• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Wokół Magicznych Dzielnic Charing Cross Road Lato 1972, 29 czerwca - A macie pozwolenie na te zwierzaki?

Lato 1972, 29 czerwca - A macie pozwolenie na te zwierzaki?
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
03.02.2024, 23:42  ✶  
Oczywiście, że interesowały ją lwy. Same w sobie były świetne, a poza tym były w herbie jej hogwarckiego Domu, prawda? Brenna więc kręciła się w ich pobliżu, absolutnie nieświadoma, że te były w istocie zaklętymi ludźmi (i dobrze, bo natychmiast zaczęłaby po pierwsze, szukanie sposobu na ich odczarowanie, po drugie, śledztwo w sprawie rzuconej na nich klątwy), ale nic dziwnego, że Fiery nie rozpoznała jej od razu – wtedy Brenna była trochę bardziej oberwana.
– Spodziewałam się tylko ciebie, więc wzięłam jedną, zdecydujcie, kto ją dostanie. Z drugiej już piłam – powiedziała z odrobiną skruchy, wyciągając w stronę Alexandra jeden z dwóch kubków dobrej kawy, w które zaopatrzyła się w drodze tutaj.
W pierwszej chwili nie zrozumiała, o jakim „Owenie” mówił mężczyzna. Znała kierowcę Błędnego Rycerza jako Vespera (i co tu dużo kryć, obejrzała się za nim raz czy dwa, bo był osobnikiem bardzo przyjemnym dla oka, i to zanim z rozbawieniem odkryła, że wyprzedził jej brata na liście najbardziej czarujących kawalerów Tygodnika Czarownica). I chociaż zwykle miała bardzo dużo do powiedzenia, tym razem postanowiła zmilczeć: w słowach Alexa pobrzmiewało zacietrzewienie, które mogło rodzić się tylko z poczucia zdrady i świadczyło o wciąż bolesnej ranie. Brenna wolała nie sprawdzać, czy ta wciąż się jątrzy.
– Przykro mi – stwierdziła więc tylko niemal miękkim głosem nim znów się do nich uśmiechnęła. – Chcesz zrobić ze mnie clowna, Alex? Przyznaj, chodzi o to, że nie potrzebowałabym nawet charakteryzacji, więc zaoszczędzilibyście na kostiumie – oświadczyła, z uśmiechem igrającym na wargach. – Jeśli kiedyś mnie wykopią, będę wiedziała, gdzie się zgłosić. To co? Przysiądziemy gdzieś i obejrzymy te wszystkie papierki? – spytała, bo tak na pierwszy rzut oka nie widziała żadnych problemów ani z namiotami, ani z widocznymi oznakami magii. A potem mrugnęła jeszcze do Fiery. – Jak się z tym szybko uporamy, chętnie jeszcze odwiedzę lwy. To znaczy, sprawdzę, czy ich liczba zgadza się z tym w dokumentach, oczywiście, bo w końcu jestem na służbie – oświadczyła, teraz starając się zrobić poważną minę. Prawie jej to wyszło. PRawie.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (1518), Eutierria (228), The Beast (1192), The Overseer (1691)

Wiadomości w tym wątku
Lato 1972, 29 czerwca - A macie pozwolenie na te zwierzaki? - przez Eutierria - 21.01.2024, 01:28
RE: Lato 1972, 29 czerwca - A macie pozwolenie na te zwierzaki? - przez The Overseer - 28.01.2024, 16:56
RE: Lato 1972, 29 czerwca - A macie pozwolenie na te zwierzaki? - przez Brenna Longbottom - 28.01.2024, 17:12
RE: Lato 1972, 29 czerwca - A macie pozwolenie na te zwierzaki? - przez The Beast - 31.01.2024, 23:14
RE: Lato 1972, 29 czerwca - A macie pozwolenie na te zwierzaki? - przez The Overseer - 03.02.2024, 23:31
RE: Lato 1972, 29 czerwca - A macie pozwolenie na te zwierzaki? - przez Brenna Longbottom - 03.02.2024, 23:42
RE: Lato 1972, 29 czerwca - A macie pozwolenie na te zwierzaki? - przez The Beast - 06.02.2024, 13:45
RE: Lato 1972, 29 czerwca - A macie pozwolenie na te zwierzaki? - przez The Overseer - 03.03.2024, 22:27
RE: Lato 1972, 29 czerwca - A macie pozwolenie na te zwierzaki? - przez Brenna Longbottom - 05.03.2024, 08:53
RE: Lato 1972, 29 czerwca - A macie pozwolenie na te zwierzaki? - przez The Beast - 05.03.2024, 09:42
RE: Lato 1972, 29 czerwca - A macie pozwolenie na te zwierzaki? - przez The Overseer - 17.03.2024, 18:48
RE: Lato 1972, 29 czerwca - A macie pozwolenie na te zwierzaki? - przez Brenna Longbottom - 20.03.2024, 09:06
RE: Lato 1972, 29 czerwca - A macie pozwolenie na te zwierzaki? - przez The Beast - 21.03.2024, 11:37

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa