• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 … 16 Dalej »
[styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe

[styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
28.03.2024, 16:39  ✶  
- Hm, to po prostu znaczy, że wszystkie dzieci chcą uwagi rodziców. Trzeba na to aż badań? - zdziwiła się Brenna. Była od Isaaca młodsza i słabiej zaznajomiona z mugolskim światem: swoją wiedzę czerpała głównie z powieści, a Alicja w Krainie Czarów czy Władca Pierścieni nie były lekturami, które mogły dobrze zapoznać ją z niemagicznym społeczeństwem. Jej sytuacja rodzinna też bardzo różniła się od tej Bagshota. - Poza tym... to mugole. Dzieciak, który nie idzie do Hogwartu, na pewno nie jest z tego powodu szczęśliwy - zauważyła. Owszem, zostawał z rodzicami, ale co z tego? Był odcięty od naprawdę kompleksowej edukacji, tracił szansę na wykonywanie wielu zawodów, nie zawierał znajomości, które mieli wszyscy inni. Omijała go przygoda w niezwykłej szkole, gdzie magii było pełno na każdym kroku.
- Ja zawsze mam rację - odparła z bezczelnością kogoś, kto racji często nie miewał. - I to ty mnie nazywasz ziemniakiem - przypomniała na jego uwagę co do domniemanej wredności. Nie wydawało się jednak, aby przezwisko w jakikolwiek sposób ją dotykało: przy takim nazwisku i sklonności do pchania nosa w nie swoje sprawy ziemniaczek było akurat jednym z łagodniejszych, z jakimi się zetknęła. Nijak nie zareagowała i na złapanie za nos - sama nieraz pchała tak łapy do koleżanek i kolegów, więc niezbyt jej przeszkadzały żartobliwie gesty tego typu.
- Pewnie, że nie. Ja nie popadam w smutek i rozpacz. Życie jest na to za krótkie - odparła lekceważąco. - Na mugoloznastwo nie chodzę. Największy błąd mojego życia, że zamiast tego wybrałam numerologię - westchnęła, spoglądając na jeden z podręczników. - Pewnie, że nie będę, bo już tę książkę przestudiowałam od deski do deski... złapałam ją tak jakoś w dzikim szaleństwie. Ale muszę opanować materiał z tych wszystkich nudnych wojen goblinów, żeby zdać egzamin semestralny. Nie mam pojęcia, dlaczego Binns tak kocha akurat rebelie goblinów.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2735), Isaac Bagshot (1734)

Wiadomości w tym wątku
[styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Brenna Longbottom - 21.03.2024, 19:35
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Isaac Bagshot - 22.03.2024, 16:39
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Brenna Longbottom - 22.03.2024, 21:18
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Isaac Bagshot - 23.03.2024, 12:19
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Brenna Longbottom - 23.03.2024, 16:15
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Isaac Bagshot - 24.03.2024, 16:52
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Brenna Longbottom - 25.03.2024, 09:53
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Isaac Bagshot - 26.03.2024, 21:25
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Brenna Longbottom - 28.03.2024, 16:39
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Isaac Bagshot - 29.03.2024, 04:17
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Brenna Longbottom - 29.03.2024, 19:18
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Isaac Bagshot - 02.04.2024, 01:10
RE: [styczeń 1961, Hogwart] Mole książkowe - przez Brenna Longbottom - 02.04.2024, 14:35

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa