07.02.2024, 20:20 ✶
—24/06/1972—
standardowa koperta zaadresowana do Samuela wylądowała na blacie w karczmie ''U Lizzy''; w środku znajdował się list napisany na równo wyciętej karcie pergaminu
Szanowny Panie Samuelu,
bardzo cieszę się, że udało mi się Pana namierzyć! Doszły mnie słuchy, że w ostatnim czasie paru sąsiadów skorzystało z Pana usług i są bardzo zadowoleni z efektów. A jednak kontakty do najlepszych ekspertów z okolicy zazwyczaj krążą właśnie przez pocztę pantoflową, czyż nie?
Pisze do Pana w sprawie oferty biznesowej związanej z Warownią Longbottomów, posiadłością mojego dziadka Godryka Longbottoma. Chociaż staramy się na co dzień dbać o stan domu i terenów, które z nim sąsiadują, tak (wstyd się przyznać) w ciągu ostatnich lat zaniedbaliśmy nieco granice działki. Ogrodzenie jest w opłakanym stanie i wymaga natychmiastowej pomocy profesjonalisty. Zastanawiamy się także nad zewnętrzną renowacją dawnej chaty ogrodniczej na tyłach posiadłości. Czy byłby Pan skłonny przyjąć zlecenie?
Kwestią wynagrodzenia proszę się nie przejmować. Ze względu na dość szybki termin rozpoczęcia prac, jesteśmy skłonni pójść na ustępstwa, po obejrzeniu przez Pana granic działki i wycenieniu swojej pracy. Biorąc pod uwagę opinie sąsiadów, podejrzewam, że praktycznie każda cena będzie warta efektów. Jeśli chodzi o materiały i wymagane narzędzia, również zrobimy co w naszej mocy, aby zapewnić Panu do nich łatwy i szybki dostęp.
Jeśli jest Pan zainteresowany ofertą, bardzo proszę o odpowiedź, nawet jeśli koniec końców okaże się ona odmowna. Rozumiem, że człowiek o pana talencie i pasji może przebierać w zleceniach i zobowiązaniach.
Z gorącymi pozdrowieniami,
Erik Longbottom
PS. Bardzo chętnie spotkam się z Panem osobiście, aby omówić ewentualne szczegóły dalszej współpracy. Proszę tylko wskazać, czy woli Pan wpaść do Warowni, czy zobaczyć się w innym miejscu.
the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.❞
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.❞