• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 8 Dalej »
Kim Skamander

Kim Skamander
Puszek Okruszek
It was a bad idea
Calling you up
krew
genetyka
zawód
kręcone, blond włosy | jasne, niebieskie oczy | jasna cera | mówi szybko, głośno | mocno gestykuluje | jej osoba cała żyje | 152 cm | 58 kg | nie jest wychudzona, ma trochę ciała, biust, na który czasami narzeka | ubiera: kolorowe spódnice, w kwiatowe wzory, koszulki na szerokich ramiączkach, wszelkiego rodzaju kamizelki, czasami sandały, a czasami wygodne, buty do chodzenia po lesie, jeśli udaje się w teren ubiera wygodne, luźne spodnie.

Kim Skamander
18.01.2024, 20:14  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.01.2024, 20:35 przez Kim Skamander.)  

she was either

wildy naive, or dangerously inteligent.

[Obrazek: 3BR1Ah1.jpg] [Obrazek: JvcYd4i.jpg] [Obrazek: 6toBSoc.jpg]

Uczennica – jeszcze nie tak dawno chodziła do szkoły. Była Prefektem, była szukającą. Pomagała każdemu, kto tej pomocy potrzebował, świetnie radziła sobie z mediatorstwem i rozwiązywaniem konfliktów, czasami aż za bardzo, bo nie jeden nicpoń dostał od niej w twarz – może to byłeś ty?

Podróżniczka – mogliście ją spotkać wszędzie, znać jej szalone usposobienie, chęć zabawy, obcowania z muzyką i ludźmi. Jest osobą wszędobylską. Starała się być w każdym zakątku świata, poznawać każdą możliwą kulturę i ludzi. Uwielbia mugolskie imprezy, festiwale i chęć zabawy.

Pani z BUMu – od stycznia grasuje po dziale Brygady. Nie jest w tym perfekcyjna, nie raz popełnia błędy lub robi z siebie głupka. Nad jej życiem czuwa ciągle matka, która napiera na nią, aby została Aurorem. Widać ewidentnie, że dziewczyna gubi się w tym, co ma robić jako Brygadzistka, ale stara się jak tylko może sprostać oczekiwaniom swojej rodzicielki i kolegów z pracy.

Poznajmy się bliżej

Jeszcze nigdy nie stałam przed lustrem Ain Eingarp, ale myślę, że gdyby tak się stało to zobaczyłabym w nim siebie jako znaną podróżniczkę. Na pewno nie byłabym panią Auror. To raczej bałby moja forma Bogina – ja w mundurze Aurorskim. Na samą myśl przechodzą mnie ciarki. Amortencja? Oh, pachnie mi metalicznym zapachem krwi, wodą kolońską, lasem i orzechami. Mój tata zawsze jadł orzechy. Dlaczego krew? Tego nie mogę wam powiedzieć.

Co dalej? Zaklęcie? Moje ulubione zaklęcie to, hm, chyba zaklęcie pętające. Nie, nie jestem żadnym perwersem dajcie spokój. Po prostu jest to proste zaklęcie, którym można powstrzymać każdego przed atakiem, jest bezpieczne, bo nie robi też nikomu krzywdy. Jets to zaklęcie dosyć stabilne. Zaklęcie patronusa? To trudne pytanie, ponieważ nigdy go nie wyczarowałam, ale myślę, że byłby to kruk, podobno to moje zwierzę totemiczne, a one chyba mają sporo wspólnego z patronusami. Jeśli chodzi o wróżbiarstwo to cholernie podziwiam ludzi, którzy potrafią przewidzieć przyszłość z fusów, mają trzecie oko, ale sama nie mam do tego talentu. Uwielbiam jednak czytać wszelkiego rodzaju pisma o tej tematyce, czasami zaglądam też do działu z numerologią. To jest naprawdę fascynujące.

No cóż, Czarna Magia – jest magią potężną, ale też bardzo ohydną. Mogłabym porównać ją do kadzi ze smołą. Ludzie z niej korzystający nie są za bardzo przyjemni i okropnie śmierdzą. Nie jest to coś z czego bym korzystała.

Moje największe osiągnięcie? Zapytaj mnie później. Póki co muszę wykonywać rozkazy mojej matki. Nie jest to moje osiągnięcie, nic jeszcze wielkiego nie zrobiłam, ale to się niedługo zmienić, obiecuję. Stoję po stronie moich bliskich i tych istotnych w moim życiu. Nie mieszam się w głównym konflikt, który dzieje się wokół, ale jak będę miała wybrać to stanę po stronie równych. Moje serce należy do Yaxleya, ale nie mówcie mu tego, bo będzie się chełpił jak dzieciak, eh.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Kim Skamander - przez Kim Skamander - 07.01.2024, 23:46
RE: Kim Skamander - przez Baba Jaga - 18.01.2024, 20:13
RE: Kim Skamander - przez Baba Jaga - 18.01.2024, 20:14
RE: Kim Skamander - przez Kim Skamander - 18.01.2024, 20:14
RE: Kim Skamander - przez Kim Skamander - 18.01.2024, 20:55
RE: Kim Skamander - przez Kim Skamander - 18.01.2024, 20:55
RE: Kim Skamander - przez Kim Skamander - 18.01.2024, 20:57

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek