• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 … 11 Dalej »
[1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley

[1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
01.04.2024, 22:03  ✶  

Robert miał całkowitą rację. Musiał się uspokoić. Nerwy, złość, nienawiść w niczym im teraz nie pomagały, a jedynie utrudniały całą sprawę. Tym bardziej kiedy to Stanley dał już się ponieść, a w jego głowie były tylko plany zemsty.

- Dobrze... Postaram się - nabrał powietrza w płuca, a następnie wypuścił je ciężko - Chwila, moment - poprosił, sięgając po szklankę. Pociągnął z jej łyka. Przymknął też oczy - odtwarzał to sobie, przypominał szczegóły. Nie chciał niczego pominąć. A więc to było tak... powtórzył w głowie, układając sobie prosty przebieg wydarzeń z tamtego dnia. Skłamałby mówiąc, że pamięta wszystko. Borgin był jednak przekonany, że pamięta wystarczająco, aby to wytłumaczyć.

- Tak, tak. Jeszcze sekunda - rzucił w odpowiedzi. Uniósł palec do góry, przeskoczył po kilku niewidocznych punktach, a na koniec pokiwał głową. Bardziej do samego siebie, niż do ojca, wszak ten nie wiedział przecież o co mu może chodzić - Jestem gotów. Zaraz zacznę - zapewnił. Zaciągnął się papierosem.

- Jak pewnie dobrze pamiętasz, transmutowaliśmy głowę w list. Tak, aby móc to jakoś po ludzku przetransportować bez wzbudzania niepotrzebnego zainteresowania. Zarówno w kwestii przeniesienia tego do mojego mieszkania, jak i następnie do Ministerstwa - przypomniał ich założenie - Nie było z tym problemów. Rano upewniłem się jeszcze, że czar wytrzyma do następne dnia. Kiedy miałem pewność, poczekałem do wczesnego popołudnia, ponieważ wtedy wypadał mój dyżur w Ministerstwie - kontynuował. Nie omieszkał jednak na jeszcze jednego buszka - Dotarłem tam, zebrałem kilka czy kilkanaście innych listów, paczek, czegokolwiek co trzeba było dostarczyć do Harper i to zrobiłem. Ukryłem nasz "prezent" wśród innych dokumentów i poszedłem - zgasił papierosa - Odbębniłem swoją robotę w Brygadzie i zawinąłem się na Beltane. Miałem tam przecież kolejne rzeczy do wykonania. Nie mogłem sobie pozwolić na chwilę zwłoki - skwitował, pukając się dłonią o podbródek. Trochę jakby starał sobie przypomnieć coś jeszcze.

- Zanim jednak to odstawiłem, upewniłem się, że nikogo nie ma w pomieszczeniu. Z listów zresztą zrobiłem stosik, więc każdy mógł się dołożyć ze swoimi papierami. Przed Beltane zresztą wszyscy chcieli się szybko uwinąć i czym prędzej ruszyć na polanę... - zauważył, dopijając swoją herbatę - I to chyba wszystko. Nic nie wzbudziło moich podejrzeń, nikt mnie też nie wypytywał wtedy o nic. Całkowite zero - dodał, wpatrując się w ojca.

Powiedział Mulciberowi wszystko o czym sam wiedział. Może było coś, co przeoczył? Teraz już było to pewne. Była w końcu ta osoba. Pojawiało się pytanie - czy był ktoś więcej?

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Robert Mulciber (3713), Stanley Andrew Borgin (3679)

Wiadomości w tym wątku
[1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley - przez Robert Mulciber - 17.03.2024, 20:34
RE: [1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley - przez Stanley Andrew Borgin - 18.03.2024, 21:53
RE: [1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley - przez Robert Mulciber - 21.03.2024, 02:12
RE: [1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley - przez Stanley Andrew Borgin - 24.03.2024, 19:32
RE: [1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley - przez Robert Mulciber - 24.03.2024, 22:00
RE: [1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley - przez Stanley Andrew Borgin - 01.04.2024, 22:03
RE: [1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley - przez Robert Mulciber - 02.04.2024, 00:33
RE: [1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley - przez Stanley Andrew Borgin - 09.04.2024, 19:11
RE: [1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley - przez Robert Mulciber - 09.04.2024, 19:54
RE: [1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley - przez Stanley Andrew Borgin - 14.04.2024, 20:47
RE: [1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley - przez Robert Mulciber - 20.04.2024, 11:28
RE: [1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley - przez Stanley Andrew Borgin - 29.04.2024, 20:44
RE: [1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley - przez Robert Mulciber - 30.04.2024, 08:37
RE: [1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley - przez Stanley Andrew Borgin - 30.04.2024, 21:39
RE: [1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley - przez Robert Mulciber - 06.05.2024, 21:36
RE: [1 lipca 1972] Tell me more | Robert & Stanley - przez Stanley Andrew Borgin - 25.05.2024, 22:51

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa