• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 16 Dalej »
[7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus

[7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus
Devil in disguise
She's dancing by herself
She's crowned the queen of hell
krew
genetyka
zawód
Stukot obcasów zwiastuje jej chuderlawą, drobną posturę, którą skrzętnie ukrywa pod pstrokatymi, szerokimi koszulami, szerokimi nogawkami spodni i kapeluszami z okrutnie wielkim rondem. Blada, o twarzy pokrytej pajęczynką piegów, oczach roziskrzenie piwnych, ustach surowo wykrojonych. Na jej obliczu często pełznie uśmiech, ukazujący nieidealne zęby, o skrzywionych kłach – jest w niej jednak coś rozbrajająco szczerego. Aura czerwona, intensywna, niejednokrotnie przytłaczająca.

Loretta Lestrange
21.02.2024, 20:28  ✶  

Pękająca szklanka pamięci, której szron poranił dłonie; miłość ubierana w słowa osjaniczne i nienaturalne; rozlane mleko na czerni nieboskłonu, przypominającego do złudzenia taflę ciemnej, gorzkiej kawy. Nie potrafiła skupić się na zaklętej treści książki, litery rozmywały się nieskładnie, a ona sama – po raz kolejny podawała obróbce myśli jedno zdanie. Pacyfikowanie go stało się jej obrzydliwie parszywą grą, z której oków nie mógł się wyplątać – potrafiła być przecież czarująca i miękka, do bólu pogodna i grająca w szachy emocjonalne z nieludzką wprawą, a kłamanie przychodziło jej nienaturalnie łatwo.

Może dlatego wciąż, przez te spopielone lata, miałkie miesiące jak żmije uwijające się pod butami na ściółce leśnej, westchnięcia i ich brak były ubierane w fason okrucieństwa, jej łatwej do rozjuszenia osobowości; a zła Lestrange uchodziła za demona nieposkromionego; za diabła wyzierającego spod welonu czarnych rzęs, z sarnich, niewinnych tęczówek.

Całkiem to lubiła.

Bo był jej dziwnym uzależnieniem, którego nie znała, dopóki go nie posmakowała. Chciała go uzależnić od siebie, stać się dominantą jego życia, aby w puencie płuca przebić obcasem absurdalnie wysokich szpilek. Nie umiała jednak ukryć swojego żywego zainteresowania, karmiła się jego słowami, bo zawsze ją zaskakiwał.

A ona myślała, że już wszystkiego w życiu dotknęła; on uświadamiał jej, że wciąż jest wiele rzeczy nieodkrytych.

Uniosła wzrok sponad księgi, nim zatrzasnęła ją, wzbijając w przestrzeń migotliwy kurz. Uniosła wysoko brwi na jego słowa – oceniając, wartościując na ile perfidnie powinna się mu odgryźć.

– Czy w tym momencie powinnam się przejąć opinią kogoś, kto o sztuce wie tylko to, że jest? – prychnęła jadowicie.

Przez moment zamarła, jakby coś głęboko analizowała, po czym sięgnęła do kieszeni i wyjąwszy metalową, znaczoną grawerem zapalniczkę, rzuciła ją ku jego dłoniom.

– Spal je – poleciła, z żywym wyzwaniem lawirującym gdzieś w iskrach spojrzenia. – Spal moje obrazy – doprecyzowała po chwili, unosząc wysoko brwi.

Podniosła się z fotela i zbliżyła się do niego niebezpiecznie; dopiero gdy stanęła tuż nad nim, gdy mógł poczuć ten charakterystyczny zapach bergamotek i słodycz jej stonowanego oddechu, przywdziała na wargi jeden z bardziej perfidnych uśmiechów.

Part of me wanna to do stupid shit
Gotta admit, I'm a hypocrite
I like it way better than being on the side of it
I'm a psycho, loving it
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Loretta Lestrange (1396), Morpheus Longbottom (1542)

Wiadomości w tym wątku
[7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 20.02.2024, 19:31
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 21.02.2024, 14:40
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 21.02.2024, 20:28
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 22.02.2024, 19:07
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 27.02.2024, 12:47
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 29.02.2024, 15:29
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 01.03.2024, 17:10
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 23.10.2024, 21:24

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa