• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[lipiec 72] Mam kilka pytań

[lipiec 72] Mam kilka pytań
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
02.02.2024, 20:51  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.02.2024, 20:52 przez Brenna Longbottom.)  
Zakon Feniksa – było w tej nazwie trochę patosu. Ale Brenna nigdy nie próbowała jej negować, bo czasem ludzie tego właśnie potrzebowali, a feniksy przecież powstawały z popiołów. Za to coś przekręciło się jej w żołądku, kiedy Vincent zadał najpierw pytanie o to, czy jest szefową, a potem dorzucił jeszcze o tym, że Brenna Brygadzistka nie powinna o pewnych rzeczach wiedzieć…
Wciągnęła powietrze głęboko w płuca, a później wypuściła je, bardzo powoli.
– Brenna z Zakonu Feniksa ma w zwyczaju kłamać, kraść, oszukiwać i łamać regularnie prawo – powiedziała w końcu cicho. Nie przychodziło jej łatwo przyznanie się do tego: wiedziała, że dawna, nastoletnia Brenna by się tego wstydziła. Ale sprawiedliwość nie zawsze miała wiele wspólnego z prawem, i Brenna Longbottom już dawno doszła do wniosku, że to ta pierwsza jest dla niej ważniejsza – a wojna z Voldemortem przyodziała ją w odcienie szarości. Były rzeczy, których nie zrobiłaby, nie zrozumiała i nie wybaczyła, ale na ołtarzu wyższego dobra położyła wiele swoich zasad. Jak miała postępować zgodnie z procedurami, skoro wiedziała, że wtedy ktoś zginie? – Fałszowałam dokumenty, mataczyłam w śledztwach, włamywałam się, ukrywałam informacje przed Ministerstwem i pewnie będę musiała zrobić jeszcze wiele gorszych rzeczy. Nie jestem dobrą dziewczynką, Vinc.
Dotyczyło to większości Zakonu. Nawet jeśli niektórych z nich chciała przed tym chronić, wszyscy chcieli – dlatego tak długo Danielle i Morpheus pozostawali poza strukturami zakonnymi… - nie zawsze było to możliwe. Och, na pewno miała na sumieniu mniej niż Vincent i pewnych rzeczy po prostu nie chciała wiedzieć, ale w imię Zakonu była gotowa przymknąć oka na naprawdę bardzo wiele.
Uniosła dłoń do włosów i szarpnęła ciemny kosmyk, w nieco nerwowym geście. A Brennę takie nerwy nawiedzały raczej rzadko. Jak w ogóle to wyjaśnić? Jesteś szefem? Nie, nie była szefem, ale…
– Szefem jest Dumbledore. Jego prawa ręka zajmuje się planowaniem. A ja… odpowiadam za ludzi i zasoby. Jeśli coś ma zostać załatwione, mam wybrać osoby i sposób, żeby to załatwić. Jeżeli więc Dumbledore będzie chciał coś wiedzieć z Nokturna, proszę cię o pomoc. Jeżeli ty przyjdziesz i mi udowodnisz, że w celu pokrzyżowania planu śmierciożerców potrzebujesz różowego słonia, to mam załatwić ci jebanego, różowego słonia.
Zmusiła się do uśmiechu, trochę wymuszonego.
– Także właśnie zgodziłeś się przyjmować ode mnie rozkazy. Jeśli zmieniłeś zdanie, mam kogoś, kto może trzasnąć ci szybkie oblivate – powiedziała, półżartem, półserio, bo jeśli nawiedziły go wątpliwości… to tak, mogła poprosić Caina o tę drobną przysługę.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (4155), Vincent Prewett (2710)

Wiadomości w tym wątku
[lipiec 72] Mam kilka pytań - przez Brenna Longbottom - 19.01.2024, 20:25
RE: [lipiec 72] Mam kilka pytań - przez Vincent Prewett - 19.01.2024, 20:57
RE: [lipiec 72] Mam kilka pytań - przez Brenna Longbottom - 19.01.2024, 21:12
RE: [lipiec 72] Mam kilka pytań - przez Vincent Prewett - 19.01.2024, 21:35
RE: [lipiec 72] Mam kilka pytań - przez Brenna Longbottom - 19.01.2024, 21:48
RE: [lipiec 72] Mam kilka pytań - przez Vincent Prewett - 20.01.2024, 19:58
RE: [lipiec 72] Mam kilka pytań - przez Brenna Longbottom - 20.01.2024, 20:34
RE: [lipiec 72] Mam kilka pytań - przez Vincent Prewett - 21.01.2024, 18:16
RE: [lipiec 72] Mam kilka pytań - przez Brenna Longbottom - 21.01.2024, 19:03
RE: [lipiec 72] Mam kilka pytań - przez Vincent Prewett - 28.01.2024, 19:46
RE: [lipiec 72] Mam kilka pytań - przez Brenna Longbottom - 28.01.2024, 20:15