• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[29.07 poranek] Leżę na łące, ni­ko­go nie ma: ja i słoń­ce | Neil & Heath

[29.07 poranek] Leżę na łące, ni­ko­go nie ma: ja i słoń­ce | Neil & Heath
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
23.02.2024, 05:33  ✶  
Owszem, nie sięgał często po magazyny, ani po gazety, a może powinien, bo żyć tak pod kamieniem, jak on żył, to mógł być to czasem zwyczajny obciach. Chociaż póki co nie spotkał się z większymi nieprzyjemnościami związanymi ze swoją niewiedzą. Z drugiej strony wychodził z założenia, że jak człowiek nie wie, to spokojniej śpi. I tak niespecjalnie ma jak zaradzić całemu złu świata, a tak chociaż nie będzie o nim myślał obsesyjnie, bo kolejna rzecz odwracająca uwagę od spania, była mu niepotrzebna.
A dziewczyna? Może gdyby nie był spięty, to by ją rozpoznał, albo chociaż skojarzył gdzieś tam skądś tam. Okoliczności również nie sprzyjały rozpoznawaniu, bo jeśli jest znana, to co by niby robiła akurat tutaj? Z resztą, sławna, czy nie, to człowiek, jak człowiek, nie ma co jej ciągle przypominać o jej statusie.
-To całkiem mądre.-on też by nie jadał, choć głównie dlatego, że w plenerze ciężko jedzenie porządnie wyczyścić, a zjadanie jaj i larw jakichś robaków nie było zapisane w jego menu, choć zapewniłyby dużą ilość białka.-Po to właśnie są lekarze, żeby nie wszyscy musieli się znać.-przytaknął jej, mając na końcu języka pytanie o to kto jest jej lekarzem, ale się powstrzymał, bo to nie jego sprawa. Ona sobie, on sobie i niech tak pozostanie.
Zaraz posłał jej spojrzenie zmrużonych lekko oczu. Trawa do palenia... Która konkretnie? Choć jeśli chodzi o chłopaków, to domyślał się o czym mówi.
-Zawsze coś?-rzucił, bo jeden gatunek to dalej więcej niż zero, a od czegoś zacząć trzeba. Sam jednak nie praktykował spożywania ziół w ten sposób, a kadzidła to inna sprawa, działają inaczej.
-To popróbuję w wolnych chwilach.-choć wiedział, że raczej nic z tego nie wyjdzie, szczególnie bez olejków i herbaty na uspokojenie.
-Tak i pewnie wszystko inne co znajdą. Tylko musiałyby to być małe muchy i co zimą gdy jest chłodniej? Wtedy byłoby ciężko. Jeszcze muszę o nich poczytać, z resztą... to tylko takie luźne gadanie.-zarumienił się lekko, czując się nieco głupio w tym temacie. Hodowanie pająków, pokręciło go. Może jeszcze kota sobie kupi, żeby mu zrzucał słoiki z ziołami i wsadzał łapki w świece.
"Skrzek" zainteresował dziewczynę.
-Tak. Dzięki niemu włosy są świeższe, czystsze, bardziej miękkie i lżejsze, przez to łatwiej im się rośnie.-pokiwał jej głową, chowając zerwaną na szybko babkę do plecaka.
Wstał powoli i rozejrzał się dookoła.
-Orientujesz się czy w okolicy są jakieś bagna? Stawy? Jeziora? Ogólnie wilgotniejsze tereny? Skrzyp lubi takie miejsca.-wyglądała jakby znała okolicę dużo lepiej niż on, może ma jakiś pomysł.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Heather Wood (2126), Neil Enfer (2199)

Wiadomości w tym wątku
[29.07 poranek] Leżę na łące, ni­ko­go nie ma: ja i słoń­ce | Neil & Heath - przez Heather Wood - 21.02.2024, 12:32
RE: [29.07 poranek] Leżę na łące, ni­ko­go nie ma: ja i słoń­ce | Neil & Heath - przez Neil Enfer - 21.02.2024, 17:15
RE: [29.07 poranek] Leżę na łące, ni­ko­go nie ma: ja i słoń­ce | Neil & Heath - przez Heather Wood - 21.02.2024, 18:14
RE: [29.07 poranek] Leżę na łące, ni­ko­go nie ma: ja i słoń­ce | Neil & Heath - przez Neil Enfer - 22.02.2024, 16:01
RE: [29.07 poranek] Leżę na łące, ni­ko­go nie ma: ja i słoń­ce | Neil & Heath - przez Heather Wood - 22.02.2024, 19:58
RE: [29.07 poranek] Leżę na łące, ni­ko­go nie ma: ja i słoń­ce | Neil & Heath - przez Neil Enfer - 22.02.2024, 21:16
RE: [29.07 poranek] Leżę na łące, ni­ko­go nie ma: ja i słoń­ce | Neil & Heath - przez Heather Wood - 22.02.2024, 21:52
RE: [29.07 poranek] Leżę na łące, ni­ko­go nie ma: ja i słoń­ce | Neil & Heath - przez Neil Enfer - 23.02.2024, 05:33
RE: [29.07 poranek] Leżę na łące, ni­ko­go nie ma: ja i słoń­ce | Neil & Heath - przez Heather Wood - 23.02.2024, 10:34
RE: [29.07 poranek] Leżę na łące, ni­ko­go nie ma: ja i słoń­ce | Neil & Heath - przez Neil Enfer - 23.02.2024, 14:33
RE: [29.07 poranek] Leżę na łące, ni­ko­go nie ma: ja i słoń­ce | Neil & Heath - przez Heather Wood - 23.02.2024, 21:52

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa