• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 8 Dalej »
James "Jim" Bell - The Lightbringer

James "Jim" Bell - The Lightbringer
Bitch boży
The Lightbringer in the streets,
Delightbringer in the sheets
sława
III
krew
mugolak
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
Połykacz ognia, akrobata cyrkowy
Pożoga gorejąca w niebieskich oczach (he's always in heat!!) i figlarne iskierki ognia: te igrające w jego spojrzeniu – zawsze zbyt intensywnym, jak u męczennika przeżywającego ekstazę – i te pośród zmierzwionych wiatrem blond włosów, w których blask pochodni wydobywa rudawe refleksy świetlne. Pod opuszkami wiecznie poparzonych palców czai się obietnica płomieni. Sam jest niczym żyjący płomień, z ruchami, w których tkwi niewymuszona pewność siebie – ale i swego rodzaju nieprzewidywalność. Ogień otula tego postawnego (1,80 m) mężczyznę równie szczelnie, co płaszcz bożej łaski, i tylko woń kościelnych kadzideł potrafi zamaskować towarzyszący mu zawsze swąd dymu i zapach benzyny. Podstawowe wyposażenie Jima obejmuje: uśmiech cherubina z renesansowych obrazów, bardzo charakterystyczny, wyjątkowo głęboki głos, w którym przebrzmiewają nuty irlandzkiego akcentu, starą podręczną biblię, elegancki komplet składający się z białej koszuli, dopasowanych spodni, kamizelki i niewielkiego noża od Flynna (all removable) oraz drewnianego krzyżyka (NOT REMOVABLE), a także chęć zbawienia całego świata (w butonierce).

The Lightbringer
12.12.2023, 16:51  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.04.2026, 12:12 przez The Lightbringer.)  

Wspomnienia i sny

najważniejsze wspomnienia

• ??? - spaliłem kościół...
  • 1951 - ja i Layla dołączyliśmy do cyrku!
  • 1952 - do cyrku dołącza Titian
  • 1954 - Athena dołącza do rodzinki
  • ??? - nie chcieli mnie w seminarium duchownym...
  • 1956 - Flynn nas zostawia...
  • 1957 - Elaine, Milo i Arya dołączają do rodziny
  • 1959 - Sandie dołącza do cyrku
  • 1961 - nasza rodzina powiększa się o Fiery i lwy
  • ??? - miałem widzenie Maryi!
  • ??? - Alex zostaje szefem cyrku
  • 1967 - Felix dołącza do rodziny
  • 1969 - Flynn wraca do cyrku!
  • 1972 - objawił mi się święty Graal!

rozgrywki

18 VII 1959 • Helloise, Igrając z ogniem, Dolina Godryka - opis sesji (trwa)
DATA • KTO, CO, gdzie - opis sesji (status)

gniew mój wybuchnie
jak ogień będzie płonął
i nikt nie zdoła go zgasić
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
James "Jim" Bell - The Lightbringer - przez The Lightbringer - 28.11.2023, 23:42
RE: James "Jim" Bell - The Lightbringer - przez Eutierria - 02.12.2023, 15:51
RE: James "Jim" Bell - The Lightbringer - przez Eutierria - 02.12.2023, 15:51
RE: James "Jim" Bell - The Lightbringer - przez The Lightbringer - 02.12.2023, 15:51
RE: James "Jim" Bell - The Lightbringer - przez The Lightbringer - 12.12.2023, 16:46
RE: James "Jim" Bell - The Lightbringer - przez The Lightbringer - 12.12.2023, 16:51
RE: James "Jim" Bell - The Lightbringer - przez The Lightbringer - 12.12.2023, 16:57
RE: James "Jim" Bell - The Lightbringer - przez The Lightbringer - 24.05.2025, 10:51

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa