• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6
[marzec 1972] Kawiarnia "Pod rogiem Jednorożca" | Castiel & Loretta

[marzec 1972] Kawiarnia "Pod rogiem Jednorożca" | Castiel & Loretta
Devil in disguise
She's dancing by herself
She's crowned the queen of hell
krew
genetyka
zawód
Stukot obcasów zwiastuje jej chuderlawą, drobną posturę, którą skrzętnie ukrywa pod pstrokatymi, szerokimi koszulami, szerokimi nogawkami spodni i kapeluszami z okrutnie wielkim rondem. Blada, o twarzy pokrytej pajęczynką piegów, oczach roziskrzenie piwnych, ustach surowo wykrojonych. Na jej obliczu często pełznie uśmiech, ukazujący nieidealne zęby, o skrzywionych kłach – jest w niej jednak coś rozbrajająco szczerego. Aura czerwona, intensywna, niejednokrotnie przytłaczająca.

Loretta Lestrange
19.11.2022, 18:01  ✶  

Bo przecież istotnie chciała być podziwiana; chciała czuć na sobie lepkie spojrzenia, klejące się do niej niczym uporczywe muchy – te jednak jej nie przeszkadzały w żadnym aspekcie, a ona sama – egocentrycznie wręcz piękna – kąpała się w cudzej atencji, pod pierzem uśmiechów skrywając bestię więzioną w klatce żeber, wraz z prędko bijącym, tak wrażliwym na estetykę sercem. Może gdyby była odrobinę mniej próżna, odrobinę mniej zapatrzona w szklaną powierzchnię lustra, zaznałaby kropel pokory; te jednak zastawały ją nieśpiącą w swym absurdzie, zręcznie pomijając zepsute wnętrze, karmione przejawami kontrowersji. Dlatego prawdopodobnie jego wzrok, speszony i zatrzymany w soczystej barwie burgunda, nie zastanowił, a jedynie zamknął w butelce całą jej pewność siebie, posyłając w eter. Bo była przecież pewna siebie; była pewna swoich walorów i choć dziecięco wręcz marzycielsko – jeśli w grę wchodziła wyższa stawka, porzucała sentymenty.

– Dziękuję – zabłysła w odpowiedzi urokliwym uśmiechem, który prędko rozgościł się na twarzy, ukazując odrobinę nierówne zęby. Ale powiedz mi coś, czego nie wiem – dodała prędko w myślach, wargi jednak pozostały nieprzejednanie zasznurowane.

Widząc powagę moszczącą swoją niszę na jego twarzy, kąciki ust poszybowały w górę w prędkości wręcz niebotycznej, zupełnie jakby osiągnęła swój zawoalowany cel. Wbijała w niego przez ułamki sekund wzrok, w którym igrała z ciemnym orzechem barwy, solidna doza iskier, blaskiem odbijająca się w szkle tęczówki. Uniosła spokojnie papierosa do warg – niespiesznie, zupełnie jakby odpowiedź na jego oburzenie lokowała się na końcu listy obecnych priorytetów. Zdążyła pociągnąć dwa solidne hausty nikotynowej rozpusty, nim zmarszczyła brwi – urokliwie, jak mała dziewczynka – czując jednocześnie wzbierające w krtani słowa.

– Zatem wyjaśnij mi, Castielu, kiedy stałeś się na tyle drażliwy, a może wrażliwy, że moje żarty nie trafiają do ciebie? Nie odbierz mnie źle, twoje oburzenie jest urocze. Nurtuje mnie jednak jego faktyczna przyczyna – rzekła, a po chwili jej usta opuściło ciche westchnięcie. Tak ciche, że prawie jakby nie istniało.

– Nie będziemy udawać, gdybym chciała udawać, że czegoś nie powiedziałam, to przecież bym tego nie powiedziała – rzuciła rzeczowo.

Ujęła w palce wisiorek, który do tej pory spoczywał miękko na jej dekolcie, łącząc się z kwiatowymi nutami goszczące w zgięciu szyi – prezent od Leandra, migotliwe, niewielkie serce wykładane diamentami, na tyle posiadające wygrawerowane jedno słowo – mine. Lubiła je nosić, zwłaszcza, gdy wstępowała na poły flirtu z innymi mężczyznami, zupełnie jakby kpiła przy tym okrutnym akcie z tak zwanego bycia jego. Bo należała przecież tylko do siebie – myśl ta mimowolnie wywoływała w umyśle fale wzburzonego głosu narzeczonego, dla którego była tylko ozdobą.

– A czego ty oczekujesz od tego spotkania? Na moment przestańmy wiedzieć, że to ja posłałam sowę w twoim kierunku – odpowiedziała ponownie przybierając ten szatańsko urokliwy uśmiech. – Powiedz mi czego pragniesz.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Castiel Flint (1105), Loretta Lestrange (1190)

Wiadomości w tym wątku
[marzec 1972] Kawiarnia "Pod rogiem Jednorożca" | Castiel & Loretta - przez Castiel Flint - 11.11.2022, 12:28
RE: [11.03.1972] Kawiarnia "Pod rogiem Jednorożca" | Castiel & Loretta - przez Loretta Lestrange - 12.11.2022, 15:09
RE: [marzec 1972] Kawiarnia "Pod rogiem Jednorożca" | Castiel & Loretta - przez Castiel Flint - 13.11.2022, 10:58
RE: [marzec 1972] Kawiarnia "Pod rogiem Jednorożca" | Castiel & Loretta - przez Loretta Lestrange - 19.11.2022, 18:01
RE: [marzec 1972] Kawiarnia "Pod rogiem Jednorożca" | Castiel & Loretta - przez Castiel Flint - 20.11.2022, 12:33
RE: [marzec 1972] Kawiarnia "Pod rogiem Jednorożca" | Castiel & Loretta - przez Loretta Lestrange - 22.12.2022, 15:21

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa