• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 … 16 Dalej »
[wrzesień 1962] Nic ciekawego w Hogwarcie

[wrzesień 1962] Nic ciekawego w Hogwarcie
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
28.03.2024, 17:22  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.03.2024, 17:24 przez Brenna Longbottom.)  
- Oj, oj, skrzydło szpitalne, jak tu takie rzeczy widzisz, koniecznie zbadać oczy - westchnęła Brenna, obserwując odchodzącego Ślizgona. Czy przejmowała się tym, co ten mógł powiedzieć kolegom? Ani trochę. Prowadzała się z kilkoma Ślizgonami i Ślizgonkami niewiele rzadziej niż z Gryfonami, więc nie za bardzo dbała o swoją "opinię" pod tym względem. Właściwie chyba w ogóle nie dbała o swoją opinię.
- Hm? No ty może tak, ale kto wie, jak on by sobie poradził? - spytała, obracając się do Hollowa i obdarzając go beztroskim uśmiechem. Chociaż w istocie była gotowa zareagować, gdyby jednak wyciągnął tę różdżkę: ale wątpiła, by to zrobił. Jak dotąd w jej stronę wymachiwał nią tylko, kiedy chciał spróbować rzucić zaklęcie oszuszające. - I ja też nie jestem pewna, jakbym sobie poradziła? Wiesz, jakbyś trzasnął mu jakimś bardzo paskudnym zaklęciem, musiałabym go osobiście wlec do skrzydła szpitalnego, jesteśmy w lochach, on wygląda na trochę ciężkiego, straszliwie bym się przy tym zmęczyła, a już się dzisiaj okropnie nabiegałam - wyjaśniła. Uśmiech kontrastował z poważnym tonem, co w zestawieniu z doborem słów mogło utrudnić odgadnięcie, czy Brenna Longbottom znowu sobie żartuje, czy mówi stuprocentową prawdę. (W gruncie rzeczy, gdyby zaczął się tutaj pojedynek, faktycznie musiałaby go przerwać, a potem zabrać tego, który ucierpiał, do skrzydła szpitalnego... ewentualnie powłóczyć się tam sama, bo z dużym prawdopodobieństwem osobą, która by oberwała, byłaby ona sama.)
- Twój śmiertelny wróg, czy jest taki złośliwy dla wszystkich? - zapytała, machając ręką w stronę schodów, którymi tamten Ślizgon odszedł. Kojarzyła go, owszem, ale głównie z widzenia. - Chyba że chodziło o mnie, w sumie to ostatnio zabijał mnie wzrokiem, jak podeszłam do stołu Slytherinu podczas śniadania... Wracasz do waszego Pokoju Wspólnego, czy idziesz na kolację? Ten drań, Irytek, a raczej wrzaski przez niego wywołane, ściągnęły mnie akurat, jak tam szłam.
Ona sama postanowiła się powoli z lochów ewakuować - póki była jakakolwiek szansa na to, że dostanie jeszcze coś ciepłego w Wielkiej Sali.

@Felician Hollow

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Bard Beedle (2205), Brenna Longbottom (2687)

Wiadomości w tym wątku
[wrzesień 1962] Nic ciekawego w Hogwarcie - przez Brenna Longbottom - 28.02.2024, 22:32
RE: [wrzesień 1962] Nic ciekawego w Hogwarcie - przez Bard Beedle - 29.02.2024, 13:33
RE: [wrzesień 1962] Nic ciekawego w Hogwarcie - przez Brenna Longbottom - 29.02.2024, 14:50
RE: [wrzesień 1962] Nic ciekawego w Hogwarcie - przez Bard Beedle - 29.02.2024, 18:04
RE: [wrzesień 1962] Nic ciekawego w Hogwarcie - przez Brenna Longbottom - 29.02.2024, 20:58
RE: [wrzesień 1962] Nic ciekawego w Hogwarcie - przez Bard Beedle - 02.03.2024, 13:04
RE: [wrzesień 1962] Nic ciekawego w Hogwarcie - przez Brenna Longbottom - 02.03.2024, 13:25
RE: [wrzesień 1962] Nic ciekawego w Hogwarcie - przez Bard Beedle - 13.03.2024, 21:38
RE: [wrzesień 1962] Nic ciekawego w Hogwarcie - przez Brenna Longbottom - 14.03.2024, 09:31
RE: [wrzesień 1962] Nic ciekawego w Hogwarcie - przez Bard Beedle - 26.03.2024, 18:53
RE: [wrzesień 1962] Nic ciekawego w Hogwarcie - przez Brenna Longbottom - 28.03.2024, 17:22
RE: [wrzesień 1962] Nic ciekawego w Hogwarcie - przez Bard Beedle - 01.04.2024, 15:47
RE: [wrzesień 1962] Nic ciekawego w Hogwarcie - przez Brenna Longbottom - 02.04.2024, 20:02

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa