• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 8 Dalej »
Samuel McGonagall

Samuel McGonagall
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
stolarz
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
06.02.2024, 22:23  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.06.2025, 08:13 przez Samuel McGonagall.)  

Heart of beast

[Obrazek: wTW0IOS.png]

Opłyń mnie, ciem­ny le­sie,
owiń mnie, dżdży­sta mgło:
niech mi się w oczach nie­sie,
co było du­szą mą.

Samuel całe życie mieszkał w sercu Kniei Godryka.

Razem ze swoją szaloną matką dostarczał do Doliny ingrediencje do eliksirów i maści, kozie sery, wyroby z drewna, oraz samo drewno na opał. Był też przewodnikiem dla miastowych spragnionych kontaktu z naturą i badaczy tego miejsca.

Z powodu problemów szarpiących Knieją, rezydował od maja w barze "U Lizzy", gdzie przyjmował odpłatnie różne stolarskie i ogrodnicze prace od miejscowych, czym zaskarbił sobie ich wdzięczność i sympatię. Ostatecznie splotem wydarzeń, został zatrudniony (?) jako ogrodnik (?) w Warowi Longbottomów. Co więcej, na obrzeżach posiadłości, po drugiej stronie muru buduje dla siebie nowy warsztat z częścią mieszkalną na piętrze. Wszystko wskazuje na to, że ukorzenienie w Dolinie Godryka tej dzikiej sadzonki z Kniei przebiega całkiem pomyślnie.

[Obrazek: gLHIyJE.png]

Decyzją rodziców, których połączyła zakazana miłość, chłopak wychowywał się z dala od swoich krewnych, oraz zawiłych koligacji i rodzinnych drzew.

Altair Black zaraz po tym, jak został wydziedziczony, opuścił rodzinny dom, opuścił świat i nigdy do niego nie powrócił. Zamieszkał ze swoją ukochaną w leśniczówce, w której znany dziwak i badacz flory i fauny Derwin McGonagall prowadził samotniczy tryb życia z córką Bereniką. Krew Samuela, nazywanego przez ojca uporczywie Sagittae, nie była czarna, a talent transmutacyjny sugerował, że dziedzictwo McGonagallów upomni się o chłopca. Pod czujnym okiem matki Samuel całkiem oficjalnie został animagiem zakładającym skórę niedźwiedzia i absolutnie nieoficjalnie krogulczy frak.

Plotka głosi, że Sam jest synem mugola, jednego z miejscowych z Doliny, wspierających Derwina w jego eksploracji Kniei.

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... siebie przed warsztatem obrośniętym bluszczem. Na rękach trzymam roześmianą Mabel, o moją pierś opiera głowę Nora. Szykujemy się do jakiegoś pikniku, ogród jest pięknie udekorowany, stół ugina się od wypieków mojej pięknej żony. Kozy chodzą swobodnie i obgryzają trawę, a lato nigdy się nie kończy.
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę... Nory i Mabel rozszarpanej klątwą żywiołów. Wyrastają z nich pnącza, skóra odbarwia się od toksyn roślin, które przywołałem.
♦ Amortencja pachnie mi... zapachem cynamonu i kakao, oraz wilgotnym mchem i paprocią.
♦ Moje ulubione zaklęcie to... transmutowanie w obie zwierzęce formy. Nie umiałbym powiedzieć, którą preferuję bardziej.
♦ Mój patronus przyjmuje formę... manula, stepowego kota. Było to jedno ze zwierząt, w które przemieniała się moja matka.
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie... kuglarska sztuczka, sposób na wyciągnięcie pieniędzy od naiwniaka.
♦ Czarna magia? Cóż... przeraża mnie używanie magii przeciwko ludziom i brzydzę się ingerencją w naturalny wzrost i rozkład.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... samodzielne odebranie porodu od mojej kozy Białki. To była ciężka noc.
♦ Stoję po stronie... dobrostanu Kniei i ludzi Doliny Godryka.
♦ Moje serce należy do... Kniei.

Odkryj wiadomość pozafabularną
Pazurkiem na korze wydziarane
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Samuel McGonagall - przez Samuel McGonagall - 04.02.2024, 22:20
RE: Samuel McGonagall - przez Lady Carmilla Sanguina - 06.02.2024, 22:23
RE: Samuel McGonagall - przez Lady Carmilla Sanguina - 06.02.2024, 22:23
RE: Samuel McGonagall - przez Samuel McGonagall - 06.02.2024, 22:23
RE: Samuel McGonagall - przez Samuel McGonagall - 07.02.2024, 11:23
RE: Samuel McGonagall - przez Samuel McGonagall - 07.02.2024, 11:24