• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9
[23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem

[23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
30.11.2022, 16:26  ✶  

Norka nie spodziewała się tego, że zainteresowanie cukiernią będzie aż tak duże. Pracowała od rana do wieczora, praktycznie codziennie. Udało jej się wyrwać i zamknąć wcześniej podczas kilku ostatnich dni. Teraz trochę tego żałowała, bo zamiast odpocząć, to nabawiła się kolejnych problemów. Nie powinna opuszczać kuchni, bo to zdecydowanie jej nie służyło. W czasie pracy jej myśli były zajęte innymi sprawami, kiedy jednak przychodził wieczór nawiedzały ją myśli związane z tym wszystkim, co się jej ostatnio przytrafiło. Nie potrafiła ich od siebie odsunąć.

Część mieszkalna, jaką udało jej się wydzielić na tyłach cukierni nie była duża. Dwa niewielkie pokoje, łazienka, kuchni nie potrzebowała - miała przecież tą cukierniczą. Nie był to szczyt jej marzeń, jednak aktualnie wystarczało i dla niej i dla córki. Norka siedziała na kanapie - w swoim pokoju, który był również salonem. Gości miała w zwyczaju raczej przyjmować z cukierni, wolała, żeby nie wiedzieli, jak żyje. Mabel miała przygotowany przez nią dziecięcy pokój, dla prawdziwej księżniczki. Sobie mogła odmówić wszystkiego - jednak jej córka zasługiwała na to, co najlepsze. Tego się trzymała.

Norka w swoim pokoju miała jedynie kanapę, biurko pełne ksiąg, krzesło i lampę. Nic więcej nie było jej potrzebne do szczęścia. - Nie wydaje mi się, żebym się nadawała to przejęcia władzy nad światem, Salem.- Pogłaskała kota, który wskoczył na jej kolana.

Miała świadomość, że kto, jak kto, ale zwierzę wyczuje to, w jak podłym nastroju ostatnio była, przed nim nic się nie ukryje. Słysząc jego kolejne słowa ciężko westchnęła, wolałaby o tym nie mówić. - Ten bal, to był jakiś dramat.- Nie wiedziała, czy powinna mu o wszystkim odpowiedzieć. Od czego właściwie zacząć? Spotkałam ojca Mabel, którego nie widziałam od momentu w którym mnie zostawił, zostałam zamieniona w bobra, a gdy mnie odmienili to gryzłam laskę jakiegoś bogatego faceta? Czy może jeszcze warto wspomnieć o przepowiedni jaką miała dla niej Szeptucha. Nora nie mogła o niej zapomnieć. To wszystko powodowało, że ostatnio była naprawdę okropnie spięta, a dodatkowo przepracowana, jednak nie była w stanie dźwignąć prowadzenia cukierni w pojedynkę. - Salem, co byś powiedział, gdybyś dowiedział się, że ktoś został zamieniony podczas balu w bobra?- Oczywiście jeszcze nie wspomniała, że chodziło o nią.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Nora Figg (2521), Salem (2147)

Wiadomości w tym wątku
[23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Salem - 29.11.2022, 20:09
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Nora Figg - 30.11.2022, 16:26
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Salem - 30.11.2022, 22:09
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Nora Figg - 06.12.2022, 12:39
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Salem - 06.12.2022, 19:49
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Nora Figg - 08.12.2022, 13:21
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Salem - 15.12.2022, 14:37
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Nora Figg - 16.12.2022, 22:35
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Salem - 20.12.2022, 22:45
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Nora Figg - 21.12.2022, 22:12
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Salem - 03.01.2023, 21:08
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Nora Figg - 09.01.2023, 12:50

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa