• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Śmiertelnego Nokturnu v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
[8 czerwca 1972] Przyszedłem porozmawiać o życiu || Stanley & Persephona

[8 czerwca 1972] Przyszedłem porozmawiać o życiu || Stanley & Persephona
Black Swan
Są chwile
gdy wolałabym martwym widzieć Cię
krew
genetyka
zawód
Drobna, chuda, koścista. Mierzy sto sześćdziesiąt pięć centymetrów wzrostu i czterdzieści osiem kilogramów wagi. kości policzkowe, odznaczają się na chudej, bladej twarzy. Sprawia wrażenie dumnej, pięknej i pewnej siebie. Ma bladą skórę, na której odznaczają się błękitne żyły. Kolor jej skóry kontrastuje idealnie z jej hebanowymi włosami, które są zazwyczaj spięte ciasno w koka. Gdy są rozpuszczone są długie, proste i zawsze opadają jej bezwładnie na plecy. Posiada burzowe oczy, granatowe, z ciemnymi obwódkami przy krawędzi. Jej wzrok jest dziki, ale chłodny jak u polującego tygrysa. Percy nakłada na siebie zazwyczaj długie suknie z gorsetami, które mają długie rękawy sięgające kościstych nadgarstków w kolorach czerni z elementami szarości. Szyja zawsze jest osłonięta przez ciasny kołnierzyk należący do stroju. Czasami zakłada spodnie wciskając je w długie, ciemne kozaki i obcisłe golfy. W chłodne dni ma na sobie czarny płaszcz sięgający ziemi, który czasami zastępuje czarną szatą z dużym kapturem.

Persephona Degenhardt
15.02.2024, 22:34  ✶  

Rada i wysłuchanie. Byłaś ostatnią osobą, która mogłaby dawać rady innym ludziom, ale miłość była twoim chlebem powszednim, wszak to ona ciebie i Hadesa połączyła w jedną całość, to miłością obdarzyłaś swoją córkę. Byłaś definicją miłości chorej, pożądliwej, zazdrosnej i cholernie bolesnej. Czułaś powinność, aby pomóc Stanleyowi w jego problemie. Musiał być szczęśliwy ze swoją miłością nawet jeśli ta dziewczyna była promykiem słońca, a on cieniem pośród drzew podczas księżycowej nocy. Przestałaś się w niego wpatrywać i ze szklanką z trunkiem zaczęłaś przemieszczać się po pomieszczeniu myśląc intensywnie, szukając rozwiązania, szukając czegoś, co wam pomoże.

– Czasu się nie cofnie, ale na wszystko można znaleźć rozwiązanie i nie musi ono być tragiczne w skutkach – odparłaś szybko, ale nad wyraz spokojnie. Tak jak zawsze mówiłaś. – Dokładnie o to chodzi mój drogi kuzynie. Musimy wymyślić właśnie sposób, aby w ogóle was w to wrzucić i sprawić, aby ona nie pamiętała tego snu – szybko szukaj w głowie rozwiązania, wiedźmo przebrzydła, jesteś odpowiednią osobą do tego, prawda? – HIPNOZA! – krzyknęłaś nagle odwracając się do niego gwałtownie. Na twoich ustach pojawił się chytry, cyniczny uśmiech. Czemu nie wpadłaś na to jeszcze szybciej. – Musisz znaleźć zaufanego hipnotyzera. Trzeba was wprowadzić równocześnie w sen, w krainie snów ty z nią porozmawiasz, a potem hipnotyzer po wybudzeniu się was wmówi dziewczynie, że nic nie pamięta, że śniła o jakichś słodkich kwiatkach – nie wiedziała, czy brzmiało to absurdalnie, ale Persephona nigdy nie działała w obszarze snów, mało kiedy się nimi zajmowała. Zwykle zsyłała na ludzi koszmary, przez które oni wariowali, ale żeby wprowadzić kogoś we wspólny, świadomy sen? – Musimy poszukać przedmiotów, informacji, ludzi, którzy zajmują się snami i hipnozą. Na pewno znasz kogoś kto ci pomoże – dodałaś jeszcze patrząc na niego uważnie – To jest akurat skomplikowane. Najprostsze będzie to, aby powiedzieć jej od razu, bezpośrednio. Jeśli zachowa się nieodpowiednio usuwasz jej pamięć, ale do tego przydałaby ci się odpowiednia osoba, potężna, która usunie jej tą pamięć bez snów, ale wtedy masz większe ryzyko, że ci ucieknie, że nie uda wam się jej usunąć tej pamięci – mówiłaś ostrożnie, dosyć chaotycznie, ale myśli kłębiły ci się w głowie, do pamięci przybywało coraz więcej informacji, więc miałaś znowu zaburzony umysł przez swoją chorobę.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Persephona Degenhardt (1754), Stanley Andrew Borgin (2672)

Wiadomości w tym wątku
[8 czerwca 1972] Przyszedłem porozmawiać o życiu || Stanley & Persephona - przez Stanley Andrew Borgin - 05.12.2023, 00:01
RE: [8 czerwca 1972] Przyszedłem porozmawiać o życiu || Stanley & Persephona - przez Persephona Degenhardt - 07.12.2023, 20:50
RE: [8 czerwca 1972] Przyszedłem porozmawiać o życiu || Stanley & Persephona - przez Stanley Andrew Borgin - 08.12.2023, 01:36
RE: [8 czerwca 1972] Przyszedłem porozmawiać o życiu || Stanley & Persephona - przez Persephona Degenhardt - 11.12.2023, 19:58
RE: [8 czerwca 1972] Przyszedłem porozmawiać o życiu || Stanley & Persephona - przez Stanley Andrew Borgin - 12.12.2023, 01:01
RE: [8 czerwca 1972] Przyszedłem porozmawiać o życiu || Stanley & Persephona - przez Persephona Degenhardt - 07.01.2024, 21:59
RE: [8 czerwca 1972] Przyszedłem porozmawiać o życiu || Stanley & Persephona - przez Stanley Andrew Borgin - 21.01.2024, 21:36
RE: [8 czerwca 1972] Przyszedłem porozmawiać o życiu || Stanley & Persephona - przez Persephona Degenhardt - 15.02.2024, 22:34
RE: [8 czerwca 1972] Przyszedłem porozmawiać o życiu || Stanley & Persephona - przez Stanley Andrew Borgin - 11.03.2024, 22:24

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa