• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 … 16 Dalej »
[styczeń 1971|Knieja Godryka] Co lato uzbiera, to zima pożera

[styczeń 1971|Knieja Godryka] Co lato uzbiera, to zima pożera
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
stolarz
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
21.03.2024, 23:00  ✶  

– Och tak?– uniósł brwi, gdy okazało się, że jego gość go rozpoznał, ale zaraz po tym pokiwał głową na potwierdzenie w parującej aurze serowej zupy przelewanej do porcelanowego talerza, abstrakcyjnie wpasowującego się w skromne, żeby nie powiedzieć prymitywne otoczenie. – Figurki i amulety... Hah, nie mam co z nimi robić, dzisiaj palę nimi w piecu, bo w sumie robię je dla zabicia czasu, w takie wieczory jak ten, a potem... cóż, nie wszystkie schodzą. Przynajmniej dobrze robią jako rozpałka, drewno musi być odpowiednio przesuszone. – wpadał w ton bajarza mimowolnie, jak ktoś kto normalnie nie mówi z responsywną istotą, a kozą właśnie, czy pieńkiem w lesie.

– Ja też tak myślę, teraz gdy już wróciłeś, gdy mówisz, całkiem składnie przyznaję, zatem jest nadzieja. – uśmiech nie gasł mu z twarzy, gdy powrócił na swoje miejsce, aby zorientować się, że w tej pozycji Lysander nie będzie w stanie jeść. Pospiesznie odłożył talerz na stoliczek nocny, strącając kilka drobiazgów, w tym drewniane figurki właśnie przedstawiające lisy w przeróżnych pozach, po czym pochylił się do niego i już miał go złapać za ramiona, gdy zawahał się i poszukał zapodzianych w myślach oczu trawionych gorączką.

– Trochę Cię muszę podsadzić dobrze? Tak żeby Cię nie oblać wrzątkiem. Postaram się być delikatny. – koił jak mógł, łagodnością tonu, pewnym zagubieniem, bo tym razem istota, której pomagał mogła odpowiedzieć. W końcu jednak, nieco niezdarnie, spionizował go na tyle, by nie odsłaniać ciała spod ciepłego futra. Dbał aby kokon spełniał dalej swe lecznicze funkcje. Zaraz po tym sięgnął po talerz i zamieszał w nim uwalniając kolejne porcje intensywnego zapachu.

Zupa zdawała się być złożona z trzech składników. Koziego sera, to pewne, dla kogoś kto hodował tez kozy nie można było tego pomylić z czymkolwiek innym. Cebula i czosnek byli jego towarzyszami, przebywający w kociołku tak długo, że nie trzeba było wywaru już w ogóle przecierać. Samuel wziął za dużo i pogiętą nieco łyżkę i nabrał nieco żółtego aromatycznego płynu. Przemyślał sprawę przez moment i podmuchał weń, nie chcąc biedaka jeszcze dodatkowo oparzyć. Zaraz potem wsadził do strawy własny jęzor i skrzywił się, ewidentnie uznając, że jest za gorąca. Dlatego też powróciła zupa do talerza, a Sam zaczął w umiarkowanym tempie zataczać w nim kręgi, aby ostudzić jednolicie całość.

– Ja też mam kozy. Białkę już miałeś okazję poznać, Miłka nie jest tak do obcych. – jakby na potwierdzenie jego słów coś zabeczało z rogu sieni. Z pewnością jedna z tych dwóch uroczych wspomnianych pań. – Ach... i nie miałem czasu przyglądać się Twoim bliznom, wybacz. Były pilniejsze sprawy na mojej głowie. – dodał i nabrał zupę znowu by na nią podmuchać i w końcu być może zaaplikować swojemu pacjentowi.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Ariel (1119), Samuel McGonagall (1611)

Wiadomości w tym wątku
[styczeń 1971|Knieja Godryka] Co lato uzbiera, to zima pożera - przez Samuel McGonagall - 15.02.2024, 21:25
RE: [styczeń 1971|Knieja Godryka] Co lato uzbiera, to zima pożera - przez Ariel - 24.02.2024, 00:18
RE: [styczeń 1971|Knieja Godryka] Co lato uzbiera, to zima pożera - przez Samuel McGonagall - 28.02.2024, 12:59
RE: [styczeń 1971|Knieja Godryka] Co lato uzbiera, to zima pożera - przez Ariel - 29.02.2024, 22:58
RE: [styczeń 1971|Knieja Godryka] Co lato uzbiera, to zima pożera - przez Samuel McGonagall - 04.03.2024, 20:48
RE: [styczeń 1971|Knieja Godryka] Co lato uzbiera, to zima pożera - przez Ariel - 18.03.2024, 00:08
RE: [styczeń 1971|Knieja Godryka] Co lato uzbiera, to zima pożera - przez Samuel McGonagall - 21.03.2024, 23:00

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa