09.12.2022, 00:48 ✶
Londyn 24.04.72
Mój drogi przyjacielu,
chciałbym przynieść Ci tym listem garść dobrych wieści, jednakże takowym obecne czasy sprzyjać nie chcą. Obawiam się, iż dzisiejszego ranka straciliśmy informatora, który donosił nam o ruchach jego popleczników. Patronus dobiegł do mnie ostatkiem sił, aby poinformować nas o tym, że Lord Voldemort odkrył możliwość sięgnięcia po moc skrywaną w ogniskach rozpalanych w miejscu kultu nieopodal Doliny Godryka. Z oczywistych względów podejrzewam, iż stanie się to podczas najbliższego, dużego sabatu, o ile Śmierciożercy nie odroczą swoich planów przez wzgląd na zdemaskowanie szpiega. Ostatnia Ostara uspokoiła lokalną społeczność czarodziejów, jestem więc pewny - zjawi się na nim wiele osób nieprzygotowanych i niezdolnych do szybkiej reakcji. Od ostatniego sabatu Ministerstwo zwiększyło ilość patroli pojawiających się na takich wydarzeniach. Możemy to wykorzystać zgłaszając się do udziału w patrolach na Beltane, ale tylko jeżeli nie wzbudzimy tym podejrzeń. Zaufani członkowie Brygady powinni zjawić się tego dnia w tych okolicach, zachowując przy tym stałą czujność - to może być zasadzka lub próba ich zdemaskowania.
A. D.
Po odczytaniu list uległ samospaleniu.
to the well-organised mind
death is just the next adventure
death is just the next adventure