• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[09.08.1972] Wyśniłam sen…

[09.08.1972] Wyśniłam sen…
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
stolarz
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
29.02.2024, 15:15  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.03.2024, 21:29 przez Samuel McGonagall.)  
Jej uroda i owszem była intrygująca, ale te zapachy... Samuel, którego korzenie sięgały głęboko w serce Kniei, czuł się zdecydowanie lepiej, gdy jego rozmówca niósł ze sobą odzwierzęce lub – zdarzało się – roślinne skojarzenie. Kocie futro i pióra zaś, to bardzo charakterystyczne, niejednoznaczne połączenie, niosło ze sobą jeszcze większą tęsknotę, skrytą na dnie osamotnionego serca. Właśnie kocia i ptasia forma, to były te, które przywdziewały jego zaginiona przed ośmiu laty matka.

Mężczyzna poczuł się jednocześnie swojsko, ale też i nieswojo. Nie miał podstaw, by ufać nieznajomej, nawet jeśli jego zmysły bardzo sugestywnie otwierały na nią serce. Było to uczucie rozpoznania, jakby trafił na w końcu swój gatunek. Irracjonalne. Nierozsądne...

– To przez futro– wypalił bez zastanowienia. Szlag. Ilość mugoli kręcących się w okolicy... Jednak skojarzenie, które otworzyło się w jego głowie było nazbyt silne, czuł się nim otumaniony, czuł wzmagający żal i tęsknotę – Jasne, że możesz mi mówić po imieniu, szczerze... nie wiem do czego służą panowie i panie, chyba tylko jeśli się tego imienia nie zna, a nie chce się mówić ej Ty. – trochę mówił cokolwiek, trochę nie dbał o dobór słów. Oddychał coraz głębiej, pochylał się do niej, na pół instynktownie, chciał podejść i zatopić nos w kawowej skórze, by się upewnić. Albo przyoblec znów niedźwiedzie futro, poczuć tę woń na podniebieniu i zapłakać nad swoją stratą, która choć spodziewana, bolała podwójnie niezagaszoną nadzieją na ratunek. Gdzieś... Kiedyś... może.

Serce waliło mu coraz mocniej, gdy szarpnął sam sobą krok w tył, ściągając brwi, ogniskując spojrzenie na nieznajomej.
– Przepraszam, ja... – urwał, pocierając dłonią o czoło. Powinien wziąć zlecenie, powinien uciec w robotę i nie oddawać się takim myślom. Im ciało bardziej wzburzone tym większe ryzyko, że ziemia upomni się o jego energię, a przecież nie chciał nikomu zrobić krzywdy. Odsunął sie na bezpieczną odległość i przysiadł na zmurszałym kamieniu. Powinien być tu sam, pozostawić ją samą. Powinni być sami sobie, z dala od siebie. Miał jednak poczucie, że chyba zachowuje się nazbyt dziwnie i jest winien jej wytłumaczenie:

– Twój zapach przypomniał mi, jak pachniała moja matka, nie byłem pewien. – językiem zwilżył wargi, nie było to kłamstwo, a ktoś mógł w głowie dopowiedzieć sobie, że chodziło o perfumy, prawda? Uśmiechnął się przy tym przepraszająco, ale pewnie krzywo mu to wyszło. Próbował oddychać. Próbował nie myśleć o kolczastych pnączach pulsujacych pod nazbyt cienką warstwą ziemi...

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Guinevere McGonagall (2238), Samuel McGonagall (1563)

Wiadomości w tym wątku
[09.08.1972] Wyśniłam sen… - przez Guinevere McGonagall - 21.02.2024, 22:01
RE: [10.08.1972] Wyśniłam sen… - przez Samuel McGonagall - 23.02.2024, 15:01
RE: [10.08.1972] Wyśniłam sen… - przez Guinevere McGonagall - 25.02.2024, 00:07
RE: [10.08.1972] Wyśniłam sen… - przez Samuel McGonagall - 27.02.2024, 21:46
RE: [10.08.1972] Wyśniłam sen… - przez Guinevere McGonagall - 29.02.2024, 00:14
RE: [10.08.1972] Wyśniłam sen… - przez Samuel McGonagall - 29.02.2024, 15:15
RE: [10.08.1972] Wyśniłam sen… - przez Guinevere McGonagall - 02.03.2024, 18:55
RE: [10.08.1972] Wyśniłam sen… - przez Samuel McGonagall - 06.03.2024, 19:02
RE: [10.08.1972] Wyśniłam sen… - przez Guinevere McGonagall - 10.03.2024, 15:27

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek