• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 6 7 8 9 10 … 16 Dalej »
[06.08.1969] Należy się za talerzyk - Hades x Brenna

[06.08.1969] Należy się za talerzyk - Hades x Brenna
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
05.04.2024, 09:21  ✶  
Hades McKinnon plątał się nieco w zeznaniach odnośnie swojej żony, ale takie rzeczy zdarzały się i mężczyznom zakochanym, i tym pijanym, Brenna więc postanowiła nie rozsądzać, czy Persefona jest istotką eteryczną, psychopatyczną morderczynią czy może psychopatyczną morderczynią o eterycznej aparycji.
- No cóż... nie przeszkadza mi, że ktoś nie je mięsa, póki nie oczekuje, że ja też z niego zrezygnuję - powiedziała Brenna, bo w gruncie rzeczy ona bardzo lubiła i zieleninę, i zwierzęta, ale po prostu jadła na tyle długo, że ciężko byłoby jej całkowicie z mięsa zrezygnować. Zwłaszcza gdy było tak smaczne, jak te klopsiki. – Żona chyba nie zabrania ci jeść mięsa? – spytała, nagle trochę wstrząśnięta takim pomysłem, bo patrząc pod tym, jak bardzo Hadesa zachwycały klopsiki, to gdyby mu to mięso zabrać z diety, stałby się zapewne bardzo nieszczęśliwym człowiekiem.
Zabrała się za serniczek, jakby wcale nie zjadła dopiero co kilku klopsików. Jej wnętrzności nie miały nic przeciwko mieszaniu obiadu z deserem, a Brenna, odkąd była jeszcze dzieckiem, lubiła powtarzać, że deser to w ogóle idzie prosto do serduszka, nie od żołądka.
- Czy ja wiem, czy mało? To chyba nie jest kluczowe w naszej edukacji? I zdaje mi się, że te bratnie dusze i tak dalej, to trochę co innego niż anam cara... Bo bratnia dusza może oznaczać kogoś, z kim doskonale się rozumiesz albo przeznaczonego kochanka, a to anam cara, to zdaje się, hm, taka od razu znajomość i absolutne zaufanie? Zażyła znajomość niekoniecznie oznacza, że komuś wszystko powiesz - powiedziała znad sernika. Tak naprawdę Brenny tego typu zagadnienia nigdy jakoś mocno nie interesowały: pod pewnymi względami, przynajmniej przez większość czasu, pozostawała osobą wręcz do bólu przyziemną. - Jedna kapłanka od Macmillanów tłumaczyła mi kiedyś, że dusze ciągle krążą... gdyby to była prawda, to anam cara byłby kimś znanym z poprzednich żyć? Chociaż… hm, nie, zaraz, wtedy byłby chyba bratnią duszą ze wszystkich żyć, bo właściwie ktoś znany z poprzedniego życia mógłby być twoim śmiertelnym wrogiem, prawda?
Brzmiało to bardziej jak dywagacja niż stwierdzenie faktu. Zwłaszcza że, po prawdzie, Brennę bardziej od potencjalnej odpowiedzi, w tej chwili zajmowało ją brownie, za które zabrała się po serniku. Chociaż już z mniejszym entuzjazmem i wolniej, bo nawet szybka przemiana materii Brenny miała jednak pewne granice i kobieta naprawdę zdążyła się najeść.
Acz trzeba przyznać, że zamyśliła się nieco, bo przyszło jej do głowy, że jak nic w poprzednim życiu znała Stanleya Borgina i prawdopodobnie byli śmiertelnymi wrogami. Ewentualnie bardzo nieudanym małżeństwem, i niechęć pozostała w niej także w tym życiu.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (2679), Hades McKinnon (2735)

Wiadomości w tym wątku
[06.08.1969] Należy się za talerzyk - Hades x Brenna - przez Hades McKinnon - 23.03.2024, 20:42
RE: [06.08.1969] Należy się za talerzyk - Hades x Brenna - przez Brenna Longbottom - 24.03.2024, 17:03
RE: [06.08.1969] Należy się za talerzyk - Hades x Brenna - przez Hades McKinnon - 24.03.2024, 17:54
RE: [06.08.1969] Należy się za talerzyk - Hades x Brenna - przez Brenna Longbottom - 25.03.2024, 16:33
RE: [06.08.1969] Należy się za talerzyk - Hades x Brenna - przez Hades McKinnon - 27.03.2024, 22:28
RE: [06.08.1969] Należy się za talerzyk - Hades x Brenna - przez Brenna Longbottom - 28.03.2024, 17:46
RE: [06.08.1969] Należy się za talerzyk - Hades x Brenna - przez Hades McKinnon - 03.04.2024, 19:25
RE: [06.08.1969] Należy się za talerzyk - Hades x Brenna - przez Brenna Longbottom - 05.04.2024, 09:21
RE: [06.08.1969] Należy się za talerzyk - Hades x Brenna - przez Hades McKinnon - 06.04.2024, 22:18
RE: [06.08.1969] Należy się za talerzyk - Hades x Brenna - przez Brenna Longbottom - 08.04.2024, 10:06
RE: [06.08.1969] Należy się za talerzyk - Hades x Brenna - przez Hades McKinnon - 13.04.2024, 00:22
RE: [06.08.1969] Należy się za talerzyk - Hades x Brenna - przez Brenna Longbottom - 15.04.2024, 09:18

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa