• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Wokół Magicznych Dzielnic Charing Cross Road Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you?

Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you?
Architekt Ścieżek
Up, below, so far
Nothing happens in the dark

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
akrobata cyrkowy, wynalazca
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
29.12.2023, 17:04  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.12.2023, 17:06 przez The Edge.)  
Oczywiście, że jeżeli istniał człowiek, co by się w takim momencie zawahał przez jakiś kompletnie posrany kompas moralny, to byłby to Alexander. Mógł się tego spodziewać, diabeł jeden wiedział, dlaczego tego w swoim super świetnym planie nie wpisał w przeszkody, a może po prostu chciał to przemilczeć dla stabilności własnej psychiki?

Uh, jakiej stabilności? Czego?

Nie zamierzał szarpać się o ten flakon, ale złapał go za rękę i spojrzał mu w oczy. Drżał jak zawsze, kiedy się na coś napalił, ale blokowała go niewidzialna, niemożliwa do objęcia umysłem siła. Na pewno w żaden sposób nie szokowało, że jąkał się już całkowicie, właściwie to ledwo wydukał to co miał do powiedzenia, nawet mimo silnej potrzeby przekazania mu każdej nachodzącej go teraz myśli.

- Oh kurwa, Al, wiesz ile to się robi? Dwadzieścia siedem dni. Próbowałem otworzyć bez tego mordę nieraz i wiesz, jak to się kończy za każdym podejściem, ja... - Do bani był człowiekiem - ileż jeszcze razy miał to mówić, żeby zakorzeniło się to w jego głowie? Chyba nie było szans na to, że uda mu się to kiedykolwiek i było to jednocześnie martwiące i pokrzepiające. Sytuacja była skomplikowana i durna. Niby lubił być rozumiany, niby go drażniło przymykanie na wszystko oka, a jednocześnie... było tak cholernie dobrze nie wstydzić się własnego odbicia w lustrze. Jego życie było chaosem. - Kiedy jest ten czas? Ona ma - sieć pierdolonych korytarzy pod naszymi nogami. - Nie umiał tego dokończyć. Niby napił się już, ale... to nie była odpowiedź! A może magia tego paskudztwa jeszcze do niego nie dotarła? - Zadawaj mi te cholerne pytania. - Mówiąc to, nabrał w sobie tyle gniewu, żeby aż złapać go za fraki. - Wiem - dodał nagle, rozluźniając ten uścisk, z miną wesołą, jakby miał zaraz podskakiwać na jednej nodze - zapytaj mnie, czy tego chcę - dawka zachwytu była na tyle silna, żeby aż pociągnął go za materiał koszuli. - Nie mogę skłamać.

Nie protestował wcale, kiedy starszy Bell wyraził chęć wypytania go o coś innego. Teraz albo nigdy. No dawaj, powiem ci, gdzie tuptają jeże, a gdzie szpiczaki. I że jestem nową dziewczyną jakiegoś Chestera Rookwooda. Ostatni miesiąc był tak posrany, że same historie z niego ubarwiłyby mu wieczór, a mieli do nadrobienia piętnaście lat. Perspektywa zrzucenia tego z siebie napełniła go nawet lekkim entuzjazmem.

@The Overseer

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów The Edge (3875), The Overseer (4127)

Wiadomości w tym wątku
Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you? - przez The Edge - 28.12.2023, 14:55
RE: Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you? - przez The Overseer - 29.12.2023, 14:35
RE: Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you? - przez The Edge - 29.12.2023, 17:04
RE: Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you? - przez The Overseer - 29.12.2023, 20:28
RE: Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you? - przez The Edge - 29.12.2023, 21:29
RE: Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you? - przez The Overseer - 30.12.2023, 00:30
RE: Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you? - przez The Edge - 30.12.2023, 04:16
RE: Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you? - przez The Overseer - 30.12.2023, 19:14
RE: Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you? - przez The Edge - 30.12.2023, 21:09
RE: Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you? - przez The Overseer - 31.12.2023, 18:40
RE: Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you? - przez The Edge - 31.12.2023, 21:46
RE: Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you? - przez The Overseer - 01.01.2024, 00:58
RE: Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you? - przez The Edge - 01.01.2024, 12:37
RE: Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you? - przez The Overseer - 01.01.2024, 23:13
RE: Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you? - przez The Edge - 02.01.2024, 02:52
RE: Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you? - przez The Overseer - 06.01.2024, 00:10
RE: Lato 1972, 2 lipca // How can I describe my life to you? - przez The Edge - 06.01.2024, 14:56

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa