.06.72] Wypoczynek na łonie natury - przez The Little Fox - 24.09.2023, 20:14
RE: [10.06.72] Wypoczynek na łonie natury - przez Philip Nott - 25.09.2023, 21:49
RE: [10.06.72] Wypoczynek na łonie natury - przez The Little Fox - 28.09.2023, 16:48
RE: [10.06.72] Wypoczynek na łonie natury - przez Philip Nott - 04.10.2023, 17:49
RE: [10.06.72] Wypoczynek na łonie natury - przez The Little Fox - 09.10.2023, 14:03
RE: [10.06.72] Wypoczynek na łonie natury - przez Philip Nott - 25.10.2023, 00:12
RE: [10.06.72] Wypoczynek na łonie natury - przez The Little Fox - 31.10.2023, 20:16
RE: [10.06.72] Wypoczynek na łonie natury - przez Philip Nott - 11.11.2023, 22:43

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa