• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 … 16 Dalej »
[7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus

[7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus
Devil in disguise
She's dancing by herself
She's crowned the queen of hell
krew
genetyka
zawód
Stukot obcasów zwiastuje jej chuderlawą, drobną posturę, którą skrzętnie ukrywa pod pstrokatymi, szerokimi koszulami, szerokimi nogawkami spodni i kapeluszami z okrutnie wielkim rondem. Blada, o twarzy pokrytej pajęczynką piegów, oczach roziskrzenie piwnych, ustach surowo wykrojonych. Na jej obliczu często pełznie uśmiech, ukazujący nieidealne zęby, o skrzywionych kłach – jest w niej jednak coś rozbrajająco szczerego. Aura czerwona, intensywna, niejednokrotnie przytłaczająca.

Loretta Lestrange
27.02.2024, 12:47  ✶  

Może miałkość tej sytuacji, może niewybredny czar, który rzucała każdorazowo, może adrenalina wartko płynąca w żyłach – może to wszystko sprawiało, że łapała gołą dłonią słońce, niepomna tego, że może się śmiertelnie poparzyć. Złamane ciała, niemniej uszkodzone dusze – wszystko to, mówiło im o pierwotności emocji i ich sile; wieczne uciekanie od siebie samego, wieczyste umykanie w ramiona przeznaczenia – bo Loretta przecież w okrutne igraszki fatum wierzyła. Złamane ciała, niemniej uszkodzone dusze – opuszczanie gardy i zupełnie niepoprawne budowanie siebie na zgliszczach dawnego. Złamane ciała, niemniej uszkodzone dusze – emfaza ich istnienia, przyciąganie i gwałtowne odpychanie; było w tym coś pierwotnego, coś atawistycznego.

Może to jej uśmiech, zamierający na wargach, gdy świat płonął, szeptał elegie poranku?

Bo w gruncie rzeczy, potrzebowała gwałtownego tchnienia miłości, poczucia bycia istotną – jednocześnie nie dopuszczała do siebie nikogo bliżej, aniżeli na dystans dwóch kroków. Nieprzystępny akwen, w którym rosła samotna, na wzór tej przeklętej róży – zawsze samotna, nigdy sama.

I choć mógł myśleć, że zagrała tak, jak on tego chciał – działało to również w drugą stronę.

Dopiero gdy rozlewał aceton, spojrzała na niego wielkimi oczami – jakby nie wierzyła, że jest w stanie go pchnąć do tak drastycznych czynów. Myślała przecież, że wybuchnie gromkim śmiechem, wyśmieje ją i wrócą do standardowych kłótni, które przerabiali przecież już tak często.

Patrzyła, jak płótna zajmują się ogniem, nie mrugnąwszy powieką.

I dopiero, gdy dojrzała, że jego ręka również płonie, zareagowała. Wyciągnęła zza pasa różdżkę i rzuciła zaklęcie, które sprawiło, że z jej końca wylał się strumień wody, gasząc wszystko, co jeszcze niedawno tańczyło w bezkreśnie okrutnym żywiole. Obrazy zgasły z cichym syknięciem, pozostawiając po sobie jedynie smołę i tumany dymu, wzbijającego się jak ze świecy – jedynie odrobinę większej.

Mrugnęła raz. I drugi.

– Jesteś głupi! – wypaliła wreszcie gwałtownie. – Twoja duma cię kiedyś zgubi – dodała po chwili, lecz z naturalną sobie delikatnością chwyciła go za dłoń, która jeszcze przed momentem zajmowała się językami ognia.

– Bardzo dobrze, że masz w sobie dużo brawury, skoro rozumu ci matka poskąpiła – wplotła jeszcze, głosem pełnym goryczy.

Stojąc tak przed nim, drżała od emocji jak liść na wietrze. Popchnęła go na fotel i stanęła nad nim, mogąc wreszcie górować, lecz przecież nie o to chodziło, prawda?

Part of me wanna to do stupid shit
Gotta admit, I'm a hypocrite
I like it way better than being on the side of it
I'm a psycho, loving it
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Loretta Lestrange (1396), Morpheus Longbottom (1542)

Wiadomości w tym wątku
[7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 20.02.2024, 19:31
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 21.02.2024, 14:40
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 21.02.2024, 20:28
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 22.02.2024, 19:07
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 27.02.2024, 12:47
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 29.02.2024, 15:29
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Loretta Lestrange - 01.03.2024, 17:10
RE: [7 lipca 1971] Liczy się tylko to, że chcesz mnie skrzywdzić / Loretta i Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 23.10.2024, 21:24

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa