• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 … 16 Dalej »
[lato 1962] Dziewczyna z Doliny

[lato 1962] Dziewczyna z Doliny
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
stolarz
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
10.03.2024, 21:58  ✶  
– Wiesz dobrze, że nic mi nie grozi w Kniei. – odpowiedział, próbując bardziej pewnego, niemal szelmowskiego tonu, ale mizernie mu to wyszło. Nie dlatego jednak, że tak nie myślał – krogulczy lot miał opanowany tak dobrze, jak mistrzowie mioteł latanie. Cały czas jednak w swojej głowie zamartwiał się tym stanem rzeczy i lękiem przed nieznanym.

To, co nieznane, było najczęściej wrogie, jak Londyn, jak smród lokomotywy, jak rusznic i wszystko to, co niosła ze sobą stal. Samuel nie był lękliwym dzieckiem, ale trzymany pod zielonym kloszem puszczy miał bardzo czarno biały, czy w tym konkretnym przypadku czarno zielony świat. Brenna była trochę jak pomost, który pozwalał i zachęcał. Wciąż jednak oboje byli zbyt młodzi by wiedzieć jak przekroczyć tą barierę budowaną latami w młodym sercu, utrwaloną tylko klątwą żywiołów.

– F...funty. – poprosił, jakby był to jakiś zakazany artefakt. Nora lubiła mugolskie rzeczy, jej babcia w końcu obśługiwała też mugoli. Pomyślał, że mógłby jednak znaleźć w Dolinie, a nie na targowisku dedykowanym czarodziejom. Dwie pieczenie przy jednym ogniu – mniejsze prawdopodobieństwo, że o kupowanym podarku dowiedziałaby się matka. Sam fakt wystąpienia tak jawnie wbrew jej nakazom i zakazom sprawiał, że co jakiś czas przez plecy Samuelowi przechodził niepokojący dreszcz. Ale młodzieńcze zadurzenie było silniejsze od tego... Bezmyślne i ślepe, zakazane, a więc tym bardziej pożądane. Tak działali ludzie od zawsze, tak działał i Samuel, choć szarpiące nim wątpliwości były ogromne.

– M..moja mama mówi, że to błogosławieństwo, że Knieja o mnie dba w ten sposób. To nie są kwiatki Bee... To są ostre od kolców wici kruszące mury. Trujące rośliny owijające mnie w kokon i krzywdzące tych, którzy obok mnie stoją. Ja... – westchnął ciężko patrząc na chodnik. – ...ja przez to nie poszedłem do Hogwartu wiesz? Nawet inni magowie uznali, że to zbyt niebezpieczne, a teraz... Nie... nie powinienem... nie powinienem jej nic dawać prawda? Ktoś inny powinien ją polubić i ona jego i... – odetchnął głęboko, błękitne oczy nieco się zaczerwieniły, zagryzł policzek tak mocno, że poczuł w ustach metaliczny posmak własnej krwi.

Nasłuchiwał czy bębny przyjdą, ale nie było aż tak źle. Aż tak...

– Powiedz lepiej co u Ciebie ok? – rzucił nagle. – Chodźmy stąd na lody, muszę to rozchodzić, nie umiem myśleć totalnie gdy stoję, kto normalny w ogóle słyszałem, że niektórzy pracują siedząc. Wyobrażasz sobie? I niby wtedy myślą i pracują. Cięzko mi w to uwierzyć.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2566), Samuel McGonagall (2642)

Wiadomości w tym wątku
[lato 1962] Dziewczyna z Doliny - przez Samuel McGonagall - 27.02.2024, 20:30
RE: [lato 1962] Dziewczyna z Doliny - przez Brenna Longbottom - 27.02.2024, 21:37
RE: [lato 1962] Dziewczyna z Doliny - przez Samuel McGonagall - 28.02.2024, 12:43
RE: [lato 1962] Dziewczyna z Doliny - przez Brenna Longbottom - 29.02.2024, 09:36
RE: [lato 1962] Dziewczyna z Doliny - przez Samuel McGonagall - 29.02.2024, 15:49
RE: [lato 1962] Dziewczyna z Doliny - przez Brenna Longbottom - 02.03.2024, 11:22
RE: [lato 1962] Dziewczyna z Doliny - przez Samuel McGonagall - 05.03.2024, 21:32
RE: [lato 1962] Dziewczyna z Doliny - przez Brenna Longbottom - 06.03.2024, 10:26
RE: [lato 1962] Dziewczyna z Doliny - przez Samuel McGonagall - 06.03.2024, 14:31
RE: [lato 1962] Dziewczyna z Doliny - przez Brenna Longbottom - 06.03.2024, 19:56
RE: [lato 1962] Dziewczyna z Doliny - przez Samuel McGonagall - 10.03.2024, 21:58
RE: [lato 1962] Dziewczyna z Doliny - przez Brenna Longbottom - 12.03.2024, 09:38
RE: [lato 1962] Dziewczyna z Doliny - przez Samuel McGonagall - 16.03.2024, 11:04
RE: [lato 1962] Dziewczyna z Doliny - przez Brenna Longbottom - 19.03.2024, 14:26

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa