• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Wokół Magicznych Dzielnic Charing Cross Road [16 lipca 1972] Wozy cyrkowców / Loretta i The Edge

[16 lipca 1972] Wozy cyrkowców / Loretta i The Edge
Devil in disguise
She's dancing by herself
She's crowned the queen of hell
krew
genetyka
zawód
Stukot obcasów zwiastuje jej chuderlawą, drobną posturę, którą skrzętnie ukrywa pod pstrokatymi, szerokimi koszulami, szerokimi nogawkami spodni i kapeluszami z okrutnie wielkim rondem. Blada, o twarzy pokrytej pajęczynką piegów, oczach roziskrzenie piwnych, ustach surowo wykrojonych. Na jej obliczu często pełznie uśmiech, ukazujący nieidealne zęby, o skrzywionych kłach – jest w niej jednak coś rozbrajająco szczerego. Aura czerwona, intensywna, niejednokrotnie przytłaczająca.

Loretta Lestrange
28.02.2024, 19:30  ✶  

Zamilkła i odrzuciła głowę do tyłu, opierając o przyczepę, przy której siedziała, wpatrując się gdzieś między w brylanty gwiazd; ona się również uśmiechnęła – również nie do niego, jakby całokształt sytuacji zawierał znamiona tragikomizmu. Westchnięcie uleciało spomiędzy jej spętanych obietnicą warg, gdy ogniska ciemnych tęczówek przeniosła na niego, jakby nigdy nic; jakby ten moment intymności nie miał zupełnie miejsca. I przez moment zdawała się patrzeć na niego, jakby nie widząc jednak u meritum; jakby spozierała prosto w jego duszę, a przecież jedynie ślizgała się wzrokiem za tym obracającym się prędko nożem w jego ręce.

Mógłby zechcieć ją zranić. Czy Loretta w gruncie rzeczy bała się śmierci? Bardzo wątpliwe. Bała się bardzo wielu rzeczy, a szybowanie pośród chmur, jako transcendentna zjawa nie lękało jej w żadnej mierze.

– Wiem wiele rzeczy – rzekła w końcu, bo choć nie była koneserem ani mugolskiej, ani literatury, posiadała ogładę w świecie, która pozwalała jej na znajomość wielu dziedzin od podszewki.

– Twój portret pamięciowy? – parsknęła gwałtownie. – Tak, dostałam zlecenie z pentagonu aby cię wyeliminować. Wow, a myślałam, że to ja jestem odklejona – dodała po chwili, nie potrafiąc zmyć z ust absurdalnego uśmiechu, który zarysował się zmarszczkami w zewnętrznych kącikach oczu.

Brylanty nieba mrugały niepewnie, zupełnie jakby chciały się odkleić od czerni nieboskłonu i spalając żarliwy wodór dotrzeć do ziemi w postaci błysku komety. Jedno westchnięcie – całe ramiona wszechświata rozciągające swoje długie kończyny, ciepłym oddechem sunące w bezchmurną noc. Drugie westchnięcie – ogrom marzeń plecionych podniebnie ulegających spaleniu gwałtownemu, jak te noworoczne fajerwerki błyskające iskrami pod kopułą świata. Trzecie westchnięcie – miękkość trawy pod jej stopami, gdy usiłowała stanąć stabilnie na dwóch nogach, prędko się poddając.

– Możesz mnie podnieść – zawyrokowała po chwili.

Part of me wanna to do stupid shit
Gotta admit, I'm a hypocrite
I like it way better than being on the side of it
I'm a psycho, loving it
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Loretta Lestrange (1626), The Edge (1714)

Wiadomości w tym wątku
[16 lipca 1972] Wozy cyrkowców / Loretta i The Edge - przez Loretta Lestrange - 11.11.2023, 01:19
RE: [16 lipa 1972] Wozy cyrkowców / Loretta i The Edge - przez The Edge - 12.11.2023, 03:05
RE: [16 lipca 1972] Wozy cyrkowców / Loretta i The Edge - przez Loretta Lestrange - 12.11.2023, 17:38
RE: [16 lipca 1972] Wozy cyrkowców / Loretta i The Edge - przez The Edge - 18.11.2023, 01:38
RE: [16 lipca 1972] Wozy cyrkowców / Loretta i The Edge - przez Loretta Lestrange - 18.11.2023, 15:17
RE: [16 lipca 1972] Wozy cyrkowców / Loretta i The Edge - przez The Edge - 25.11.2023, 00:03
RE: [16 lipca 1972] Wozy cyrkowców / Loretta i The Edge - przez Loretta Lestrange - 01.12.2023, 14:55
RE: [16 lipca 1972] Wozy cyrkowców / Loretta i The Edge - przez The Edge - 17.12.2023, 23:00
RE: [16 lipca 1972] Wozy cyrkowców / Loretta i The Edge - przez Loretta Lestrange - 28.02.2024, 19:30
RE: [16 lipca 1972] Wozy cyrkowców / Loretta i The Edge - przez The Edge - 08.03.2024, 23:43

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa