• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Śmiertelnego Nokturnu v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
[12.07.72, ranek] Przeklęte rubiny lśnią krwawym blaskiem

[12.07.72, ranek] Przeklęte rubiny lśnią krwawym blaskiem
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
15.12.2023, 14:39  ✶  
- Ja? Ja jestem bardzo przewidywalna - zapewniła Brenna. Nawet całkiem szczerze, bo przecież w pewnych sytuacjach, jeżeli znało się ją dostatecznie dobrze, dało się przewidzieć z dużą dokładnością, co zrobi. - Usycha? Nie usycha. Nie czernieje, palce się ruszają, znaczy się, wszystko doskonale - oświadczyła, demonstrując Wood, że może ruszać dłonią. Bolało jak diabli, ale to już inna sprawa, poza tym to nie tak, że Brenna zamierzała bagatelizować sprawę, prawda? Pokaże ją, kiedy tylko klątwołamacz się pojawi, a wcześniej sama nie mogła niczego z tym zrobić. - Też nie sądzę, żeby to był ten przypadek, ale musimy przekonać sędziego. A oni nie lubią polegać na "bo mam tutaj złe przeczucia" - westchnęła Brenna.
Mieszkanie było graciarnią, w której unosił się dziwny zapach - czarnej magii i czegoś jeszcze - wypełnioną bibelotami, meblami i sprzętami o niewiadomych przeznaczeniu. Heather musiała poruszać się ostrożnie, aby na nic nie wpaść i niczego nie dotknąć.
W końcu, pośród przedmiotów wystawionych za szkłem w jednej z szafek, zdołała wypatrzeć coś, co wyglądało jak...
...zasuszona, ludzka ręka?
Jeżeli to nie wystarczy, aby mogli dokonać przeszukania, to chyba nic by nie wystarczyło.
Z przedpokoju tymczasem dobiegł jakiś trzask, huk, przekleństwo Brenny, a potem okrzyk:
[b] - Nic mi nie jest! Drzwi odblokowane!
- zawołała, otwierając je na oścież. W samą porę, bo schodami właśnie nadchodzili dwaj inni Brygadziści i ściągnięci przez nich klątwołamacz oraz uzdrowiciel.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2157), Heather Wood (1719)

Wiadomości w tym wątku
[12.07.72, ranek] Przeklęte rubiny lśnią krwawym blaskiem - przez Brenna Longbottom - 05.12.2023, 17:11
RE: [12.07.72, ranek] Przeklęte rubiny lśnią krwawym blaskiem - przez Heather Wood - 06.12.2023, 22:08
RE: [12.07.72, ranek] Przeklęte rubiny lśnią krwawym blaskiem - przez Brenna Longbottom - 07.12.2023, 09:59
RE: [12.07.72, ranek] Przeklęte rubiny lśnią krwawym blaskiem - przez Heather Wood - 07.12.2023, 12:58
RE: [12.07.72, ranek] Przeklęte rubiny lśnią krwawym blaskiem - przez Brenna Longbottom - 07.12.2023, 16:18
RE: [12.07.72, ranek] Przeklęte rubiny lśnią krwawym blaskiem - przez Heather Wood - 08.12.2023, 12:46
RE: [12.07.72, ranek] Przeklęte rubiny lśnią krwawym blaskiem - przez Brenna Longbottom - 08.12.2023, 13:56
RE: [12.07.72, ranek] Przeklęte rubiny lśnią krwawym blaskiem - przez Heather Wood - 15.12.2023, 00:23
RE: [12.07.72, ranek] Przeklęte rubiny lśnią krwawym blaskiem - przez Brenna Longbottom - 15.12.2023, 11:30
RE: [12.07.72, ranek] Przeklęte rubiny lśnią krwawym blaskiem - przez Heather Wood - 15.12.2023, 13:23
RE: [12.07.72, ranek] Przeklęte rubiny lśnią krwawym blaskiem - przez Brenna Longbottom - 15.12.2023, 14:39
RE: [12.07.72, ranek] Przeklęte rubiny lśnią krwawym blaskiem - przez Heather Wood - 15.12.2023, 15:53

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa