• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Wokół Magicznych Dzielnic Ministerstwo Magii v
« Wstecz 1 2 3 Dalej »
[Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris

[Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris
Call me the Villain
You should see me in a crown
Your silence is my favorite sound
krew
genetyka
zawód
Wiecznie znudzona i zblazowana mimika okrywa płaszczem wyraziste kości policzkowe, pełne usta i oczy tak głęboko piwne, jakby sama piana morska wyrzucona na brzeg w nich mieszkała. Koścista aparycja jest podkreślona wielokroć przez wysoki wzrost, sięgający wybitnym stu siedemdziesięciu sześciu centymetrom. Zdecydowanie bardziej kanciasta, aniżeli kobieca - porusza się, jak i nosi, po męsku. Nosi za sobą ciężką woń piżmowych perfum, głos ma zupełnie niemelodyjny, niski i ochrypły.

Lycoris Black
28.02.2024, 20:39  ✶  

Gdzieś między migotliwymi gwiazdami, które zwolna pojawiały się na nieboskłonie, zmywając czernią nocy świetlistość południowego słońca nie znała swoich uczuć; były tak odległe, tak dalekie jej dłoniom, że ujmowane w formę mglistej enigmy, niedostępnego akwenu, arkanów podniebnych, które swym świetlistym czołem uderzały wielokroć barwami o ziemię. Wszystko było miałkie, wszystkie były pełne niewysłowionej goryczy i tego przeklętego fatum, które ponownie budziło ją bezsenną. Chciała móc spać, oddać się w wiotkie ramiona Morfeusza, a jednak tłum biegnący przez jej myśli, niszczył wszystko na drodze. Nie było widać nic; nic poza jej wzburzonymi emocjami.

Bo Lycoris przecież nie znała tego rodzaju uczuć; pozostawały zamknięte w szklistej, kryształowej szkatułce nieprzystępności. Nigdy nie pozwalała się poznać; zbliżyć się i móc dotknąć tej miękkiej części jej samej, tej, którą broniła do tej pory, otaczając murem i fosą. Nie potrafiła spać, nie potrafiła jednocześnie budzić się – świat zaginał soczystość barw jedynie gdy sięgała po laudanum.

I stała teraz tak blisko niego, że mógł czuć słodki oddech zmieszany z wonią czarnej kawy. Bez żadnych barier, bez granic, bez tego wszystkiego co ich różniło; bez tego, co ich dzieliło.

Szukała w błękicie jego oczu odpowiedzi; tak, jakby to wzburzone morze zawierające się w jego wejrzeniu mogło odpowiedzieć jej na pytanie; tak, jakby burzliwe niebo znało tajemnicę wszechrzeczy – tę, do której nie mogła dojść sama. Bo przecież dawno znała odpowiedź na zadane pytanie.

Przekrzywiła głowę nieznacznie, a z jej warg uleciało krótkie hm.

– Wyjaśnij mi zatem, jak możesz tak ranić kogoś, kogo kochasz. Nigdy nikogo nie kochałam, aż pojawiłeś się ty – Theon Całuję-Blondynki Travers, dla którego otworzyłam swoje serce. Jesteś parszywym okazem – rzekła twardo, odsuwając się od niego ponownie na dystans.

Usiadła w fotelu z cichym skrzypnięciem. Przywdziała ponownie na nos okulary i pochyliła się nad mikroskopem. Patrzyła przez moment na zlepek komórek, jakby one miały udzielić jej odpowiedzi.

– Przyjdź jutro. Masz szansę – jedną szansę. A tymczasem wyjdź stąd, bo jak cię kopnę, to z głodu zdechniesz, lecąc na księżyc.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Lycoris Black (1970), Theon Travers (2300)

Wiadomości w tym wątku
[Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Theon Travers - 13.12.2023, 23:11
RE: [12 czerwca 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Lycoris Black - 14.12.2023, 17:52
RE: [czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Theon Travers - 26.12.2023, 00:51
RE: [Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Lycoris Black - 07.02.2024, 15:25
RE: [Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Theon Travers - 12.02.2024, 14:59
RE: [Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Lycoris Black - 17.02.2024, 16:05
RE: [Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Theon Travers - 18.02.2024, 18:19
RE: [Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Lycoris Black - 28.02.2024, 20:39
RE: [Czerwiec 1972] Chyba nie rzucisz we mnie tymi babeczkami? | Theon & Lycoris - przez Theon Travers - 06.03.2024, 06:25

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa