• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 9 Dalej »
[14.06.72] Jestem przecież miłą dziewczynką

[14.06.72] Jestem przecież miłą dziewczynką
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
krew
genetyka
zawód
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
27.02.2024, 19:07  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.10.2024, 21:09 przez Król Likaon.)  
adnotacja moderatora
Rozliczono - Brenna Longbottom - osiągnięcie Bajarz V

Odkryj wiadomość pozafabularną
Sesję prowadzi Brenna.

Nie trudno było znaleźć mieszkanie Harrisów ani zebrać o nich informacji. Byli osobami medialnymi, wystarczyło zajrzeć do gazet, rzucić słówko albo dwa i Bellatrix znała nie tylko ich imiona, ale wiedziała też co nieco o upodobaniach, charakterach (zdawali się ludźmi wręcz obrzydliwie dobrymi i, rzecz jasna, wielkimi entuzjastami tych straszliwych, mugoslkich technologii, którymi te barachła bez magii rekompensowały sobie brak zdolności czarodziejskich) i zwyczajach.
Mogła poprosić o pomoc jakiegoś śmierciożercę i stanąć na ich progu ciemną nocą, a potem wyciągnąć z nich prawdę siłą. Sprawdzić, czy Alanna Carrow się tutaj pojawiła, czy od początku nie zamierzała zrealizować zadania i co się tutaj dokładnie stało. Atak na Pokątnej był ryzykowny, ze względu na częste patrole, możliwość reakcji sąsiadów i ściągnie z pewnością uwagę na Harrisów, a może i ktoś połączy potem kropki - ale ryzyko przecież nigdy nie powstrzymywało Blackówny, a dobry plan mógł pozwolić zrealizować taki scenariusz. Szybkie wpadnięcie do środka, kilka zaklęć, ucieczka w chwilę po wypuszczeniu mrocznego znaku w niebo - istniała szansa powodzenia.

Mogła jednak także podejść do sprawy inaczej.

Vivianne Harris miała opinię kobiety przemiłej, bardzo zapatrzonej w swojego męża, nie głupiej może, ale raczej nie wybitnie inteligentnej. Była pogodna, troszczyła się o innych ludzi i w sąsiedztwie wszyscy znali ją (chociaż nie wszyscy ją lubili, w końcu nie każdy miał ochotę mieć coś wspólnego z tajmniczą pralką), a ona znała wszystkich. Wiele znaków na niebie i ziemi wskazywało na to, że Bellatrix może po prostu przyjść i spytać, o co tylko zechce, i prawdopodobnie otrzyma odpowiedzi. A tam, gdzie ich nie otrzyma, sztuka legimencji oraz hipnozy mogły załatwić sprawę. Wystarczyło wpaść, kiedy Vivianne będzie sama, bo jej mąż pójdzie do pracy.
W końcu Harrisowie byli tak naiwni, aby sądzić, że nie spotka ich żadna krzywda za organizowanie pokazów mugolskich technologii. (Nie spotkała - ale dlatego, że ktoś zawalił zadanie, nie dlatego, że lord Voldemort i jego zwolennicy nie zamierzali położyć kresu takim pokazom.) Dlaczego mieliby się spodziewać, że owieczka, która stanie przed ich drzwiami, będzie miała wilka za skórą?

Wybór sposobu, w jaki zdobędzie potrzebne informacje, zależał od Bellatrix...
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Bard Beedle (1653), Bellatrix Black (1566)

Wiadomości w tym wątku
[14.06.72] Jestem przecież miłą dziewczynką - przez Bard Beedle - 27.02.2024, 19:07
RE: [14.06.72] Jestem przecież miłą dziewczynką - przez Bellatrix Black - 27.02.2024, 22:57
RE: [14.06.72] Jestem przecież miłą dziewczynką - przez Bard Beedle - 28.02.2024, 09:45
RE: [14.06.72] Jestem przecież miłą dziewczynką - przez Bellatrix Black - 28.02.2024, 10:46
RE: [14.06.72] Jestem przecież miłą dziewczynką - przez Bard Beedle - 29.02.2024, 19:42
RE: [14.06.72] Jestem przecież miłą dziewczynką - przez Bellatrix Black - 29.02.2024, 23:09
RE: [14.06.72] Jestem przecież miłą dziewczynką - przez Bard Beedle - 01.03.2024, 16:15
RE: [14.06.72] Jestem przecież miłą dziewczynką - przez Bellatrix Black - 02.03.2024, 12:33
RE: [14.06.72] Jestem przecież miłą dziewczynką - przez Bard Beedle - 03.03.2024, 19:15
RE: [14.06.72] Jestem przecież miłą dziewczynką - przez Bellatrix Black - 03.03.2024, 19:54
RE: [14.06.72] Jestem przecież miłą dziewczynką - przez Bard Beedle - 04.03.2024, 21:59

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa