• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Bliskie Okolice Londynu v
« Wstecz 1 2 3 Dalej »
[Sierpień 72] She was looking for the sword

[Sierpień 72] She was looking for the sword
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
18.12.2023, 21:27  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.12.2023, 21:37 przez Brenna Longbottom.)  
– Nieeee, przecież nie ma tu mojego brata, nie mogę nagle zaoferować kolacji z nim, żeby cię rozproszyć czy coś – oświadczyła Brenna, sprawdzając na swojej dłoni, czy ostrze nie będzie ciąć. Oczywiście, uderzenie ciągle będzie bolało, łatwo mogli ponabijać sobie siniaki, ale przynajmniej nie skończą nagle w świętym Mungu, błagając o szybkie przyprawienie z powrotem odciętej ręki. Wyjęła tę koniczynę zza ucha, by jej nie zgubić i położyła we wnętrzu czapki z daszkiem z napisem, wcześniej porzuconej w trawie.
Orion był trochę od niej wyższy i zapewne równie silny. Podejrzewała, że sama może być od niego zwinniejsza. Trudno było więc przewidzieć, kto tutaj dostanie lanie, a kto nie – zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że nigdy dotąd nie widziała go w walce, tak samo, jak on nie widział, jak ona posługuje się bronią. I między innymi dlatego Brenna po prostu cieszyła się na ten sparing: właśnie dlatego, że miał być bardziej nieprzewidywalny niż ćwiczenia z bratem i ojcem, których znała na wylot, a nawet niż z Geraldine, z którą pojedynkowała się od czasu do czasu. (No, może trudniej było z wujkiem Morpheusem, drań używał jasnowidzenia, żeby przewidzieć jej ruchy. Orion zresztą mógł postąpić podobnie, pytanie, ile by dzięki temu zyskał…)
Bo cóż, może to było hobby, ale było to też hobby, które absolutnie kochała. I mogła też usprawiedliwiać je przed samą sobą – pomagało jej utrzymać się w formie, prawda?
– Ale skoro pytasz, to przyjmuję, że wszystkie chwyty dozwolone – dodała niemalże radosnym tonem.
Chyba faktycznie nigdy nie widziała Oriona nie w mundurze albo nie w garniturze, ale dotyczyło to większości pracowników Ministerstwa. Ona sama też zwykle w gmachu ministerialnym nosiła albo mundur, albo ubrania, w których pracowała „w cywilu” – znacznie luźniej nosząc się najczęściej w Dolinie Godryka, w której z kolei on pewnie bywał rzadko. Skoro ona mogła raz występować w sukni balowej od Rosierów, drugi raz w mundurze, później w niejakiej szacie,  a potem chodzić w porwanych jeansach, które nosiła mając jeszcze osiemnaście lat (i co zabawne: we wszystkim czuć się równie dobrze), dlaczego ktoś inny nie miałby nosić różnych ubrań? Nie była więc specjalnie zdziwiona jego strojem, nie zwróciła nawet na to większej uwagi.
Niemal tanecznym krokiem przeszła do wytyczonego kręgu pojedynkowego. Nie było to może wymarzone miejsce, ale po pierwsze, lubiła ćwiczyć na świeżym powietrzu, po drugie – tu nikt nie będzie przeszkadzał ani zadawał pytań. Brenna była więcej niż pewna, że gdyby spróbowali skorzystać z sali treningowej w domu Longbottomów, ktoś chciałby popatrzeć, kto inny przypomniałby sobie o jakiejś bardzo ważnej sprawie, a jeszcze kto inny (ehem, Erik), wbiłby sobie do głowy jakieś bardzo głupie rzeczy.
– Wplątałam się w jakieś tarapaty i to wielkości góry lodowej? Ależ ja? Rani mnie pan, panie Bulstrode, takimi niczym nieuzasadnionymi podejrzeniami. Doszło tylko do drobniutkiego wypadku. Jakiekolwiek plotki pan usłyszał, jestem pewna, że przynajmniej ich połowa była wyssana z palca. Jestem bardzo spokojnym człowiekiem. A poza tym nie wplątuję się w żadne tarapaty, to one zwykle wyciągają po mnie swoje macki – oświadczyła, uśmiechając się nieco zaczepnie i poczekała, aż ten wejdzie do wytyczonego kręgu. – Gotowy? – spytała, a potem – no cóż, zaatakowała, celując w jego bok.

rzut

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2803), Orion Bulstrode (2970)

Wiadomości w tym wątku
[Sierpień 72] She was looking for the sword - przez Brenna Longbottom - 01.12.2023, 13:33
RE: [Lato 72] She was looking for the sword - przez Orion Bulstrode - 18.12.2023, 21:05
RE: [Lato 72] She was looking for the sword - przez Brenna Longbottom - 18.12.2023, 21:27
RE: [Lato 72] She was looking for the sword - przez Orion Bulstrode - 27.01.2024, 15:55
RE: [Lato 72] She was looking for the sword - przez Brenna Longbottom - 27.01.2024, 16:20
RE: [Lato 72] She was looking for the sword - przez Orion Bulstrode - 16.02.2024, 01:15
RE: [Lato 72] She was looking for the sword - przez Brenna Longbottom - 16.02.2024, 16:21
RE: [Lato 72] She was looking for the sword - przez Orion Bulstrode - 28.02.2024, 00:38
RE: [Lato 72] She was looking for the sword - przez Brenna Longbottom - 28.02.2024, 09:25
RE: [Sierpień 72] She was looking for the sword - przez Orion Bulstrode - 02.03.2024, 23:48
RE: [Sierpień 72] She was looking for the sword - przez Brenna Longbottom - 03.03.2024, 00:02
RE: [Sierpień 72] She was looking for the sword - przez Orion Bulstrode - 08.03.2024, 20:35
RE: [Sierpień 72] She was looking for the sword - przez Brenna Longbottom - 09.03.2024, 16:18

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa