• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[10.06.1972] Coś lekkiego do czytania - wyprawa | Geraldine, Ollie

[10.06.1972] Coś lekkiego do czytania - wyprawa | Geraldine, Ollie
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
27.11.2023, 23:28  ✶  
Cóż, wielki plecak Geraldine niespecjalnie zadziwił Olliego, skoro kobieta była tak sprawna w poszukiwaniu tego czego inni nie potrafili to zapewne miała tam wiele przydatnych rzeczy. I w życiu by nie pomyślał, że jedzenie i woda będą tak istotne - całkowicie mu z głowy wyleciało, że poszukiwać będą w leśnych ostępach Walii, a nie na ulicy Pokątnej, gdzie sklepy są na każdym kroku i jedzenia nigdy nie zabraknie. Co prawda mógłby zapolować w formie rysia, ale wówczas...
- Widzę, że znasz całkiem użyteczne zaklęcia - stwierdził, z niemałym uznaniem, bowiem już po chwili mogła ona wyśledzić ścieżkę magii prowadzącą ją wgłąb lasu na wschód od miejsca gdzie znajdowali się obecnie. Na jednym z drzew pojawiła się tabliczka, która zdawać by się mogło była drogowskazem, samej chaty jeszcze nie znaleźli.

Jestem kierunkiem, który musisz odkryć,
Do podróży jestem wezwaniem.
Nie wskaże ci mnie słońce,
Powiedz mi, przyjacielu, dokąd powinieneś się udać?

- Co... Kto zostawia znaki prowadzące do swojego domu w formie zagadek - mruknął pod nosem po dwukrotnym przeczytaniu zawartości tabliczki, w tym raz na głos, jakby miało mu to pomóc w jakikolwiek sposób i nie rozpraszać przy okazji Geraldine. Zerknął na nią z ukosa ciekaw czy sama ma już jakieś pomysły co do odpowiedzi.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Bard Beedle (397), Geraldine Greengrass-Yaxley (466)

Wiadomości w tym wątku
[10.06.1972] Coś lekkiego do czytania - wyprawa | Geraldine, Ollie - przez Bard Beedle - 20.11.2023, 12:19
RE: [10.06.1972] Coś lekkiego do czytania - wyprawa | Geraldine, Ollie - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 22.11.2023, 10:55
RE: [10.06.1972] Coś lekkiego do czytania - wyprawa | Geraldine, Ollie - przez Bard Beedle - 27.11.2023, 23:28
RE: [10.06.1972] Coś lekkiego do czytania - wyprawa | Geraldine, Ollie - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 15.12.2023, 00:49

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa