• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 … 11 Dalej »
[31/07/1972] One steamy date for two, please || Erik & Vakel

[31/07/1972] One steamy date for two, please || Erik & Vakel
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
25.02.2024, 22:09  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.03.2024, 00:11 przez Erik Longbottom.)  
Ach, te listy... W ostatnich dniach wszystko zdawało się wokół nich obracać. Niezliczeni mędrcy, poeci i artyści twierdzili, że prawda mogła wyzwolić człowieka spod każdego ciężaru. Czy w przypadku Longbottoma i Dolohova właśnie tak było? Erik postrzegał posłanie listu do Selwyna jako moment słabości.

Pozwolił sobie na odrobinę nadziei i spojrzał z nostalgią w przeszłość i napytał sobie biedy. Gdy tylko przebudził się, wiedział, że popełnił okropny błąd, a słynne poczucie ulgi nigdy nie nadeszło. Nie było w tym żadnego wybawienia, tylko przekleństwo, które sam na siebie sprowadził. I najwyraźniej nawet w łaźniach miejskich nie było mu dane oczyścić umysłu. Zawsze ktoś musiał się zjawić w najmniej spodziewanym momencie.

To nawet nie chodziło stricte o Dolohova; każda znajoma twarz podziałałaby na niego tak samo. Nie był to Elliott, Perseusz czy nawet Thomas, ale był to ktoś, kto go znał. A to oznaczało często chęć rozmowy i zawiązania dialogu, co z kolei prowadziło do stymulacji szarych komórek, które Longbottom próbował na siłę usadzić na miejscu, żeby mógł w końcu na moment odciąć się od otaczającego go świata.

— Ranisz mnie. Tylko nić? — rzucił prowokująco, próbując przekuć podirytowanie w głosie w coś przyjemniejszego dla ucha. — Na tym etapie oczekiwałbym raczej sznura. Długiego i mocnego, takiego jakiego wykorzystuje się na wielkich statkach towarowych. Bądź co bądź, opowiedziałem ci, co takiego zobaczyłem w ogniu. Czyż to nas do siebie nie zbliżyło? — Zmarszczył brwi. — A może dopiero zbliży?

Ile czasu minęło od ich spotkania w Prawach Czasu? Dwa miesiące, dwa i pół? Myślałby kto, że po takim czasie kwestię Beltane zostawią daleko za sobą. Że Ministerstwo Magii upora się ze wszelkimi konsekwencjami tego strasznego ataku. Zamiast tego żyli w ciągłej niepewności, acz powoli testowali granice, sprawdzając, czy przypadkiem nie są już bezpieczni. Te momenty były najgorsze. Cisza przed burzą, a po burzy... Kto wie, co mogło ich czekać?

— Wybacz, jesli nieco się zapędziłem. Jasnowidzenie mam we krwi. Takie geny. — Kąciki jego ust drgnęły w psotnym uśmieszku. — Oczywiście, mogę zwolnić, jeśli nie nadążasz. — Rozchylił powieki, pozwalając sobie nacieszyć oczy widokiem starszego czarodzieja. — Chociaż skoro znamy się się już tak dobrze, to podejrzewam, że dotrzymanie mi kroku nie będzie dla ciebie wyzwaniem.

Mierzył się w pojedynkach słownych z rodzeństwem Malfoyów, cierpliwie znosił wywody i peany Morfeusza skierowane do greckich bóstw, czemu miałby się martwić o siebie? Wisienką na torcie była jego arogancja, że potrafił dogadać się z każdym. Ciekawe, czy wróżbita postanowi sprawdzić, jak głęboko zakorzeniona jest w Longbottomie ta pewność siebie i ile trzeba się nakopać, aby ją zruszyć.

Wywrócił teatralnie oczami, kiedy odmówiono mu łaski. Ktoś tu nie ma dziś humoru, pomyślał przelotnie. Przywarł mocniej plecami do ścianki basenu i rozłożył ręce na jego krawędzi.

— Liczyłem na nieco bardziej aktywne wsparcie — żachnął się, a jego palce zabębniły cicho o wyłożony płytkami brzeg basenu. Nieme zaproszenie czy oznaka podenerwowania? — Czyli co masz dzisiaj w karcie? Okrucieństwo? Tylko i wyłącznie? — Wyciosał na swojej zmęczonej twarzy uprzejmy uśmiech. — Może jednak przemyślisz tę łaskę? Po starej znajomości?

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Erik Longbottom (5165), Vakel Dolohov (4577)

Wiadomości w tym wątku
[31/07/1972] One steamy date for two, please || Erik & Vakel - przez Erik Longbottom - 20.02.2024, 15:56
RE: [31/07/1972] One steamy date for two, please || Erik & Vakel - przez Vakel Dolohov - 25.02.2024, 09:09
RE: [31/07/1972] One steamy date for two, please || Erik & Vakel - przez Erik Longbottom - 25.02.2024, 22:09
RE: [31/07/1972] One steamy date for two, please || Erik & Vakel - przez Vakel Dolohov - 16.03.2024, 17:46
RE: [31/07/1972] One steamy date for two, please || Erik & Vakel - przez Erik Longbottom - 25.03.2024, 19:45
RE: [31/07/1972] One steamy date for two, please || Erik & Vakel - przez Vakel Dolohov - 09.04.2024, 15:32
RE: [31/07/1972] One steamy date for two, please || Erik & Vakel - przez Erik Longbottom - 14.04.2024, 00:07
RE: [31/07/1972] One steamy date for two, please || Erik & Vakel - przez Vakel Dolohov - 22.04.2024, 15:29
RE: [31/07/1972] One steamy date for two, please || Erik & Vakel - przez Erik Longbottom - 25.04.2024, 00:53
RE: [31/07/1972] One steamy date for two, please || Erik & Vakel - przez Vakel Dolohov - 28.04.2024, 13:13
RE: [31/07/1972] One steamy date for two, please || Erik & Vakel - przez Erik Longbottom - 08.05.2024, 23:40
RE: [31/07/1972] One steamy date for two, please || Erik & Vakel - przez Vakel Dolohov - 22.05.2024, 00:43
RE: [31/07/1972] One steamy date for two, please || Erik & Vakel - przez Erik Longbottom - 23.05.2024, 21:34
RE: [31/07/1972] One steamy date for two, please || Erik & Vakel - przez Vakel Dolohov - 11.07.2024, 17:06

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa