15.03.2024, 18:03 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.03.2024, 18:03 przez Morgana le Fay.)
08.08.1972
Erik Longbottom
Detektyw Brygady Uderzeniowej
Erik Longbottom
Detektyw Brygady Uderzeniowej
Niniejszym udzielam nagany z wpisem do akt - to, jak wczoraj rozwiązałeś sprawę w Little Hangleton jest niedopuszczalne. Wpadł do mnie Lazarus Rowle z bardzo nieprzyjemną wizytą, z wieściami takimi, że w pierwszej chwili nie wierzyłem w to, co słyszę; zwłaszcza że padło twoje imię.
To, że w ogóle wziąłeś ze sobą łowcę, świadczy o tym, że zdawałeś sobie sprawę, że wykracza to poza twoje kompetencje. A skoro tak, to po stwierdzeniu, że masz do czynienia ze zwierzęciem, to przede wszystkim powinieneś był powiadomić Departament Kontroli nad Magicznymi Stworzeniami – tamtejsi pracownicy doskonale by wiedzieli, jak postąpić.
Ale nie, zamiast tego zabrałeś Yaxley i zezwoliłeś na to, żeby sama zeszła do legowiska błotoryja – nie dość, że ona jest cywilem, to jeszcze niepowiązanym nijak z Ministerstwem Magii, a w szczególności Kontrolą nad Stworzeniami; powinieneś zatem cały czas nadzorować jej poczynania i nie spuszczać z oka ani na chwilę, skoro już zaprosiłeś do współpracy kogoś z zewnątrz. Co, gdyby sobie nie poradziła i spotkała ją krzywda na twojej służbie?
Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z powagi popełnionych błędów; lepiej też nie pokazuj się Rowle’owi na oczy. Jest wściekły – i wcale mu się nie dziwię; zabicie błotoryja było bardziej niż zbędne i nawet nie potrafię zrozumieć, jak do tego doszło. Czy chociaż przez myśl wam przeszła możliwość przeniesienia zwierzęcia na właściwe mu tereny?
Weź sobie kilka dni urlopu - i nie jest to prośba.
Szef Brygady Uderzeniowej
Caspian Bones
Powiązane z sesją.
@Erik Longbottom