• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 16 Dalej »
[7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus

[7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus
Devil in disguise
She's dancing by herself
She's crowned the queen of hell
krew
genetyka
zawód
Stukot obcasów zwiastuje jej chuderlawą, drobną posturę, którą skrzętnie ukrywa pod pstrokatymi, szerokimi koszulami, szerokimi nogawkami spodni i kapeluszami z okrutnie wielkim rondem. Blada, o twarzy pokrytej pajęczynką piegów, oczach roziskrzenie piwnych, ustach surowo wykrojonych. Na jej obliczu często pełznie uśmiech, ukazujący nieidealne zęby, o skrzywionych kłach – jest w niej jednak coś rozbrajająco szczerego. Aura czerwona, intensywna, niejednokrotnie przytłaczająca.

Loretta Lestrange
20.02.2024, 19:31  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.10.2024, 23:09 przez Król Likaon.)  
adnotacja moderatora
Rozliczono - Morpheus Longbottom - osiągnięcie Badacz Tajemnic I

Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić. Liczy się tylko to, że chcesz. Powiedz słowo, a będę płonął przez dziesięć dni.

Och, nie wiń mnie za to, że miłość sprawia, że jestem szalona.

Zawijała się w miękkim, skórzanym obiciu fotela; nieistniejące sprawy nie miały prawda bytu, a jej relacja z Longbottomem prędko przyjęła miano wzajemnej obsesji – chciała go skrzywdzić dogłębnie, chciała poczuć jego cierpienie, jednocześnie owinąć chuderlawymi ramionami i wyszeptać słowa słodkiej kantyczki. Lepki sok jego obecności rozlewał się jak słodki miód, a ona – zlękniona jego spojrzenia – zamierała, czytając po raz kolejny jedno zdanie w książce. Przepastne tomisko spoczywało na jej udach, gdy z nogami przewieszonymi przez ramię krzesła, pocierała w palcach jedną ze stron.

Boleśnie chciała, aby był szczęśliwy, równie okrutnie jednak łaknęła jego upodlenia. Bo jej uczucia zawsze były toksyczne i sprzeczne, zahaczały o strefę sacrum równie mocno, co o profanum. Ich zbliżenia cielesne były gwałtowne i wypełnione agresją – bo była jak żurawinowa wódka, którą spożywali nader często; słodka i lepka na początku, liczył się jednak tylko jej gorzki posmak palący podniebienie. I prawdopodobnie wiedziała, że powinna uczynić krok w tył, jednak zbyt upodobała sobie jego.

Nie było w tym bigoteryjnej świętości, jedynie paląca potrzeba.

Wzrok co rusz unosiła znad stronic, wbijając jego szpilki w Morpheusa, który siedział naprzeciwko, kołysząc w dłoni obmywającą ścianki kryształowej szklanki whisky.

W pewnym momencie również zatrzasnęła księgę, a na jej miejsce pochwyciła naczynie wypełnione ognistą cieczą. Wypiła dwa łyki gwałtownie, zupełnie jak nie przykładna panna, a ogołociwszy szklankę z zawartości, z głuchym stuknięciem odstawiła ją na stolik.

Patrzyła na niego, jakby go nie znała. Jakby gdzieś pośród chmur zagubiła jego dłoń, a teraz – zastawała go obcego. Nie był wart tych wyświechtanych metafor, w które ubierała swoje ofiary; on był jednoznaczny i cielesny, obecny i niknący w ciemnej toni jednocześnie. Może dlatego tak zawrócił jej w głowie?

Może to ten dotyk na jej plecach, który zamarł jej w pamięci, gdy trafili na siebie w jej galerii, rozpalił niewiadomy płomień? Nie nudził jej się; przynajmniej nie tak szybko, jak większość mężczyzn.

Part of me wanna to do stupid shit
Gotta admit, I'm a hypocrite
I like it way better than being on the side of it
I'm a psycho, loving it
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Loretta Lestrange (1396), Morpheus Longbottom (1542)

Wiadomości w tym wątku
[7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 20.02.2024, 19:31
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 21.02.2024, 14:40
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 21.02.2024, 20:28
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 22.02.2024, 19:07
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 27.02.2024, 12:47
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 29.02.2024, 15:29
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 01.03.2024, 17:10
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 23.10.2024, 21:24

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa