• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9
[23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem

[23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
06.12.2022, 12:39  ✶  

Norka wiedziała, że jest w stanie oszukać wszystkich co do tego w jakim jest nastroju, oczywiście poza Salemem, z którym łączyła ją wyjątkowa więź. Nie chciała go martwić, jednak zdawała sobie sprawę, że i tak będzie czuł, że coś jest nie tak. Będzie musiała mu wszystko wyjaśnić. Dobrze było mieć takiego kociego przyjaciela.

- Wierzę, że kiedyś Ci się uda, a ja będę wtedy taka dumna stała gdzieś obok Ciebie.- Traktowała kota jak drugie dziecko, był jedną z najważniejszych istot w jej życiu, zawsze z nią, gotowy wesprzeć ją dobrym słowem, czy magią. Nie mogła sobie wymarzyć lepszego towarzysza życia. Pogłaskała kota za uchem, był taki miły i puszysty w dotyku.

- Była, Brenna była, wszystko było w porządku do pewnego momentu.- Zastanawiała się od czego właściwie powinna zacząć opowieść, czy kot powinien wiedzieć o wszystkim? Salem nie powinien wypaplać nikomu niczego, przecież był zawsze jej wierny niczym pies. - Erik zamienia się w pełni, tylko? W sumie nie wiem, jak to u niego działa.- Jakoś nigdy specjalnie się nie wypytywała, miała wrażenie, że jest to dość wrażliwy temat, o którym przyjaciel wolałaby nie gawędzić.

Obserwowała Salema, który teraz usiadł tuż przed nią, może powinna mu wyczesać tę sierść? On chyba tego nie lubił, nie będzie mu robić krzywdy, bo jeszcze się na nią obrazi, a tego wolałaby uniknąć. - Ten bóbr to byłam ja Salem, ktoś zamienił mnie w bobra.- Mina jej zrzedła, widać było, że nie jest z tego powodu jakoś specjalnie szczęśliwa. - Ktoś mnie transmutował, nie trwało to długo, ale jak mnie zmienili z powrotem, to siedziałam na ziemi gryząc laskę jakiegoś bogatego faceta, czy ty rozumiesz co to za wstyd?- Widać było, że Norka się tym wszystkim mocno przejęła. - Tam było pełno ludzi, oni wszyscy to widzieli, nigdy w życiu nie czułam się tak upokorzona, najgorsze to, że nie wiem w ogóle jak to możliwe, ale spotkałam tam ojca Mabel, rozumiesz? Taki zbieg okoliczności, nie widziałam go osiem lat, a musiał się tam pojawić, żeby nie umknęło mu, jak bardzo żenująca jestem.- Widać było, że to wszystko mocno siadło Norce na psychice, aż tak, że chyba pierwszy raz w życiu wspomniała Salemowi coś na temat ojca swojej córki.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Nora Figg (2521), Salem (2147)

Wiadomości w tym wątku
[23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Salem - 29.11.2022, 20:09
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Nora Figg - 30.11.2022, 16:26
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Salem - 30.11.2022, 22:09
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Nora Figg - 06.12.2022, 12:39
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Salem - 06.12.2022, 19:49
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Nora Figg - 08.12.2022, 13:21
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Salem - 15.12.2022, 14:37
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Nora Figg - 16.12.2022, 22:35
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Salem - 20.12.2022, 22:45
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Nora Figg - 21.12.2022, 22:12
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Salem - 03.01.2023, 21:08
RE: [23 marzec 72'] Mieszkanie na tyłach cukierni, Nora & Salem - przez Nora Figg - 09.01.2023, 12:50

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa