22.11.2023, 21:10 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.11.2023, 12:12 przez Felix Bell.)
Felix Bell
Niewysoki, ale dość proporcjonalnie zbudowany chłopak. Twarz ma młodą, a przez dziecinne zachowanie ludzie często biorą go za młodszego, niż jest w rzeczywistości. Często ma osmolone ręce i ślady sadzy na twarzy, pachnie dymem i siarką. Gdy poznasz go bliżej, dowiesz się że podróżuje z cyrkiem Bellów, których uważa za rodzinę. Nie występuje jednak na scenie, a zajmuje się oprawą wizualną i efektami do pokazów.
Ponoć to on spalił kilka wozów, gdy niosąc nowe wybuchowe eliksiry wywinął orła takiego, że nie powstydziłby się go żaden akrobata. Teraz wszyscy się z tego śmieją, ale Felix bał się, że go wyrzucą.
Pierdoła, ale z dobrym sercem. Pomoże, oczaruje a nawet zaprowadzi na występ. Pilnuj tylko sakiewki, bo ponoć ma lepkie ręce, ale nikt go za tę rękę jeszcze nie złapał.
Poznajmy się bliżej
♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... siebie, z rodziną której nigdy nie miałem. Ich twarze są niewyraźne.
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę... ogromnej świni wielkości nosorożca.
♦ Amortencja pachnie mi... lasem, igłami sosnowymi i wolnością oraz jej perfumami.
♦ Moje ulubione zaklęcie to... Avis.
♦ Mój patronus przyjmuje formę... psa.
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie... ciekawa dziedzina magii, możliwe że niektóre wróżby się sprawdzają.
♦ Czarna magia? Cóż... zapewne czasem trzeba jej użyć, ale w wyjątkowych wypadkach.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... znalezienie nowej, własnej rodziny.
♦ Stoję po stronie... dobra.
♦ Moje serce należy do... Elaine Bell.