• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[09/08/1972] Śniło mi się, że umarłaś! Przeproś! || erik & brenna

[09/08/1972] Śniło mi się, że umarłaś! Przeproś! || erik & brenna
viscount of empathy
show me the most damaged
parts of your soul,
and I will show you
how it still shines like gold
sława
VI
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
detektyw w BUM
wiecznie zamyślony wyraz twarzy; złote obwódki wokół źrenic; zielone oczy; ciemnobrązowe włosy; gęste brwi; parodniowy zarost; słuszny wzrost 192 cm; wyraźnie zarysowana muskulatura; blizna na lewym boku po oparzeniu; dźwięczny głos; dobra dykcja; praworęczny

Erik Longbottom
07.04.2024, 18:03  ✶  
— Nie możesz się sama zdiagnozować — machnął gorączkowo ręką, zbywając opinię siostry na temat jej samopoczucia. — Brak kompetencji.

Jakby ją zaprowadzić do Lecznicy Dusz, to raczej zbyt szybko z niej nie wyszła. Zbyt ciekawy obiekt doświadczalny. Kto wie, może przy okazji odkryliby jakim cudem pomimo takiego zabiegania dalej potrafiła znajdować puste pola w swoim prywatnym kalendarzyku?

— Zręczność, moja droga — powiedział takim tonem, jakby to jedno słowo miało jej wszystko wyjaśnić i przy okazji przedstawić plan treningów na nadchodzące tygodnie.

Skrzywił się, gdy wytknęła mu to, jak określa przywódcę Śmierciożerców. Naprawdę? Teraz będzie się o to czepiała? Co to miało być? Jakaś próba odwrócenia jego uwagi od głównego problemu? Zrób o tym pogadankę w Strażnicy, jak już wyzdrowiejesz, skomentował bezgłośnie, mając nadzieję, że jego kąśliwość nie przebiła się na jego własną twarz.

— Twoje zgadywanki, to nie są fakty — fuknął pod nosem, sięgając machinalnie po swoją różdżkę.

Bynajmniej nie po to, aby wycelować jej końcówkę w siostrę, aby pozbawić ją przytomności, a potem związać, dopóki nie znajdzie dla niej dobrego miejsca na izolatkę w Warowni. A szkoda, bo mogło to rozwiązać parę potencjalnych problemów. Zamiast tego obrócił swoją wieloletnią przyjaciółkę z pozycji pionowej do poziomej, aby chwycić za rączkę jedną dłonią, a za jej czubek drugą. Wbrew sobie zaczął wywierać na nią nacisk, czując, jak drewno opiera się jego własnej sile; było sztywne, a nie giętkie, jak w przypadku całej masy innych różdżek ze sklepu Ollivandera.

Musiał naprawdę mocno powstrzymać się przed tym, aby nie przerwać Brennie w pół słowa. Jej tłumaczenia brzmiały sensownie, biorąc pod uwagę przepowiednię, jednak dalej były to tylko słowa wyroczni. Mnóstwo mistyków i wróżbitów mawiało, że przyszłość jest w ciągłym ruchu, a i sposób na interpretacje tego typu wskazówek od losu było mnóstwo. Cichy głosik w jego głowie podpowiadał mu, że jest w tym jakiś sens. Podejrzewał, że użyto klątwy, która miała działać jak bogin, ale to było takie realne. Zbyt realne. Nawet boginy nie działały w ten sposób.

— Nawet jeśli sztylet jest skażony, to magia musiała na czymś oprzeć wizję. Moje zmartwienia moimi zmartwieniami, ale to co tam wyprawiałaś, brzmi aż nazbyt znajomo, nie sądzisz? — Wbił w nią chłodne spojrzenie, aby zaraz uciec wzrokiem w bok. Jego palce pocierały stare drewno, z jakiego wykonana była jego różdżka. Już sam nie wiedział, co myśleć. — Poza tym, dobrze wiemy, że w naszej krwi krąży mnóstwo darów. Twoje widmowidzenie, jasnowidzenie Morfeusza i cholera wie, co mogło przejść od nas z niezliczonych pokoleń Potterów... Może istnieć jakaś zależność między tymi wizjami a Trzecim Okiem. A kto wie, co we mnie może siedzieć? — Odrzucił głowę w tył, uderzając czubkiem głowy o parapet. Skrzywił się, zagryzając dolną wargę, żeby zapobiec głośnemu syknięciu. — Jest szansa, aczkolwiek niska, że u mnie też miało się coś objawić. Gdyby... Gdyby nie ugryzienie przez wilkołaka. To dalej może we mnie być, stłumione przez wilka do granic możliwości. Sztylet mógł wejść z tym w jakąś reakcję, a kipiąca z niego czarna magia zrobiła resztę.

Może gdyby dowiedzieli się o wyspie wcześniej, parę tygodni lub miesięcy wcześniej, jego reakcja na tajemniczą wizję, nie byłaby tak dramatyczna. Jednak teraz, gdy miał za sobą Beltane, burdel w życiu prywatnym, jaki sam sobie zgotował jedną nakrapianą nocą i nadmiar obowiązków związany z pracą i działalnością Zakonu... Był nazbyt blisko tego, żeby po prostu pęknąć. A to, co ujrzał ubiegłego dnia ,tylko podsyciło jego najgorsze przypuszczenia - jak bardzo by się nie starał, jak blisko Brenny by nie był, tak nawet on może nie zdołać ocalić jej przez samą sobą.

the he-wolf of godric's hollow
❝On some nights, the moon thinks about ramming into Earth,
slamming into civilization like some kind of intergalactic wrecking ball.
On other nights, it's pretty content just to make werewolves.
❞
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (3241), Erik Longbottom (4258)

Wiadomości w tym wątku
[09/08/1972] Śniło mi się, że umarłaś! Przeproś! || erik & brenna - przez Erik Longbottom - 03.04.2024, 00:38
RE: [09/08/1972] Śniło mi się, że umarłaś! Przeproś! || erik & brenna - przez Brenna Longbottom - 03.04.2024, 15:28
RE: [09/08/1972] Śniło mi się, że umarłaś! Przeproś! || erik & brenna - przez Erik Longbottom - 03.04.2024, 16:56
RE: [09/08/1972] Śniło mi się, że umarłaś! Przeproś! || erik & brenna - przez Brenna Longbottom - 03.04.2024, 17:18
RE: [09/08/1972] Śniło mi się, że umarłaś! Przeproś! || erik & brenna - przez Erik Longbottom - 06.04.2024, 00:20
RE: [09/08/1972] Śniło mi się, że umarłaś! Przeproś! || erik & brenna - przez Brenna Longbottom - 06.04.2024, 11:42
RE: [09/08/1972] Śniło mi się, że umarłaś! Przeproś! || erik & brenna - przez Erik Longbottom - 07.04.2024, 18:03
RE: [09/08/1972] Śniło mi się, że umarłaś! Przeproś! || erik & brenna - przez Brenna Longbottom - 09.04.2024, 15:47
RE: [09/08/1972] Śniło mi się, że umarłaś! Przeproś! || erik & brenna - przez Erik Longbottom - 10.04.2024, 00:03
RE: [09/08/1972] Śniło mi się, że umarłaś! Przeproś! || erik & brenna - przez Brenna Longbottom - 10.04.2024, 15:02
RE: [09/08/1972] Śniło mi się, że umarłaś! Przeproś! || erik & brenna - przez Erik Longbottom - 17.04.2024, 16:26
RE: [09/08/1972] Śniło mi się, że umarłaś! Przeproś! || erik & brenna - przez Brenna Longbottom - 18.04.2024, 12:14
RE: [09/08/1972] Śniło mi się, że umarłaś! Przeproś! || erik & brenna - przez Erik Longbottom - 18.04.2024, 19:02

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa