• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 11 Dalej »
[7 czerwca 72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości

[7 czerwca 72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
15.01.2024, 19:58  ✶  
Problemy z Departamentem Tajemnic były trzy mianowicie po pierwsze zajęłoby to trochę czasu, a Brenna wolała już zapłacić niż czekać, po drugie istniała bardzo duża szansa, że skończyłaby siedząc na przeciwko Alexandra Mulcibera albo któregoś z Rookwoodów, panoszących się po Departamencie Tajemnic jak mole po szafce pełnej źle pozamykanych opakowań ryżu i makaronu. Tymczasem ofiarą był syn czarodzieja i mugolki, a co Mulciberowie myślą o mugolakach, stało się jasne podczas rządów Leacha, zaś chociaż niby nie użyto czarnej magii i na razie nic nie wskazywało na udział śmierciożerców – wtedy pewnie sprawę przejęliby aurorzy – Brenna wzdrygała się przed angażowaniem jakiegoś brata czy bliskiego kuzyna Alberta Rookwooda. Wreszcie zaś trzeci: wieszcz, z którym już rozmawiała, za bardzo nie pomógł, a podręcznikowe wskazania wzbudziły w niej tylko frustrację.
Nie wspominając już o tym, że być może niektórych informacji nie powinna w ogóle wrzucać do Ministerstwa.
Morpheus, jak na złość, był zaś chwilowo nieosiągalny.
I właściwie pośród tego, co Vakel mógł zobaczyć w jej przyszłości i w związku z tymi znakami, chyba to przebijało się na pierwszy plan – w strzępach przyszłości przewijał się Longbottom, mężczyzna Vakelowi zapewne doskonale znany z przeszłych lat. Jego pusty pokój, pusty gabinet w Departamencie Tajemnic, jakiś pusty salon, a potem te same pomieszczenia, w których to migał, to znikał Morpheus.
Wszędzie było pełno Morpheusa.
Najwyraźniej z nim też chciała się skonsultować, ale nie była pewna, czy się jej to uda w najbliższym czasie. Poza tym pojawiała się ciemnowłosa kobieta, która nie tak dawno temu odwiedziła gabinet Vakela u boku Erika Longbottoma, listy, z tymi samymi znakami wkładanymi do koperty, świece ustawione w kręgu, biblioteczne półki i jakiś dom, prawdopodobnie w Little Hangleton, coś co wyglądało jak krew na ścianie…
– Powiedziałabym, że to wiadomość, panie Dolohov, ale trudno mi powiedzieć, jakiego rodzaju.
Niektóre symbole na kartce były dość oczywiste, przynajmniej pozornie. Wszystkie razem zdawały się jednak nieco wykraczać poza znaczenia, jakie dało się znaleźć w każdym podręczniku wróżbiarstwa – a wszak gdy były ze sobą splecione, zwykle nie interpretowało się ich oddzielnie… Pojedynczych z kolei Dolohov w ogóle nie znał, co prawdopodobnie mogło oznaczać tylko jedno: nie były w istocie żadnymi symbolami wróżbiarskimi, a czymś, co wymyślił twórca, chociaż gdy splatało się je z pozostałymi, popychały ku jednej interpretacji. Niemal wszystko dotyczyło tutaj trzeciego oka, dostrzegania przyszłości, bycia wieszczem, czy też może raczej „fałszywym” wieszczem, a to, co od tej tematyki odbiegało, jak flaga – zwiastowało niebezpieczeństwo lub zemstę.

@Vakel Dolohov

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2898), Vakel Dolohov (3385)

Wiadomości w tym wątku
[7 czerwca 72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Brenna Longbottom - 16.10.2023, 11:12
RE: [06.07.72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Vakel Dolohov - 16.10.2023, 17:50
RE: [06.07.72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Brenna Longbottom - 16.10.2023, 18:09
RE: [06.07.72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Vakel Dolohov - 03.01.2024, 11:54
RE: [06.07.72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Brenna Longbottom - 15.01.2024, 19:58
RE: [06.07.72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Vakel Dolohov - 19.02.2024, 02:44
RE: [06.07.72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Brenna Longbottom - 19.02.2024, 21:24
RE: [06.07.72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Vakel Dolohov - 19.02.2024, 23:45
RE: [7 czerwca 72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Brenna Longbottom - 20.02.2024, 12:07
RE: [7 czerwca 72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Vakel Dolohov - 11.03.2024, 15:55
RE: [7 czerwca 72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Brenna Longbottom - 12.03.2024, 17:13
RE: [7 czerwca 72, Prawa Czasu] Opowiedz mi o przyszłości - przez Vakel Dolohov - 05.04.2024, 19:42

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa