• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Bliskie Okolice Londynu v
« Wstecz 1 2 3 Dalej »
[Sierpień 72] She was looking for the sword

[Sierpień 72] She was looking for the sword
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
03.03.2024, 00:02  ✶  
Brenna niekoniecznie była najlepszym szermierzem na świecie – podejrzewała, że Geraldine była jednak ciut lepsza, ale też Yaxley stawiała przede wszystkim na aktywność fizyczną. Czarodzieje jednak obecnie chętniej sięgali po różdżki niż szpady czy miecze, i ciężko było znaleźć partnerów do treningu, a sztuczki Erika Brenna znała już na pamięć, ojca dawno przerosła, a Geraldine coraz rzadziej dawała radę czymś ją zaskoczyć. Miło było więc poćwiczyć z kimś innym.
Uśmiechnęła się z odrobiną satysfakcji, gdy zdołała wytrącić mu z ręki broń. Nigdy nie była najbardziej ambitną istotą na świecie, ale mimo wszystko wygrana zawsze była przyjemna.
– Powiedziałabym, że zawsze i wszędzie, ale pewnie lepiej będzie dograć termin wcześniej. Dziękuję za udany pojedynek – powiedziała, kłaniając się przy tym nieco teatralnie, wciąż z bronią w prawym ręku. Nie miała nic przeciwko rewanżowi, ba, była na ten całkiem chętna, acz pewnym problemem mógł tutaj być grafik. Jego napięty, a jej już pękający w szwach i błagający o zmiłowanie. – Odkąd miałam jakieś cztery czy pięć lat. Sama nie pamiętam. Mój ojciec bardzo lubi szermierkę. Inne dziewczynki dostawały na urodziny od ojców lalki, a mój w tajemnicy przed matką wręczał mi noże – stwierdziła z uśmiechem, półżartem, półserio, bo właściwie to na szóste urodziny dostała drewniany miecz, a na dwunaste sztylet, i ten drugi prezent tata naprawdę kazał ukrywać przed mamą… – Chociaż nie mam już niestety na ćwiczenia tyle czasu, ile bym chciała.
A szermierka nie wybaczała i nawet krótkie przerwy w treningu oznaczały, że niektóre mięśnie odzwyczajały się od pewnych ruchów i nagle cięcia czy parady nie wychodziły już tak zgrabnie jak wcześniej.
– Pod koniec odsłoniłeś się tuż po ataku – stwierdziła po chwili autentycznego namysłu, gdy zadał pytanie. Bo Brenna podchodziła do szermierki poważnie i szybko przeanalizowała w myślach cały pojedynek, szukając faktycznych „dziur”. – I powiedziałabym, że wyprowadzasz silne i celne ciosy, ale powinieneś trochę popracować nad szybkością w obronie… ale nie mogę być pewna, bo trochę za krótko cię obserwowałam – przyznała uczciwie. Jej własną słabością było to, że niekiedy jej ciosy były niedokładne, więc łatwiej było przed nimi umknąć, ale próbowała nad tym pracować.
Wyszła z kręgu, wytyczonego przez trawę i pochyliła się, by zebrać swoje rzeczy.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2803), Orion Bulstrode (2970)

Wiadomości w tym wątku
[Sierpień 72] She was looking for the sword - przez Brenna Longbottom - 01.12.2023, 13:33
RE: [Lato 72] She was looking for the sword - przez Orion Bulstrode - 18.12.2023, 21:05
RE: [Lato 72] She was looking for the sword - przez Brenna Longbottom - 18.12.2023, 21:27
RE: [Lato 72] She was looking for the sword - przez Orion Bulstrode - 27.01.2024, 15:55
RE: [Lato 72] She was looking for the sword - przez Brenna Longbottom - 27.01.2024, 16:20
RE: [Lato 72] She was looking for the sword - przez Orion Bulstrode - 16.02.2024, 01:15
RE: [Lato 72] She was looking for the sword - przez Brenna Longbottom - 16.02.2024, 16:21
RE: [Lato 72] She was looking for the sword - przez Orion Bulstrode - 28.02.2024, 00:38
RE: [Lato 72] She was looking for the sword - przez Brenna Longbottom - 28.02.2024, 09:25
RE: [Sierpień 72] She was looking for the sword - przez Orion Bulstrode - 02.03.2024, 23:48
RE: [Sierpień 72] She was looking for the sword - przez Brenna Longbottom - 03.03.2024, 00:02
RE: [Sierpień 72] She was looking for the sword - przez Orion Bulstrode - 08.03.2024, 20:35
RE: [Sierpień 72] She was looking for the sword - przez Brenna Longbottom - 09.03.2024, 16:18

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa