16.12.2023, 00:21 ✶
Prewett Manor, 26.06.1972
Droga Pandoro,Mam nadzieję, że mój list znajduje Cię w dobrym zdrowiu - gdziekolwiek obecnie jesteś. Zauważyłam, że zdajesz się unikać ostatnimi czasy domu rodzinnego bardziej niż zwykle i zastanawiam się, czy coś się zmieniło kiedy byłam nieobecna? Babcia i dziadek, a także wujowie pozdrawiają cię serdecznie!
Przywiozłam twoją ulubioną herbatę i locum, myślałam, że będę miała okazję poczęstować cię nimi w trakcie wspólnego lunchu, jednak rozumiem, że nie mogłaś towarzyszyć mnie i swojemu bratu. Wolała bym przekazać Ci tę informację osobiście, ale w takiej sytuacji pozostaje mi droga listowna.
Jak oczywiście wiesz, pod koniec wakacji kończę 50 lat! Będę z tej okazji organizować bal połączony z aukcją charytatywną. Będzie to dla mnie bardzo wyjątkowa okazja z jeszcze jednego powodu - ja i tata czujemy się gotowi, by powoli przekazać prowadzenie rodu Prewett młodszemu pokoleniu. Z tego też powodu, chciała bym w trakcie balu urodzinowego oznajmić société czarodziejskiej Anglii zaręczyny jednego (lub też obojga) z moich dzieci. Jest mi obojętne, czy będziesz to ty, czy Laurent - tak, jeśli on zdecyduje się na ożenek jestem gotowa przekazać w jego ręce ród Prewettów. Pozostawiam również w Twojej gestii wybór odpowiedniego kandydata, jednakże chciała bym z ojcem poznać go co najmniej na tydzień przed balem. Jeśli do tego czasu nie będę miała poważnej deklaracji od żadnego z was - powzięłam kroki, aby taki kandydat się znalazł.
Proszę, nie bądź zła na starą matkę. To co robię wynika z troski o Ciebie i nasz ród, córeczko. Nie powinnaś być sama, to nie jest los dobry dla kobiety - i właściwie to dla nikogo. Uwierz mi na słowo, twój tata jest dla mnie ogromnym oparciem i nie wyobrażam sobie życia bez niego. Mam nadzieję, że zaakceptujesz moją decyzją ze spokojem i taktem, Laurent był dość wzburzony... Chciała bym czasem, żeby pozwolił mi siebie zrozumieć.
Nie przedłużam, jeśli będziesz chciała porozmawiać - zawsze dla ciebie jestem.
Sto całusów
Aydaya Prewett
![[Obrazek: 95d2a6be96822749cf05e777388d9bf25c7c9f8e.gif]](https://64.media.tumblr.com/cb39096f22490449ce8b7bd8a9e92dcf/e8cefd97277fd265-37/s540x810/95d2a6be96822749cf05e777388d9bf25c7c9f8e.gif)
"Istota nadziemska,
bo przecież żadnej innej nie pokochałby Edward Prewett."
— Laurent Prewett