Drgnął delikatnie. Tylko o milimetr. Kiedy poczuł to, czego doświadczył delikatny umysł kobiety. Mugolki - prawdopodobnie. A może nie? Może czarownicy, która została skrzywdzona? Bardzo skrzywdzona. Wahadełko kiwało się na boki. I prawie wypadło z rytmu, kiedy żarówka trzasnęła i obok niego poleciało szkło. Obejrzał się na to miejsce, żeby upewnić się, że to jeden z "naszych", a nie jakaś obca, trzecia czy czwarta siła, która postanowiła włączyć się do rozgrywki. To były dwie krótkie sekundy, zanim znowu skupił się na ofierze potyczki albo poszukiwań, jakie mogły mieć tu miejsce. Biorąc pod uwagę fakt, że to był dom naprzeciwko to widok był niezły na posiadłość, do której sami chcieli wejść... więc może kobieta widziała kogoś nieodpowiedniego. Albo była po prostu przypadkową ofiarą? Tylko jeśli była muglaczką - czemu przeżyła... czemu Śmierciożercy mieliby nie chcieć jej zabijać? Żeby... nie zwracać na siebie uwagi? Na to, że tutaj byli? Albo że są? A może to tylko jakaś spartaczona robota, jakiś przebłysk sumienia?
Jestem twoim przyjacielem. Zejdź do mnie i zaproś mnie do środka. Posunął się dalej z tą sugestią. Czy kobieta była przypadkową ofiarą? Jeśli tak, to cóż, krzywdy jej robić nie zamierzał. Wręcz sądził, że mógł jej pomóc, jeśli rzeczywiście dobrze mu się wydawało, że... ech. Mieli tutaj bardzo konkretną misję, ale może też niewiasta będzie w stanie powiedzieć mu parę słów o tym, co się stało i co się stało z panienką, którą wyczuwał bezcenny nos Mavelle?
- Mhm... idę poflirtować. Chyba mamy niewygodnego świadka, któremu ktoś grzebał w głowie. Uważajcie. - Mruknął i sam rzeczywiście skierował się do tego budynku, nie pozwalając wahadełku się zatrzymać. Biorąc pod uwagę, że był w pełni skupiony na kobiecie coś mogło mu umknąć, ale starał się stawiać nieśpieszne kroki, żeby jednak była większa szansa na zauważenie... czegokolwiek. Poszedł do kobiety i wszedł razem z nią do budynku, żeby nie zwracać na siebie uwagi na ulicy.
Na percepcje, ale się skupiam na hipnozie więc prosze wziąć to pod uwagę ♥
Akcja nieudana
Sukces!