• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Little Hangleton v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
[08.07.72, po świcie] W czym mogę ci pomóc?

[08.07.72, po świcie] W czym mogę ci pomóc?
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
12.12.2023, 22:53  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.01.2024, 20:53 przez Morgana le Fay.)  
adnotacja moderatora
Rozliczono - Brenna Longbottom - osiągnięcie Badacz Tajemnic III

Brenna pojawiła się na miejscu dużo wcześniej – i to mimo tego, że umówili się i tak na godzinę wręcz nieprzyzwoicie wczesną, bo godzinę po wschodzie słońca, które w lipcu wstawało przecież szybko.
Niektórzy nazwaliby to paranoją, inni ostrożnością. Brat Rabastana wydawał się jej nieco podejrzany, poglądy rodziców Victorii znała nie od dziś, a sam Rabastan wreszcie uchodził za absolutnego dziwaka. Powiedzieć, że jego wiadomość była dla kobiety zaskoczeniem, to... jak nic nie powiedzieć. Kręciła się więc w okolicy w wilczej formie, upewniając, że nie czuje mnogości świeżych zapachów, nie dostrzega niedawno wydeptanych śladów. I zadbała o to, aby mieć tutaj wsparcie, możliwie niewidoczne i to takie, które w razie czego szybko pchnie wiadomość dalej.
Nie mogła się nie pojawić, skoro treść wskazywała na to, że Lestrange potrzebuje jakiejś pomocy, ale nie zamierzała rezygnować z ostrożności.
Na sam skwerek przyszła równo minutę przed czasem. Odziana po mugolsku, w spodnie i koszulkę, które sprawiały, że w Little Hangleton - mugolskiej miejscowości przecież, w dodatku teraz, po wschodzie słońca, budzącej się powoli do życia - z łatwością mogłaby wtopić się w tłum okolicznych mieszkańców. Ciemne włosy, odrastające już po tym, jak zostały lekko przypalone i podcięte, były jak niemal zawsze lekko zmierzwione. Obdarzyła Lestrange'a uważnym spojrzeniem, a potem uśmiechnęła się do niego po prostu: zwykłym uśmiechem, jakim obdarzała większość ludzi.
Nie znała Rabastana. Nie miała powodu, by darzyć go niechęcią. Nie ufała mu, oczywiście, i dlatego wcale nie przyszła tutaj sama, ale Brenna ufała zaledwie garstce ludzi i to też zwykle nieco warunkowo, a jego wiadomość była podejrzana, miejsce spotkania - dziwne. Nie mrugnęłaby nawet, gdyby zaproponował je ktoś znajomy, jego jednak nie znała. Niemniej... brak zaufania nie oznaczał u niej ani braku sympatii, ani że zakładała z góry, że ktoś w wolnym czasie biega w białej masce.
(Zresztą, po prawdzie – o to nie podejrzewała Lestrange’a, bo po podpytaniu matki miała wrażenie, że zwyczajnie nie chciałoby mu się zajmować walką ze szlamami i mugolami. Cóż, każdemu zdarzają się mylne osądy…)
- Cześć. Brenna, Detektyw Brygady - przedstawiła się, wyciągając ku niemu rękę. - W czym mogę ci pomóc?

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (1804), Rabastan Lestrange (2511)

Wiadomości w tym wątku
[08.07.72, po świcie] W czym mogę ci pomóc? - przez Brenna Longbottom - 12.12.2023, 22:53
RE: [08.07.72, po świcie] W czym mogę ci pomóc? - przez Rabastan Lestrange - 14.12.2023, 17:59
RE: [08.07.72, po świcie] W czym mogę ci pomóc? - przez Brenna Longbottom - 14.12.2023, 20:23
RE: [08.07.72, po świcie] W czym mogę ci pomóc? - przez Rabastan Lestrange - 21.12.2023, 21:04
RE: [08.07.72, po świcie] W czym mogę ci pomóc? - przez Brenna Longbottom - 24.12.2023, 10:52
RE: [08.07.72, po świcie] W czym mogę ci pomóc? - przez Rabastan Lestrange - 29.12.2023, 21:15
RE: [08.07.72, po świcie] W czym mogę ci pomóc? - przez Brenna Longbottom - 29.12.2023, 21:57
RE: [08.07.72, po świcie] W czym mogę ci pomóc? - przez Rabastan Lestrange - 29.12.2023, 23:01

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa