• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Wokół Magicznych Dzielnic Ministerstwo Magii v
« Wstecz 1 2 3 Dalej »
[20.06.72, Ministerstwo Magii] Well tell me do you hate me

[20.06.72, Ministerstwo Magii] Well tell me do you hate me
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
14.12.2023, 08:03  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.12.2023, 09:45 przez Brenna Longbottom.)  
– Ach, nie, skąd. Poczułby się zbyt ważny, gdyby nazwać go Czarnym Panem. Moje hasło to „Jebać Voldemorta”. Krótkie, treściwe, wpadające w ucho… Strasznie bawi Alka, pewnie śmiałby się na moim pogrzebie – odparła i… tak, ani trochę nie żartowała. Czy umieszczenie czegoś takiego na trumnie byłoby to absolutnie nieodpowiedzialne i niebezpieczne?
Oczywiście, że tak.
Czy to powstrzymałoby ją albo Mav?
Ani trochę.
I tak pochowali wujka, który zginął z ręki śmierciożerców.
A wymawiać jego imienia nigdy się nie bała. I nawet gdyby się bała: robiłaby to, bo tak chciał Albus Dumbledore.
Jego brak skruchy ani jej nie zaskakiwał, ani nie denerwował. Kąciki ust zadrgały jej wręcz na tę deklarację. Po pierwsze, to było dawno, o co więc się tu gniewać?. Po drugie, Doskonale wiedziała, że nie był miłym chłopcem. Ani w Hogwarcie, ani teraz, i ani trochę nie zdziwiłaby się, gdyby posłał ku niej ten tłuczek celowo. Nie tak dawno dwa razy na dzień dobry na nią nawrzeszczał z szaleństwem w oczach - i miała nieodparte wrażenie, że nie pobili się ostatecznie ani w sadzie, ani na Nokturnie, głównie dlatego, że ta prawdziwa natura pchała go do rozbicia jej nosa, a magia do czegoś wręcz przeciwnego.
I nie pozwalała sobie zapomnieć, że rozmawiał z nią normalnie (a właściwie w ogóle z nią rozmawiał) głównie dlatego, że wisiało nad nimi wciąż przekleństwo bogini, którego wkrótce się pozbędą. Gdyby zapomniała, mogłaby zrobić coś bardzo głupiego.
– Pielęgniarka chciała mnie zatrzymać na trzeci, ale nie zdołała. Zwiałam, jak tylko świat przestał wirować, gdy wstawałam – skwitowała Brenna, wzruszając ramionami. Po prostu wypatrzyła odpowiedni moment, wstała i wyszła, a że zaraz i tak była przerwać świąteczna… Pielęgniarka nie zdołała jej dopaść, by zmyć jej uszu. – Ahaaaa… – mruknęła, sięgając po kolejną teczkę.
I nie, wcale nie chodziło o to, że nie w smak jej Atreus mówiący o byłej dziewczynie. Nigdy nie była istotą szczególnie zazdrosną, a poza tym było więcej niż jasne, że byłych i przyszłych dziewczyn miał na pęczki. Po prostu wspomnienie najpierw o Pałce, której pragnę, a potem o Sekretach Londynu sprawiło, że pomyślała, że chyba wie, kto był tą dziewczyną. Czy naprawdę w Hogwarcie mogło być sporo lubiących takie lektury dziewczyn w odpowiednim wieku i dość ładnych, by zwrócić jego uwagę? W dodatku szukających pilnie książki o pałkarzach? Było to na swój sposób urocze, że Lorraine i parę miesięcy później tak starała się taką znaleźć, gdy Brenna twardo odmówiła czytania, jeśli w książce nie będzie nic o tłuczkach... A przecież tylko sobie żartowała.
– Pamiętam, że główna bohaterka to tłuk i nudziara, a główny bohater to idiota. I mam nieodparte wrażenie, że do lektury tej książki zmusiła nas ta sama osoba – oświadczyła lekkim tonem, bo i ona sporą część zapomniała, być może dlatego, że w tym okresie czytała też te Romanse z wampirem, Ekipy z Nokturnu i co jeszcze wypadło z Szafki Grozy pielęgniarki. – Bo wiem – przyznała bez większych oporów. Mogła siedzieć cicho, kiedy sądziła, że sprawa dotyczyła tylko niej, ale jeżeli inni mieli podobne problemu? – Kilka dni temu szukaliśmy… To znaczy, byłam na spacerze, a potem nagle przeżywałam absolutnie zbyt szczegółową retrospekcję własnego wspomnienia i tak się skupiłam na tym, żeby nie uciekło, że świat mógł nie istnieć? A to nie był na to najlepszy moment. – Choćby dlatego, że jakieś piętnaście sekund później przez to ledwo zdążyła nie dać się zabić trollowi na jedno uderzenie. – Pierdolony Voldemort i pierdolone Beltane – podsumowała z westchnieniem, bo nie miała żadnych wątpliwości, na kogo zrzucać takie paskudne efekty uboczne.
Chyba musiała spytać brata i kuzynki, czy przypadkiem nie spotkało ich coś podobnego.[

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Atreus Bulstrode (3216), Brenna Longbottom (2779)

Wiadomości w tym wątku
[20.06.72, Ministerstwo Magii] Well tell me do you hate me - przez Brenna Longbottom - 18.10.2023, 00:32
RE: [20.06.72, Ministerstwo Magii] Well tell me do you hate me - przez Atreus Bulstrode - 27.10.2023, 03:13
RE: [20.06.72, Ministerstwo Magii] Well tell me do you hate me - przez Brenna Longbottom - 27.10.2023, 17:35
RE: [20.06.72, Ministerstwo Magii] Well tell me do you hate me - przez Atreus Bulstrode - 08.12.2023, 07:25
RE: [20.06.72, Ministerstwo Magii] Well tell me do you hate me - przez Brenna Longbottom - 08.12.2023, 07:46
RE: [20.06.72, Ministerstwo Magii] Well tell me do you hate me - przez Atreus Bulstrode - 09.12.2023, 07:28
RE: [20.06.72, Ministerstwo Magii] Well tell me do you hate me - przez Brenna Longbottom - 09.12.2023, 11:07
RE: [20.06.72, Ministerstwo Magii] Well tell me do you hate me - przez Atreus Bulstrode - 14.12.2023, 04:22
RE: [20.06.72, Ministerstwo Magii] Well tell me do you hate me - przez Brenna Longbottom - 14.12.2023, 08:03
RE: [20.06.72, Ministerstwo Magii] Well tell me do you hate me - przez Atreus Bulstrode - 02.01.2024, 03:39
RE: [20.06.72, Ministerstwo Magii] Well tell me do you hate me - przez Brenna Longbottom - 02.01.2024, 05:03
RE: [20.06.72, Ministerstwo Magii] Well tell me do you hate me - przez Atreus Bulstrode - 06.01.2024, 08:45

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa