16.03.2024, 22:27 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.03.2024, 22:51 przez Alexander Mulciber.)
Post realizujący prompt z eventu miesiąc miłości
kraina Grzybów, rok 2024
Dianka, kochanie,
Wiem, że robisz paznokcie, dlatego wyjec, żebyś nie musiała się męczyć z otwieraniem pieczęci, moja najwspanialsza NAJUKOCHAŃSZA SIOSTRO-SZWAGIERKO
Zatrzasnąłem się w altance, weź kurwa PRZYJDŹ, i zrób coś z tą klamką, bo wiem, że to pewnie jakiś BEZDOMNY, co to ostatnio się pod twoim oknem kręcił ROZJEBAŁ NA AMEN ten zamek w drzwiach. I jeszcze jakąś książkę mugolską w kącie zostawił, bo znalazłem: biografia jakiegoś świętego Franciszka z Asyżu.
Chyba, że to twoja własność, wtedy zwracam honor do kieszeni, bo historyjka całkiem ŚMIESZNA. Typ gada ze zwierzątkami i krzyczy coś o jakimś "Bogu".
Tak sobie siedzę i myślę, DIANUŚ, że chyba o tym Franciszku gdzieś słyszałem i tak mnie olśniło: widziałem jak ogłaszali w mugolskim multipleksie film o jego życiu! Ja wiem, że ty lubisz te wszystkie popularne celebryckie historyjki, to co powiesz na moją propozycję. Może byśmy się wybrali do kina? Film, z tego co pamiętam, nazywa się "Brat Słońce, siostra Księżyc". Napawa mnie optymizmem, bo nie dość, że brzmi dwuznacznie (haha, a pamiętasz, jak byliśmy na Różowych Flamingach? To dopiero był ubaw!), to jeszcze niesamowicie ciekawi mnie, czy mugole poprawnie użyli tarota!
Otwórz tylko tę altanę!!
Całuski,
ALEX
Kiedy tańczę, niebo tańczy razem ze mną
Kiedy gwiżdżę, gwiżdże ze mną wiatr
Kiedy milknę, milczy świat
Kiedy gwiżdżę, gwiżdże ze mną wiatr
Kiedy milknę, milczy świat