Philip chciałby mieć takie problemy, jak jego starszy brat - wszak one ograniczały się do uszczęśliwienia rodziców, wybrania sobie odpowiedniej kandydatki na żonę i założenia rodziny. Philip doskonale wiedział, że kobiety są różne. Od wypełniania domowych obowiązków były skrzaty domowe. Gdyby Logan założył rodzinę do jego obowiązków należałoby spłodzenie i wychowanie dzieci. To jak bardzo chciałby się w to zaangażować zależy tylko od niego. Dla dzieci swojego brata byłby wspaniałym wujkiem. Przynajmniej chciał tak o sobie myśleć w tym aspekcie.
— Gdyby nie byłoby ci to potrzebne to bym ci tego nie powiedział. Dobrze, że mogę na ciebie liczyć. — Odparł jedynie. Doceniał chęci swojego brata do udzielenia mu pomocy w sprawie jakichkolwiek problemów. Starszy brat wydawał się być odpowiednią osobą do odbycia poważnej rozmowy, w której opowie mu o wszystkim z czym obecnie się zmagał. Jednocześnie nie był na to gotów. Mógł opowiedzieć bratu o wszystkim, co czuł w związku z niedopełnionym rytuałem podczas Beltane, jak bardzo to na niego wpłynęło i jak bardzo namieszało w jego dotychczasowym życiu. Punktem wyjścia byłoby przyznanie się bratu do tego, że prócz kobiet podobają mu się mężczyźni, z którymi również uprawia seks. O trwającym długo jak na siebie układzie z Laurentem, opartym na seksie właśnie, teraz gwałtownie przez niego zerwanym, byłoby mu trudno powiedzieć swojemu starszemu bratu. Pozostawał świadom konsekwencji, jakie niosłyby za sobą tego typu wyznania.
— Czemu to ojciec ma zwracać na nią swoją uwagę? Ona może zostać twoją żoną, nasz ojciec ma już żonę. Zacznij od bliższego zapoznania się z Pandorą. Jeśli będzie chciała związać się z tobą to udasz się do jej ojca z butelką najdroższej ognistej whisky jaką znajdziesz w sklepie z alkoholami i poprosisz go o rękę jego córki. Nasz ojciec powiedziałby ci to samo, co ja. — Philip przedstawił bratu swój punkt widzenia. Jego brat jest już w tym wieku, że powinien sam zajmować się tego typu sprawami. Pandora stanowiła naprawdę świetną partię, podobnie jak Logan. Jeśli jego brat to dobrze rozegra to może zdobyć wspaniałą kobietę, z którą może łączyć go coś więcej niż zaaranżowane małżeństwo, oraz osiągnąć więcej niż wywołanie zadowolenia u ich ojca.
— Jeszcze wielu słów ode mnie nie słyszałeś. Może z czasem je usłyszysz. Zawsze będą to robić, niezależnie od tego co zrobię. O popularność trzeba dbać i to mam zamiar robić. — Philip posiadał ugruntowane stanowisko na wiele tematów, którym potrafił podzielić się w razie potrzeby albo jak miał na to ochotę. Czasopisma plotkarskie istniały z tego właśnie powodu, że pozostali ludzie byli spragnieni sensacji ze świata celebrytów i to nigdy się nie zmieni.
— To całkiem rozsądne podejście. — Stwierdził jedynie i znów napił się whisky.