• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[4 VIII 1972, Potańcówka] Ja ci z nadziei różańca odpust dam | Septima & Morpheus

[4 VIII 1972, Potańcówka] Ja ci z nadziei różańca odpust dam | Septima & Morpheus
Ćma
So here we are reinventing the wheel
Ambition tearing out the heart of you,
Carving lines into you
krew
genetyka
zawód
Smukła, dość wysoka jak na kobietę (172cm), niewyróżniająca się z tłumu. To co zapamiętasz po kilkusekundowej migawce, to jej ciemne włosy i jasne oczy. Jakiego koloru? Tutaj już poeci i ewentualni adoratorzy mogą się popisać, my sobie nie będziemy tym głowy zawracać. Włosy, naturalnie przypominające puchową szopę, ujarzmia zaklęciami wygładzającymi. Niewielu wie, że jest pół-człowiekiem pół-pudlem, bo ten rytuał pielęgnacyjny odprawia już od 10 roku życia (dziękuję ci, świętej pamięci mamo!!) W półmroku całkiem ładna, ale dużo traci w starciu z bezlitosnym słońcem. Ujawni sińce pod oczyma i bladą, nawet trochę szarą cerę. Czasami nakreślą się na licu jakieś inne kolory, ale musiałbyś kazać jej się przebiegnąć, albo porobić kilka pajacyków (może też wtedy zemdleć, więc to ryzykowna gra). Nie potrafi ubrać się stosownie do okazji. Jeżeli widzisz ją paradującą w drogiej, czarodziejskiej szacie i długich kolczykach, to całkiem prawdopodobne, że nie idzie na randkę, ale po ziemniaki na ryneczku. Głos ma raczej niższy, niż wysoki, ale wyjątkowo młody, trochę nawet dziecinny. Uśmiecha się często, ale raczej nie do ludzi. Trochę ekscentryczna, może nawet dziwna, ale JESZCZE nie świr, którego omija się okrągłym łukiem. Zawsze pachnie wiśnią. Prawdziwą czy jakimś syntetykiem magicznym, nikt nie jest w stanie stwierdzić.

Septima Ollivander
14.03.2024, 02:49  ✶  
— Przeciwnie, mam wrażenie, że wszyscy mi wywiercają dziurę w plecach.
Wyznanie to było prawdziwe i o ile Ollivanderówna była po prostu z natury nieśmiała, to całkiem przypadkowo w tym momencie miała poniekąd rację. Ktoś się im przypatrywał, gniewną piąstkę zaciskając skrycie, ktoś nie życzył jej dobrze i gdyby nie podarowane przez Morpheusa trzewiki, to najpewniej już dawno skończyłaby pod wirującymi nogami tańczących Longbottomów i im podobnych.
— Spróbuję — odparła, posłusznie przymykając oczy.
I był to błąd.
Dym papierosów, dym szeptów, zgiełk wewnętrznych pragnień. Nie znała dobrze tonu głosów i tonu oddechów za zamkniętymi drzwiami, nie znała całego, skrojonego dystansu przed zachrypniętym zamkiem, przekręcanym natychmiast pospieszną inkantacją. Nie znała za zbyt dobrze bliskości i ciężaru cudzej, zniecierpliwionej dłoni zaciskanej na ramieniu, sunącej na krawędź bioder. Opuszków palców wędrujących po tkaninie, odbijającej się subtelnie na całunie nagiej skóry. Może dlatego wydawać jej się zaczęło, że w tym niewinnym tańcu czyni coś sprośnego i niegodnego ludzkiego spojrzenia, coś za co powinna się była wstydzić i powinna była odpowiadać przed majestatem najświętszej prawości, którą była przyzwoita socjeta, najprawdopodobniej na czele z jej własną rodziną.
Otworzyła oczy pochłonięta palącym rumieńcem; rozglądała się przy tym na boki, jakby obudzona z przewlekłego, głębokiego snu, zlękniona iż ktoś wdarł się na chwilę do jej głowy i ujrzał obrazy bezwstydnie rozkwitłe. A może wcale jej nie oceniali? Tutaj, każdy z obecnych gości pozwalał sobie na więcej niż kiedykolwiek ona by sobie pozwoliła, a przecież więcej było bardzo żarłocznym słowem, pozbawionym końca.
— Dla mnie jesteś, Morpheusu. Jeszcze się nie przewróciłam, a to wyłącznie dzięki tobie.
Odpowiedziała mu na ucho, a napastliwa myśl przecięła orbitę jej umysłu — czy musiał być aż tak blisko?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Morpheus Longbottom (1508), Septima Ollivander (622)

Wiadomości w tym wątku
[4 VIII 1972, Potańcówka] Ja ci z nadziei różańca odpust dam | Septima & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 27.02.2024, 00:28
RE: [4 VIII 1972, Potańcówka] Ja ci z nadziei różańca odpust dam | Septima & Morpheus - przez Septima Ollivander - 28.02.2024, 23:28
RE: [4 VIII 1972, Potańcówka] Ja ci z nadziei różańca odpust dam | Septima & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 29.02.2024, 00:30
RE: [4 VIII 1972, Potańcówka] Ja ci z nadziei różańca odpust dam | Septima & Morpheus - przez Septima Ollivander - 14.03.2024, 02:49
RE: [4 VIII 1972, Potańcówka] Ja ci z nadziei różańca odpust dam | Septima & Morpheus - przez Morpheus Longbottom - 14.03.2024, 19:09

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa